Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 271
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Ja tam jak myślę o Bublu to widze jak galopuje na mnie z tymi krwistymi oczami i faflami skaczącymi do góry:diabloti: czy ma łeb jak i wiadro to nie wiem, wiem tylko że mi sie podoba taka jaka jest:loveu: (ale ja się na bernach nie znam:oops:)

Posted

[quote name='Szira/Gosia']Ja tam jak myślę o Bublu to widze jak galopuje na mnie z tymi krwistymi oczami i faflami skczącymi do góry:diabloti:

...i toczy piane z pyska a wysuniete morderczo pazury i blyskajace w sloncu wyszczerzone zeby gotowe sa zadac smiertelny cios.... :p

Gosia litosci!! Ja juz kiedys wspominalam, ze podawanie dzialajaacych na wyobraznie opisow jest nie fair, zwlaszcza ze niektorzy czytaja to w pracy :D

• 2 weeks later...
Posted

Zdjecia jak najbardziej, galeria tez tylko nie teraz .. ona jest taka szybka, ze za nia nie nadązam ... co za strzała :cool3::loveu: Musze nauczyc sie jak 'to działa ' i pozniej zajme sie fotkami :lol:

Posted

Axusia napisał(a):
Zdjecia jak najbardziej, galeria tez tylko nie teraz .. ona jest taka szybka, ze za nia nie nadązam ... co za strzała :cool3::loveu: Musze nauczyc sie jak 'to działa ' i pozniej zajme sie fotkami :lol:

ciekawe kiedy 'rozgryziesz' mala ;)strzale :evil_lol:

Posted

Jak narazie wiem, ze kom'a nie moge zostawiac w poblizu małej, wzieła sobie i ładnie obrobiła obudowe :diabloti:
Dywan też jest już poprawiony jej ząbkami, widocznie sie jej nie spodobał :mad:
Po za tym zero problemów. Jak ząbki wyjda to pewnie troszke mniej bedzie grysc wszystko.
Co mnie cieszy, biegnie po gryzaczek i z nim wraca. Bardzo ludzi przeciaganie sznurkiem, jak ją tylko zawołam leci jak szalona. I ogolnie to ciaaagle całuje :loveu:

Ps - jak narazie mam problem z Axą - ze strachu przed nowym mieszkancem warczy i jest smutna. Co prawda poprawia sie i mam nadzieje, ze jutro bedzie jeszcze lepiej.
Mała ma gdzies warczenia Axy, tylko omija ją łukiem.
Rozumiem Axe bo nigdy nie musiała mnie dzielic z innym psem dłuzej niz 4-6 h .. a teraz pewnie mysli ' o, nowa zabawka' .. staram sie poswiecac jej tyle samo uwagi co małej, jednak jestem jedna a psy są dwa. Jutro ide z Axą do lasu na dłuugie bieganie. Może humorek sie jej poprawi :)

Posted

Axusia piekna psica!!! I nie martw sie ze bedzie jasna czy ciemna, najwazniejsze zeby byla zdrowa!!! Chyba najwieksze nieszczescie dla takiego psa i jego wlasciciela to dysplazja lub inne chorobsko...:( Ciesz sie ze ja masz, kochaj mocno i poswiecaj jak najwiecej czasu bo psy tak krotko zyja...:(

Posted

Piękne suczysko!
Ciekawa jestem jak to jest z tym umaszczeniem...Czy jasna może ściemnieć? Bo, że w drugą stronę może to wiem. Moja sucz miała być wg moich założeń w przewadze czarna...Po tatusiu. A tu, co zmiana sierści to zmiana koloru. Co prawda nie jest tak jasna jak matka czy babka, ale do tatusia to jej kolorystycznie raczej daleko.

Posted

Axusiu, pewnie zalatana jesteś przy szczylku i nie masz czasu na forum, ale jakieś fotki mogłabyć wrzucić :razz:
Życze owocnej pracy z maluchem :)

Posted

Nie wiem czy sie nie pomyliliscie. Faith a Posse ad Esse miała byc ciemna, hodowca jednak jej mi nie sprzedał. I w dziwny sposob znikło info o tym miocie ze stronki, tak jakby sie nigdy nie urodziła.
Yasmina Guapass - jest ciemna, narazie nie przewiduje aby była jakas bardzo jasna. Napewno do naj jasniejszych nalezec nie bedzie. Super ciemna tez pewnie nie bedzie chociaz zapowiada sie Nam ciemna maska :loveu:

Z malutką pracuje narazie ze sznurkiem, do ktorego przywiązałam linke. Ciągne linke na ktorej jest snur i mała go goni, jak złapie to szarpanko i od nowa gdy pusci. Max 10-15 min takiego cwiczenia dziennie.
Mało tego Mała dorwała aport Axy i przyszła do mnie do pokoju dumna pokazując mi co tez ulopowała w szafce. Mam nawet zdjecia jak wcina swoj aporcik - bo doszłam do wniosku, ze jednak powinna miec swoj własny :p
Zniszczenia narazie sa małe, pogryziony dywan, papcie pomemlane w nocy, zasikana kołdra ... i pogryzione rece :loveu:
Raguje swietnie na nieznane jej bodźce, nie boi sie a wrecz przeciwnie gdy cos zahałasuje leci pierwsza aby zobaczyc co to.
Zdjecia dam jutro bo dziś padam z nog, mała nie daje mi spac w nocy uwielbia mnie czesac, tzn szarpie mnie za włosy :oops: :mad:
Jutro bedą zdjecia obiecuje ...

Aha, jeszcze jedno w niedziele Malutka pozna Sławka Kawke i Dorote Stawicką z czego sie bardzo ciesze :loveu: