Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

porterin a ja coś czuje ze w stosunku do Polski (choć bardzo bym tego nie chciała) tam jest "raj" (kolokwialnie powiem iż zawsze wszędzie jest jakiś wąż, ale u nas ich chyba za wiele) nawet patrząc na samo przygotowanie i oprawę wystaw już jest kolosalna różnica ...
Oby bozia dała mi tyle funduszy i czasu bym mogła jechać "tam" gdzie ktoś rzetelnie i uczciwie pokaże mi wady i zalety Rudolfiny ...

• Replies 161
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Patka napisał(a):
porterin a ja coś czuje ze w stosunku do Polski (choć bardzo bym tego nie chciała) tam jest "raj" (kolokwialnie powiem iż zawsze wszędzie jest jakiś wąż, ale u nas ich chyba za wiele) nawet patrząc na samo przygotowanie i oprawę wystaw już jest kolosalna różnica ...
Oby bozia dała mi tyle funduszy i czasu bym mogła jechać "tam" gdzie ktoś rzetelnie i uczciwie pokaże mi wady i zalety Rudolfiny ...

Polecam Rajdukową...

Posted

Dziękuję, miło że ktoś docenia naszą pracę...

A jeżeli chodzi o moją sukę, wiem co mam:multi:

Pozdrawiam.

Giovanii ja nadal mam "plana" zeby was wkoncu gdzies zobaczyc na zywo...bo zdjecia to tylko czastka tego co "wyczyniacie" na ringu :cool3:. Ha ale bede miec w Toruniu swoich "szpiegow" wiec sie pewnie czegos wywiem hihi. A tak na powaznie ... zycze sukcesow.

Posted

Port Erin, po prostu...dziękuję. Jestem z siebie i Zosi naprawdę dumny, a to zdarza mi się bardzo rzadko, tak jak rzadko Tobie zdarza się takie wymowne ocenianie z raczej powściągliwej natury.

Strumyk, po prostu bądź, w tych słowach ukryte jest wszystko.

Pozdrawiam kaszubsko i gorąco.

Posted

blaira napisał(a):
Giovanii ja nadal mam "plana" zeby was wkoncu gdzies zobaczyc na zywo...bo zdjecia to tylko czastka tego co "wyczyniacie" na ringu :cool3:. Ha ale bede miec w Toruniu swoich "szpiegow" wiec sie pewnie czegos wywiem hihi. A tak na powaznie ... zycze sukcesow.

Ehh tam zaraz...:oops: ,dziękuję.

... jak mówiłem, będzie okazja, odbijemy sobie.

Posted

Giovani napisał(a):
Ehh tam zaraz...:oops: ,dziękuję.

... jak mówiłem, będzie okazja, odbijemy sobie.

Nie ma czego sie wstydzic...poprostu gratuluje..pasji,miłości i wytrwałości, bo własnie o to chodzi i widac efekty ;)

No baaa! Napewno odbijemy :lol:

Posted

Szpieg już ładuje baterie i szykuje sprzęt szpiegowski co by zrobić pełną dokumentacje fotograficzną tegoż spotkania :cool3: :cool3:
To będzie piękne , Zofia , Rudolfina i Franciszek na jednej fotografii :diabloti:
jade do tego Torunia właśnie tylko po to :cool3:

Posted

[quote name='Giovani']tak jak rzadko Tobie zdarza się takie wymowne ocenianie z raczej powściągliwej natury.
quote]
Mnie ocenianie zdarza się bardzo często, ale rzadko kiedy publicznie (mam uraz psychiczny do oceniania, bo byłam nieraz posądzana o złośliwość):evil_lol:

Ale przede wszystkim, oceniam własne psy i to tak, że jakby mnie ktoś nie znał to pomyślałby, że wariatka.

Tak mam, kocham je nad życie, ale widzę ich wady i nie umiem zachwcać sie psem, tylko dlatego, że ma na przykład 125 CACIBÓW

Mnie się po prostu podoba tylko mój ideał :lol: :lol:

Posted

Tak mam, kocham je nad życie, ale widzę ich wady i nie umiem zachwcać sie psem, tylko dlatego, że ma na przykład 125 CACIBÓW

ooo takkkk...

