Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 161
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

staff-ka napisał(a):

- Kasia dzięki za te fotki ... jak to dobrze widzieć swoje dziecię ;)..,ze dojechało cało i zdrowo ( przez tyle km.) i jeszcze się do czegos przydaje :lol::lol: ( drugiego nie wypatrzyłam :placz:) ;)

Całe i zdrowe,a drugie Twoje dziecię jest tu

co prawda tyłem ale jest ;) pod czujnym okiem cioci Kasi :eviltong:

Posted

wejherstaff napisał(a):

VOO DOO z ciocią Vikorią :loveu:

Wejherstaff dziękuję za fotkę:loveu: :loveu: :loveu: Napatrzeć się nie mogę:loveu:
Mam nadzieję, że kiedyś uda się nam puścić te dwa urwisy bo temperamenty mają podobne:evil_lol: :evil_lol: i może w końcu VOO DOO zmęczyłby niezniszczalną ciotkę Korię:evil_lol: :evil_lol:

Posted

Lambi napisał(a):
Mam nadzieję, że kiedyś uda się nam puścić te dwa urwisy bo temperamenty mają podobne:evil_lol: :evil_lol: i może w końcu VOO DOO zmęczyłby niezniszczalną ciotkę Korię:evil_lol: :evil_lol:

ee, na pewno nie dalyby rady Lindzie :)

Posted

Ja nie mialam zamiaru placic za te farse.
I niech nikt mi nie wmawia, ze tego nie widzialam i nie slyszalam, bo bedzie musial wmawiac wielu wiecej osobom. Jak juz sie ukladaja, to mogli to chociaz zalatwic cicho pod namiocikiem, a nie wsrod wystawiajacych.

Witam serdecznie.Czytam co pisze Strumyk i krew mnie zalewa.Mam wrażenie,że czytam opinie sfrustrowanego wystawcy.Rozumiem,że zachowanie sędziego mogło się nie podobać ale żeby posądzać o układanie wystawy to duże przegięcie.Za takie pomówienia można podać do sądu koleżeńskiego.Uważam,że jest to w stosunku do Nas obrażliwe jak i w stosunku do sędziego.Pisząc coś takiego trzeba mieć 100%pewności,że takie "układanie"miało miejsce.Roszada na ringu wyglądała napewno dziwnie i tu się zgadzam ale my nie mieliśmy z tym nic wspólnego.Kasia Staff-ka może coś widzieć coś na ten temat gdyż ona również jest posądzana o ustawianie wystaw ale z reguły są to opinie ludzi niespełnionych wystawowo którzy stają częściej wszystkich lokatach z wyjątkiem pierwszej.Mister ma tyle wygranych wystaw ,że jedna w tą czy w tamtą nie stanowi nam różnicy.Gorzej jak trzeba sukę\psa pokazywać raz w kl.mł. a na nast.wystawie w kl.pośr.(wiesz Strumyk co mam na myśli)żeby ukończyć MŁ.CH.PL.A jeżeli chodzi o twoje płacenie za farsę jak to nazywasz to nie jesteś jak narazie zagrożona tym ,że wygrasz NSwR i będziesz szła o Zw.Rasy z NPwR. A co się tyczy twoich idiotycznych insynuacji,że Mister zaskoczył(CWC,NPwR,BOB) to czekam z niecierpliwością aż twoja suka tak zaskoczy czego Ci życzę ale mam wrażenie że Jej to nie zagraża.

Posted

Ja się nie bawię w ocenianie, kto jest, a kto nie jest sfrustrowany, nie wiem też czy i jakie motywy ma strumyk, ale strumyk ma według mnie dwie zalety: :evil_lol: :evil_lol: :evil_lol:

1. Mówi co widzi i słyszy, kiedy 99% milczy i udaje, że nic się nie stało

1. Jej mąż robi fajne rentgenowskie zdjęcia
I powtórze z zielonego - zawsze ofiarą pada pies w takich sytuacjach, a winny jest sędzia/sędziowie. Dzięki jego tekstowi i przestawianiu lokat publiczność miała prawo pomyśleć co pomyślała.

