Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Witam od 4 lat jestem właścicielka suki rasy labrador-amstaff. Bywają dni kiedy jest bardzo przyjaznym psem, ale są dni kiedy jak wychodzę z nią na spacer jest agresywna dla wszystkich ludzi mijających nas na ulicy. Bardzo martwię się ta sytuacja. Dziś np została pod sklepem i złapała za płaszcz panią która szła obok. Staram się być już bardzo ostrożna jak z nią wychodzę ale czasami coś Wychodzi nagle. Proszę o jakąś radę!

Posted

No wiem mam nawet tylko dziś zapomnialam go zabrać na spacer. Ale jak mogę w niej wypracować że ma się tak nie zachowywać.Tymbardziej że nie zawsze tak było zachowuje się tak od jakiegoś miesiąca. I tylko w stosunku dla dorosłych

Posted

Więc nie możesz zapominać ;) Pies wychodzi z mieszkania, to bierzesz i smycz i kaganiec.

W chwili obecnej, nie masz innego wyjścia.

Skoro wcześniej było wszystko dobrze, to musiało się coś wydarzyć, co powoduje lęk.

Przez forum nic więcej się nie doradzi, tylko kaganiec.

Psa i jego reakcje musiałby zobaczyć szkoleniowiec i Was pokierować.

Posted

skoro raz jest dobrze, a raz źle, to rozważyłabym zbadanie psa. z opisu ten pies nie stał się agresywny, tylko ma huśtawki. może tarczyca? może jakieś zmiany neurologiczne?

Posted

ja mam ten sam problem ze starszymi ludźmi i z rowerzystami
na naszej ulicy pełno takich i stoją przed bramą i się gapią, a mój pies się wcieka >.>

i teraz spacer bez kagańca jest nie możliwy

i zwłaszcza wredni panowie z procentem we krwi >.> szczują moje psy, straszą i wszystko z tym związane

Posted
"a mam ten sam problem ze starszymi ludźmi i z rowerzystami
na naszej ulicy pełno takich i stoją przed bramą i się gapią, a mój pies się wcieka"

Powystrzelać drani!

Co to w końcu jest żeby po ulicach poruszali się ludzie których widok denerwuje nasze pieski!

Posted

Każdy dobry trener potrafi pokazać w jaki sposób zobojętnić psa na rowery - to nie jest trudne. Jeśli pies reaguje agresją na ludzi stojących czy patrzących, spotykanych na ulicy, na klatce schodowej, w jakimkolwiek miejscu publicznym - to albo wymaga gruntownej resocjalizacji, albo własnego ogrodu, z którego nie będzie wyprowadzany w miejsca publiczne.