Mnie się po prostu podoba tylko mój ideał :lol: :lol:

ja też swój mam...Magnetic Boy Buldożer.

Ale o to chodzi, ideały muszą w życiu być, bo one wyznaczają kierunek.

Posted

Ja też nie :evil_lol: :evil_lol: :evil_lol:

żaden żywy to znaczy żaden istniejący, na mój ideał składają się kawałki z iluś tam psów

A Eastaff Guardian to chyba dziadek miśkowy, więc raczej nie dało się go zobaczyć na żywo

Posted

porterin napisał(a):
Ja sobie przetestuje parę wystaw w Anglii i zobaczę czy jest i jaka jest różnica, bo tez w ciemie nie jestem bita i nie wierzę, że tam jest raj wystawowy, ale mam wrażenie, że tam sędziowie by się wstydzili...

No ja już niedługo będę testować z Rudym Rio i Elsingiem. Pamiętam wystawy w PL w shitzakach konkretnie, że był syf sędziowki, że sobie tak to ładnie nazwę i mam nadzieję, że tutaj i w tej grupie jak i ze stafikiem, zadebiutujemy i się nie rozczaruję tak jak to w Polsce bywało...
Fingers Crossed, że to nie marzenie ściętej głowy. Zawody jeździecki mnie nie rozczarowały (nie ma takiej kliki jak w PL), zatem mam równie wielkie nadzieje związane z wystawianiem psów!

Gratuluję serdecznie wygranym (tym formalnym i tym nieformalnym - if you know what I mean:razz: )

Posted

;) .. eee tam z ideologią ideałów .. świetne ujęcie ,super fota i "mistrzunio" jak się patrzy ,w dodatku z niektórymi pozytywnymi cechami ..to już w ogóle łatwiej ;) .. ja natomiast zakochałam się w Vanoricu i nic nie zabije tej mojej miłości :loveu: mam jeszcze ze dwóch takich "kochanków" ,ale ..cichooo szaaa ..

Posted

[quote name='Mikołaj']A login Strumyk co znaczy?
Jakby to powiedziec najprosciej? Na nazwisko mam Struminska-Parulska, przy czym Struminska to nazwisko panienskie. Zawsze na mnie mowiono strumyk i stad nick na wielu forach. Poza tym z mojego konta pisze tylko ja i opisuje rzeczy, ktore JA widzialam. Moj maz nie komentuje tego co widzi, gdy jest ze mna, a na pewno nie uzywa mojego konta.

zapomniałaś napisać,że moja podpalana suka ma na końcu ogona pomponek a w miocie oprócz szczeniaka wątrobowego był również jeden długowłosy i jedna świnka morska.
Jak twój mąż zrobiłby zbliżenie głowy Mistera to byłoby widać,że jedno oko ma sztuczne a jakby położył się pod ringiem wyszłoby,że Mister jest suką.
Kończę bo za chwilę się dowiem że moja babcia rozpętała IIwojnę światową
A to co ty chcesz widzieć niewile mnie interesuje.
Wpadło mi w oko takie fajne zdanie,które bardzo mi się spodobało i do którego w pełni się dostosuję jeżeli chodzi o twoją osobę
"...Nie dyskutuj z idiotą bo sprowadzi cię do swojego poziomu i pokona doświadczeniem.."

Coz. Piszac o przejsciu rozmowy w pyskowke i wycieczki osobiste uzylam sarkazmu. Ale widze, ze wziales/wzielas to zbyt doslownie. W zwiazku z tym nie bede tego komentowac. :shake:

Posted

[quote name='Giovani'] jest taka fajna stara piosenka której słowa brzmią "róbmy swoje"
teoretycznie tak, ale jest tez takie powiedzenie "wyzej wala nie podskoczysz" :)
i wtedy w leb bierze robienie swojego ;-)

i wierzmy że tak jak kiedyś wystawy psów będą uciechą wyłącznie dla ludzi światłych, ludzi honoru,no i arystokracji.

caly czas wierze, caly czas, tyczy sie to wszystkich zwierzat :)
ale .. jak sobie przypomne te arystokracje co tak kwilila o mezaliansach bzykajac jednoczensie kucharke w stodole to wiesz .. :evil_lol:
no ale taka moja natura, ze zawsze mam nadzieje, ze bedzie dobrze i uczciwie