Posted

[quote name='porterin']Ja się nie bawię w ocenianie, kto jest, a kto nie jest sfrustrowany, nie wiem też czy i jakie motywy ma strumyk, ale strumyk ma według mnie dwie zalety: :evil_lol: :evil_lol: :evil_lol:

1. Mówi co widzi i słyszy, kiedy 99% milczy i udaje, że nic się nie stało

1. Jej mąż robi fajne rentgenowskie zdjęcia
I powtórze z zielonego - zawsze ofiarą pada pies w takich sytuacjach, a winny jest sędzia/sędziowie. Dzięki jego tekstowi i przestawianiu lokat publiczność miała prawo pomyśleć co pomyślała.
Droga porterin to mam rozumieć ,że strumyk słyszał jak my się układamy??????????Widziała i nie tylko ona lecz również inni całą roszadę na ringu i tego nie neguję ale co ja za to mogę

Posted

Drogi Mikołaju, czytaj dokładnie, ja nie zauważyłam, żeby strumyk wspominał cos o Tobie.

Ale mamy cytat "to nie ten, nie ten"

I robienie ludziom wody z mózgu poprzez przestawianie psów na lokatach.

Posted

I jeszcze raz pyatm, czy ktoś ma jakies wiarygodne informacje, co robiła komisja na tym ringu?

Bo jeżeli to był egzamin, tak jak się domyśłam, to mam proste pytanie, czy sędzia egzaminujący ma prawo przestawiać psy na lokatach, ustawione przez sędziego, który zdaje egzamin???????

Posted

Droga porterin pisanie o układaniu wystawy kogo tyczy?Jak zwał tak zwał my poczuliśmy się tym dotknięci i mieliśmy prawo o tym napisać.Roszada na ringu była napewno dziwna i z tym się zgadzam i nikomu nie usiłuję wmówić,że tak nie było.A idiotyczne ironie strumyka,że Mister zaskoczył skomentowałam na zielonym.Pozdrawiam Cię serdecznie.:bye:

Posted

Witam Wszystkich :)

Jak widzę kolejna wystawa w 3city i kolejna afera, ale Gdynia przy tym co się działo w Sopocie to nic :):):)

Byłem na wystawie jako widz i mi jako osobie postronnej zrobiło się niesmacznie, jak widziałem psa z właścicielką usuwanego z pierwszej lokaty, brak taktu, kultury, profesjonalizmu ze strony arbitrów, ale to tylko potwierdza moją tezę że sędziowanie przez polskich arbitrów pozostawia wiele do życzenia, myślę że się ze mną zgodzicie...

Drogi forumowiczu Mikołaj, analizując wpis Strumyka, nie wyczytałem tam ani słowa że wystawa była ustawiona pod Twojego psa czy pod Ciebie, zresztą uważam że jest całkiem fajny, ale skoro odczytałeś to w taki sposób jak zinterpretowałeś na forum to chyba jednak masz coś na sumieniu...

Gratulacje dla "Corii", za zwycięstwo i ukończenie MChPl, od pewnego czasu mój faworyt :)

Wielki szacunek dla Govaniego i "Zośki", podziwiem za wytrwałość i konsekwencję, niesamowity facet :)

pozdrawiam
OBSERWATOR

Posted

[quote name='Mikołaj']Witam serdecznie.
Ja rowniez, tylko przyznam szczerze, ze juz nie wiem z kim rozmawiam, bo ten login niewiele znaczy (dziecko ma chyba kolo 10 lat, prawda?), a jest Was dwoje (doroslych).
I prosze Cie, abys ustosunkowywal(a) sie do moich wypowiedzi w miejscach gdzie je zamiescilam, a nie kopiowal(a) na inne fora, na ktorych podalam tylko suche wyniki. Do tego potrzebna jest zgoda autora, ktorej nie masz i nie dostaniesz.

