Sassolina Posted January 30, 2015 Posted January 30, 2015 Witam, chciałam się zwrócić z pytaniem dotyczącej suchej karmy. Mam 10-letniego spaniela, z którym trochę za mało się ruszamy i niestety musimy uważać na wagę. Od pewnego czasu mam z nim dość spory problem, ponieważ w domu, a szczególnie na spacerach łapie dosłownie wszystko - odpadki, kości, odchody, stary chleb...Strasznie się o niego boję i zastanawiam się nawet nad kagańcem, ale pytałam też weterynarza i powiedział, że może tak się też dziać z powodu niedoboru minerałów. Ostatnia karma na jakiej byliśmy to Brit Premium Dog Light, tak sobie pomyślałam, że może głupio zrobiłam karmiąc psa odchudzającą karmą w okresie zimowym. Czy ktoś jest mi w stanie polecić dobrą karmę, niestety mój budżet jest teraz bardzo mały, nie chciałabym wydać wiecej niż 100-120zł za paczkę ok. 15kg. Będę wdzięczna za wszelkie sugestie, pozdrawiam ;) Quote
martazobeniak Posted January 30, 2015 Posted January 30, 2015 Nie sądzę, byś zrobiła głupio. Wiele osób bardziej kaloryczne i o mniejszym dawkowaniu karmy zostawia na czas, kiedy pies ma więcej ruchu. Te 'odchudzające' mają dawać poczucie sytości, a jednocześnie nie ładować kaloriami. Jeśli szukasz karmy w tym przedziale, zerknęłabym na produkty Ariona, Brita, Josery, ew. Boscha czy Planet Pet Society. Możesz porównać składy i wybrać ten, który będzie najbogatszy. Jeśli weterynarz podejrzewa niedobory, to dobrze byłoby pobrać krew do badań - i suplementować w razie potrzeby. Rozumiem, że pies nie ma żadnych alergii / nietolerancji pokarmowych czy innych schorzeń, przy których przydałaby się specjalistyczna karma? Quote
gryf80 Posted January 30, 2015 Posted January 30, 2015 może byc ten brit light którym go karmisz(co ma do tego okres zimowy jeśli pies mieszka w ogrzewanym pomieszczeniu a nie na dworze w budzie),dokup prep wit -min(tanich a dobrych jest pełno na rynku np.firmy mikita czy dolfos) Quote
Ares_biz_pl Posted February 5, 2015 Posted February 5, 2015 Ostatnio Britt jest chwalony na kilku forach,zresztą podobnie jak Josera wiec możesz zawrócić uwagę na ich produkty. Akurat my także zajmujemy się karmami dla psów ich produkcją i jesteśmy pewni ich składu,jeżeli bedziesz zainteresowana to zaparszam na PW. Quote
Sassolina Posted April 22, 2015 Author Posted April 22, 2015 Bardzo dziękuję za wszystkie odpowiedzi, akurat teraz znowu zamawiam więc skorzystam z rad :) Quote
Recommended Posts