Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 271
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• 2 months later...
Posted

Tak więc chcę się pochwalić, że szczeniaki urodziły się 05.02.2008. :multi:
Niestety sprawdził się moj najwiekszy koszmar - jest jedna suczka.
Suczka rozwija się dobrze, mamuśka bardzo sprawnie się nią opiekuje.
Malutka nie jest az taka malutka bo zdaniem hodowcy jest dość spora :roll:
No ale to pewnie od mamusinej troski brzuszek urusł :eviltong:

Suczka jest dla mnie ( chociaz nie było to pewne ) i jestem na etapie wybierania imienia do papierów.
Pewnie będzie to Faith ( Wiara) :loveu: a dokładnie Faith A posse ad esse ;)

Myślę, ze około 5 kwietnia jade po malutką :cool3: .. już nie mogę się doczekać ! :multi:

:laola:

Posted

axusiu-tez ci zycze psa o prawidlowych popedach ona-to jest dopiero cudne zycie z takim psem:multi:.no i pamietaj ze z eksterierem to od razu...do pracy[wiadomo jakiej:diabloti:].bardzo wazne jest ksztaltowanie eksteriera od malucha.;)[od razu mowie:to moje zdanie,jak chcecie je roztrzasac przez miesiac na 100stronach-to sami i dobrej zabawy zycze:evil_lol:].

Posted

ayshe napisał(a):
axusiu-tez ci zycze psa o prawidlowych popedach ona-to jest dopiero cudne zycie z takim psem:multi:.no i pamietaj ze z eksterierem to od razu...do pracy[wiadomo jakiej:diabloti:].bardzo wazne jest ksztaltowanie eksteriera od malucha.;)[od razu mowie:to moje zdanie,jak chcecie je roztrzasac przez miesiac na 100stronach-to sami i dobrej zabawy zycze:evil_lol:].

Oj prace to już ma zapewnioną :lol: :cool3:
Przy mnie pies sie nie nudzi ... Moja nawet z kontuzją biega na szkolenia, no bo ona nie moze usiedzieć w domu i ja w sumie tez:roll: :eviltong:
Jak przywioze maluchą do domu daje jej 2 tygodnie na kwarantanne po szczepienną i żeby sie zaaklimatyzowała w nowym domu i ruszamy na plac co by nauczyć ją zabawy piłeczką. Na psie przeczkole troszke pochodzimy ale to raczej tak dla socjalizacji szkolenia PT bedziemy miały prywatnie :p
Już nie moge się doczekać, wiosny i tych godzin spędzonych na placu :loveu:
ahh .. :oops:

Posted

godzin ? :crazyeye: na wiosnę ? tą wiosnę ?

no ale pomijając szkoda ze nie wyboru , zawsze moglabys sobie popatrzec porównac zachowanie 2 czy 3 dziewczynek pod kątem swoich oczekiwan.

ale i tak zazdroszcze ze w tak niedługiej przyszlosci takie maluchi bedziesz miec :loveu:.

Posted

[quote name='Axusia']A co w tym dziwnego ? :cool1:
Mch chodzi chyba o to, że w przypadku takiego maluszka czas spędzony na palcu liczy się raczej w minutach, a nie w godzinach ;)

Posted

[quote name='asher']Mch chodzi chyba o to, że w przypadku takiego maluszka czas spędzony na palcu liczy się raczej w minutach, a nie w godzinach ;)

Hehe, juz rozumiem. To moze wyjaśnię bo zaraz się dowiem, ze jestem jakaś okropna i znęcam się nad pieskami :eviltong:
Na plac chodziłabym z dwoma psami pracować więc jeden cwiczy drugi czeka - dlatego godziny ;)

Posted

Axusia napisał(a):
Hehe, juz rozumiem. To moze wyjaśnię bo zaraz się dowiem, ze jestem jakaś okropna i znęcam się nad pieskami :eviltong:
Na plac chodziłabym z dwoma psami pracować więc jeden cwiczy drugi czeka - dlatego godziny ;)

Ja te "godziny" odebrałam po prostu jak przenośnię rozentuzjazmowanej przyszłej właścicielki ;) Wiadomo, że dobry szkoleniowiec (a z tego co czytałam tu i na innych forach wybierasz się do naprawdę cenionego fachowca) nie pozwoli szczonka przemęczyć ;)
Masz już jakieś fotki glutków? A jeśli nie, to może choć fotki rodziców? :cool3:
Nie daj się prosić, ja sama póki co nie mam szans na szczylka, to niech chociaż mogę pozazdrościć :lol:

Posted

Suuuper!:razz:
Axusia - no to witam w rodzinie!:lol: Toż to będziesz miała przyszywaną siostre mojego Baxa - on jest ze skojarzenia QUERO von der Urbecke x JADE von der Urbecke.
Tatuś ten sam. Sunia napewno będzie świetna!

Posted

asher - fotki glutków nie mam, musze pomęczyć hodowce żeby mi wysłał :mad:
Mam fotki mamuśki i tatusia, zaraz coś wrzucę.

Alicja - Bax to będzie braciszek :loveu: przyszywany ale bedzie :roll::eviltong:
( Miałam propozycje od hodowcy aby zaczekać na miot własnie Quero + Jade .. abym tam mogła sobie wybrać suczke jeśli ta jedna mi nie odpowiada :lol: wtedy to już byśmy byli rodzinką :evil_lol: )

Zdjęcia Mamusi :

Tatusia dam poźniej ;)

Posted

marmara_19 napisał(a):
nie, ale panuej tam cenzura i posty zostaly wykasowane;/ wlasnie sprawdzalam;/

Możesz powiedzieć co tam napisane było w takim razie ?