Czytam co pisze Strumyk i krew mnie zalewa.
Masz do tego wszelkie prawo. Kazdy z nas jest czlowiekiem i moze nie panowac nad emocjami.
Mam wrażenie,że czytam opinie sfrustrowanego wystawcy.
Przede wszystkim jezeli chcesz zabrac glos w sprawie wystawy i mojej opinii o sedziach, to nalezaloby sprawdzic znaczenie epitetu sfrustrowany wystawca, bo akurat tu to okreslenie nijak nie pasuje.
Ja wyrazilam swoja opinie. Zreszta do tego sluzy chyba forum. Napisalam o sedziach. Moja opinia niestety jest ona zgodna z opinia wiekszosci obecnych tam osob. Nie wymagam, zeby nagle wszyscy nabrali chceci lub odwagi na glosne skomentowanie tego co widzieli. Swoje po prostu wiem i nie raz pisalam, ze bede pisac. Mam wrazenie, ze sedziowie traktuja nas jak slepych i glupich. Chyba naprawde trzeba bedzie stawiac kamery, podklejac dyktafony itp.
Moze walcze z wiatrakami, ale nie trzeba skonczyc kursu do CIA, zeby cos widziec.
Najsmieszniejsze jest tu tez to, ze przy wejsciu stal sobie taki starszy pan (w kapeluszu). Zagadal do mnie, bo spodobal mu sie Antek, a po zejsciu championow z oceny glosno stwierdzil, ze takiej komedii juz dawno nie widzial.
Rozumiem,że zachowanie sędziego mogło się nie podobać ale żeby posądzać o układanie wystawy to duże przegięcie.
Owszem, jak najbardziej mi sie nie podobalo i wyrazilam swoje zdanie.
Jak pisalam, nie wiem komu odpisuje, ale zaloze ze wystawiajacemu, ktory tam byl i z ktorym moge rozmawiac o faktach.
Za takie pomówienia można podać do sądu koleżeńskiego.Uważam,że jest to w stosunku do Nas obrażliwe jak i w stosunku do sędziego.Pisząc coś takiego trzeba mieć 100%pewności,że takie "układanie"miało miejsce.
Przede wszystkim wskaz mi dokladnie, w ktorym miejscu napisalam, ze to Ty sie ukladales z sedzia. Myslalam, ze czytanie ze zrozumieniem to jest problem mlodego pokolenia. Widze, ze nie tylko. Napisalam "ze mogli sie (sedziowe) ukladac pod namiocikiem, a nie wsrod wystawiajacych". Czy gdziekolwiek padlo tam stwierdzenie, ze wlasciciel Mister Mana mial sie ukladac pod namiocikiem? Nie. Tez byles wystawiajacym.
Zastanowmy sie tylko nad jednym. Dlaczego gdy podchodziles pod ring, milkly rozmowy, odpowiedzi padaly w postaci polslowek? Dlaczego przed wystawa kazdy robil "zaklady kto wygra"? I dlaczego wszyscy mowili, ze wygra Mister Man? I te znaczace usmiechy. Troche tego krazy po ludziach. To, ze wszyscy milcza, nie oznacza, ze nie widza, nie mysla i nie kojarza faktow.
Mozesz mnie straszyc, ale przede wszystkim ocenianie bylo niezgodne z regulaminem. Okazalo sie, ze pan W zdawal tam egzamin.
Roszada na ringu wyglądała napewno dziwnie i tu się zgadzam ale my nie mieliśmy z tym nic wspólnego.
Hmmm, czy ja to gdzies napisalam? Ale chyba cos musi byc na rzeczy, zgodnie z powiedzieniem "uderz w stol ..."
Kasia Staff-ka może coś widzieć coś na ten temat gdyż ona również jest posądzana o ustawianie wystaw
Tak, ostatni zarzut, ktory padl to krakowska, ale nie bylam, nie widzialam i nic nie mowie.
ale z reguły są to opinie ludzi niespełnionych wystawowo którzy stają częściej wszystkich lokatach z wyjątkiem pierwszej.
I tu lezy pies pogrzebany i niewielki dowod, ze cos Was gryzie.
Pisalam o sedziach. Nie pisalam, ze Mister Man jest brzydki, pokraczny, a Wy macie przerost amibicji, kupiliscie sobie psa, ktory ma w koncu jakies pochodzenie, nie jest czarny podpalany, itd.
Ale jezeli chcesz wycieczek osobistych zamiast merytorycznej dyskusji to prosze bardzo. Choc bedzie mi trudno znizyc sie do poziomu pyskowki i bezpodstawnych zarzutow.
Teraz w Sopocie (moj maz, ktory robil zza tasmy zdjecia i stal 1,5-2 m od sedziego, i nie tylko on na pewno) slyszal, gdy przy pokazywanie zgryzu glosno sedziego zapewniales, ze Mister Man ma WSZYSTKIE zeby. I tak bylo nie raz.

CZY MOZESZ MI POKAZAC, W KTORYM MIEJSCU TEN PIES MA WSZYSTKIE ZEBY?
(moze powinnismy sie cieszyc, ze gory rzedu zebow nie widzielismy)

Nie podoba mi sie niekonsekwencja w dzialaniu. A tu taka wlasnie byla przy wyborze psow.
Mister ma tyle wygranych wystaw ,że jedna w tą czy w tamtą nie stanowi nam różnicy.
Faaajnie. Ale co ma do tego wszystkiego pies?
Gorzej jak trzeba sukę\psa pokazywać raz w kl.mł. a na nast.wystawie w kl.pośr.(wiesz Strumyk co mam na myśli)żeby ukończyć MŁ.CH.PL.
Wybacz, ale to stwierdzenie jest dla mnie zbyt glebokie. Co ma posrednia do MlCh? Ja nie potrafie skonczyc MlCh wystawiajac psa w posredniej, zawsze dzialam zgodnie z regulaminem, ale widze, ze Ty potrafisz.
Schlebiasz mi pamietajac gdzie wystawiam Linde, ale masz nieswieze dane. Chcesz gwozdzia do mojej wystawowej trumny? Linda byla tez raz pokazywana w otwartej. Straszne nie? Jaaaa, pojde sie powiesic.
A jeżeli chodzi o twoje płacenie za farsę jak to nazywasz to nie jesteś jak narazie zagrożona tym ,że wygrasz NSwR i będziesz szła o Zw.Rasy z NPwR.
Patrz no, juz nam sie zdarzylo, ze w tej farsie Linda wziela NDSwR (nie, nie byla jedyna w stawce psow posr, otw i ch) i stawala o BOB.
Przyznam sie do faktu, ze z ocen miala same wo i doskonale, nie zdarzyla jej sie bdb i co jak co, ale na razie nie bedziesz miec mozliwosci, zeby sie postarac, zeby te bdb dostala, bo nie bedzie pokazywana.
Pozwol rowniez, ze sama bede decydowac o moich finansach.
A co się tyczy twoich idiotycznych insynuacji,że Mister zaskoczył(CWC,NPwR,BOB) to czekam z niecierpliwością aż twoja suka tak zaskoczy czego Ci życzę ale mam wrażenie że Jej to nie zagraża.
Odczep sie w koncu od swojego psa, bo ja sie go nie czepiam. Nie komentuje wyboru sedziego, tylko sposob tego wyboru. Poprawienia jednego sedziego przez drugiego.
A co do zagrozen mojej suki - fakt, mam suke, ktora ma komplet zebow i gladki doskonale noszony ogon. Nie trzesa jej sie tylne lapki gdy stoi, ale po kiego mieszasz w to psa.
No fakt, moze ma dziwne oczy :evil_lol:

O gustach sie nie dyskutuje i wybacz, ze nie niuniam sie nad Twoimi watrobkowymi szczeniakami po podpalanej suce.

Posted

porterin napisał(a):
Bo jeżeli to był egzamin, tak jak się domyśłam, to mam proste pytanie, czy sędzia egzaminujący ma prawo przestawiać psy na lokatach, ustawione przez sędziego, który zdaje egzamin???????

To byl egzamin. Egzaminowany nie ma prawia oceniac psow, stawiac je na lokaty, a przede wszystkim podpisywac sie na karcie ocen. :evil_lol:

Posted

GRATULUJĘ wszystkim uczestnikom wystawy:multi: Pokończonych c
championatów,i kolejnych wygranych:laola:

Mi nie było pisane być uczestnikiem wystawy w Sopocie,z tego też powodu jest mi bardzo przykro:sad:

p.s
Miło jak ktoś się martwi /co się mogło stać,że nie dojechałam/

Family Buldożer

Posted

Babciu Ewo, bardzo mi przykro z powodu awarii Waszego pojazdu, bo jeszcze przed wystawą w Sopocie zaczęłam trzymać za Was kciuki! A może auto odmówiło posłuszeństwa z powodu przeciążenia od medali, jakie zwozicie z każdej wystawy?:diabloti: Pozdrawiam serdecznie, ściskam mooooocno, ale i udzielam nagany za nieodpisywanie na maile!:mad: Buziaki ode mnie i zwierzyny dla Pani i Dziadka Huna!

Posted

A login Strumyk co znaczy?
zapomniałaś napisać,że moja podpalana suka ma na końcu ogona pomponek a w miocie oprócz szczeniaka wątrobowego był również jeden długowłosy i jedna świnka morska.
Jak twój mąż zrobiłby zbliżenie głowy Mistera to byłoby widać,że jedno oko ma sztuczne a jakby położył się pod ringiem wyszłoby,że Mister jest suką.
Kończę bo za chwilę się dowiem że moja babcia rozpętała IIwojnę światową
A to co ty chcesz widzieć niewile mnie interesuje.
Wpadło mi w oko takie fajne zdanie,które bardzo mi się spodobało i do którego w pełni się dostosuję jeżeli chodzi o twoją osobę
"...Nie dyskutuj z idiotą bo sprowadzi cię do swojego poziomu i pokona doświadczeniem.."

Posted

Wielki szacunek dla Govaniego i "Zośki", podziwiem za wytrwałość i konsekwencję, niesamowity facet :)

pozdrawiam
OBSERWATOR

Dziękuję, miło że ktoś docenia naszą pracę...
--------------------------------------------------
Osobiście nie komentuję tego co widziałem i słyszałem...wybaczcie ale z pierwszej łapanki nie jestem, ani w ciemię bity...
Ja mam ogromną frajdę z wystawiania i plany na daleką przyszłość, na daleką przyszłość
dzis jestem pasjonatą i miłośnikiem.
Wiele razy kompletnie nie rozumiem dlaczego wystawa wygląda tak a nie inaczej, ale rozumiem jedno, niestety ale prawdziwe stwierdzenie...tu jest Polska.

A jeżeli chodzi o moją sukę, wiem co mam:multi:

Pozdrawiam.

Posted

...a jeżeli chodzi o Buldożerów, to myślę że ostatnie dni były świetną rekompensatą za niefart z dojazdem na czas.

Przy okazji bardzo dziękuję Wam za miło spędzony czas, kolejną naukę i mądrość, przekazaną w trakcie spotkania.Ale na ten temat to będę miał do powiedzenia w przyszłości znacznie więcej;)

Posted

No i gratulacje dla wszystkich!!!
...podziękowanie za miło spędzony czas, serdeczne pozdrowienia dla wszyskich z którymi miałem okazję porozmawiać i których miałem okazję poznać, jest taka fajna stara piosenka której słowa brzmią "róbmy swoje" i wierzmy że tak jak kiedyś wystawy psów będą uciechą wyłącznie dla ludzi światłych, ludzi honoru,no i arystokracji.

Tyle ja. Do miłego...

Posted

To ja tradycyjnie zabawię się w podsumowanie wystawy, na której nie byłam :evil_lol: :evil_lol:

Według moich obliczeń zostały złamane dwa regulaminy - wystawowy (dublowane sędziowanie) i sędziowski (przeprowadzany egzamin)
Mamy tez najprawdopodobniej nielegalnego CACIBA, a kilka/kilkanaście/kilkadziesiąt (nie wiem dokładnie) ma nieważne oceny.

Ale się nie przejmujcie :evil_lol: , nikt sie nie dowie

Ja na pewno na żadną wojnę nie pójdę, mam inne zajęcia niż udawanie, że wszytsko jest ok.

Gratulacje dla Giovanniego, naprawdę jest klasą samą w sobie.

Posted

I jako, że szlag mnie trafia od trzech dni jakby conajmniej dotyczyło mnie to osbiście :diabloti: (tak po prostu mam), odpowiem w wielkim skrócie Giovanniemu dlaczego wystawy tak wyglądają
Poza tym, o czym sam napisał, ze z etyką gentlemana ma to mało wspólnego.

Ocena sędziowska jest niepodwarzalna i całe k... szczęście, bo jakby była podwarzalna to dopiero by się wystawcy zabiajli wzajemnie
ale to że jest niepodwarzalna, nie znaczy, że sędziemu wolno wszystko.

Więc obawiam się, ze dopoki nie nastapi zmiana mentalności i wystawcy nie zrozumieją, że mają pełne prawo krytykować złe zachowanie sędziego i nie grozi im za to żadna kara to się nic kompletnie nie zmieni. Skoro oni sami nie umieją zachowywać się jak gentlemani? ( No ale to potwierdza moja teorię, że gentleman jest tylko jeden - Gentleman Jim - wyjątek robię dla Giovanniego :eviltong: )

Ja sobie przetestuje parę wystaw w Anglii i zobaczę czy jest i jaka jest różnica, bo tez w ciemie nie jestem bita i nie wierzę, że tam jest raj wystawowy, ale mam wrażenie, że tam sędziowie by się wstydzili...