Tigraa Posted February 3, 2015 Author Posted February 3, 2015 Leda otrzymała nowe imię - Negra :smile: Wczoraj długo rozmawiałam z panią Magdaleną. Negra była u weta na "przeglądzie". Jest oceniona na ok. 3 lata. Jest bardzo chuda, ma zażółcone białka, może to być wynikiem zagłodzenia lub problemów z wątrobą, za kilka dni będzie miała pobraną krew na próby wątrobowe. Za tydzień szczepienie, a na początku marca sterylka, obecnie Negrusia jest w końcówce cieczki i raczej na pewno jest w ciąży. Jest słodka, spokojna, grzeczna, przychodzi się przytulać do państwa, śpi sobie w sypialni :smile: Quote
Tigraa Posted February 3, 2015 Author Posted February 3, 2015 Jeszcze wczoraj bezdomna, głodna i poniewierana, a już dziś kochana i hołubiona... Z cyklu "cuda się zdarzają", odcinek pt "z poniewierki na salony..." Quote
Ewa Marta Posted February 3, 2015 Posted February 3, 2015 Boże jakie to cudowne! Nareszcie może odpocząć, odespać i poczuć się bezpiecznie:-) Quote
Tigraa Posted February 7, 2015 Author Posted February 7, 2015 W nocy dostałam maila od pani Magdaleny. Negra jest w klinice całodobowej ma b.zle wyniki rokowania są zle. Nic więcej nie wiem bo p. Magda ma wyłączony telefon Quote
Tigraa Posted February 7, 2015 Author Posted February 7, 2015 p.Magda jest na pogrzebie i zadzwoni do mnie wieczorem. Negra żyje i ma mieć przetaczaną krew. Quote
malagos Posted February 7, 2015 Posted February 7, 2015 Ale co jej sie stało?? Babeszjoza? Dziś Tomek w lecznicy wyjął psu wielkiego kleszcza, podał leki - właśnie babeszjoza! Quote
Tigraa Posted February 7, 2015 Author Posted February 7, 2015 Babeszjoza. Lekarz do którego trafiła p.Magda w czwartek zamiast podać od razu imizol, kazał przyjechać za kilka dni. W nocy Negra trafiła do kliniki, była w bardzo złym stanie. Po imizolu i kroplówkach jej stan i wyniki się poprawily. Erytrocyty idą w górę. Kroplówka będzie jeszcze w domu. Negra strasznie się cieszyła gdy wróciły z panią do domku. Jutro znów kolejne badanie krwi. Quote
malagos Posted February 7, 2015 Posted February 7, 2015 Uff, to raczej będzie dobrze, jestem w każdym razie dobrej myśli. Quote
Tigraa Posted February 8, 2015 Author Posted February 8, 2015 Jest lepiej. Płytki wzrosły od wczoraj o 500, pozostałe wyniki też się normalizują. Negra ma dla kogo żyć. Quote
Ewa Marta Posted February 8, 2015 Posted February 8, 2015 Co za wet, który każe wrócić za kilka dni:-( Trzymam kciuki za Negrę! Aniu, powiedz Pani, żeby zadbala o nerki i wątrobę. Koniecznie trzeba płukac nerki i wesprzeć wątrobę hepatilem i Essentiale Forte! Quote
Tigraa Posted February 10, 2015 Author Posted February 10, 2015 Pni Magdalena codziennie od piątku jeździ z Negrą do kliniki w Kielcach na kroplówki i zastrzyki oraz badania krwi. Wyniki idą w górę i dziś lekarz orzekł, że zagrożenie życia minełó, choć Negra nadal jest pacjentem wysokiego ryzyka. Ledwo uszła z życiem... Gdyby p. Magdalena jej nie przygarneła, już by nie żyła, a nas zżerały by wyrzuty sumienia, że jej nie wzięliśmy natychmiast do nas... Jutro ostatnia wizyta i jeśli wyniki będą zadowalające, to dostanie antybiotyki do domu. Negra dostaje wit. B oraz jakieś leki wzmacniające oraz antybiotyk. Oczywiście na początku dostała imizol. Było bardzo krucho z nią, ale chyba możemy już odetchnąć. Dzięki Bogu... Quote
Ewa Marta Posted February 10, 2015 Posted February 10, 2015 Jaki słodziak kochany! Patrzy sobie i nie wie nawet, że mogłoby jej już nie być:-( Anuś, podzięuj Pani Magdalenie od nas bardzo mocno za uratowanie życia suni w dosłownym tego słowa znaczeniu! Quote
malagos Posted February 11, 2015 Posted February 11, 2015 Teraz tylko odkarmić niunię i będzie dobrze :) Quote
Tigraa Posted February 11, 2015 Author Posted February 11, 2015 Negrunia ma nawet jasnobrązowe kropeczki na łapkach... jak nasz Bonio... Negra jest przemiła, nawet do rodziców pani Magdy tuliła się z ufnością, choć widziała ich po raz pierwszy :-) Z wyglądu i z charakteru nasz Bonek. Teraz już musi być dobrze. Ta psina skradła nam serce. Ma super dom, kochających ludzi, dwójkę psich przyjaciół, czego chcieć więcej? Teraz tylko zdrówka życzymy kochanej niuni. Quote
Mazowszanka13 Posted February 12, 2015 Posted February 12, 2015 Ta szybka adopcja uratowała jej życie :) Quote
Tigraa Posted February 13, 2015 Author Posted February 13, 2015 Negrusia dochodzi do zdrowia. Dziś kończy antybiotyk i jeszcze 21 lutego przypominająca dawka imizolu. Niunia czuje się dobrze. Nabiera ciałka, bo jest bardzo chudziutka, waży 18 kilo. Quote
malagos Posted February 13, 2015 Posted February 13, 2015 A po co antybiotyk ma podawany? Coś się dzieje "bakteryjnie", oprócz babeszjozy? Quote
Tigraa Posted February 13, 2015 Author Posted February 13, 2015 Nie wiem dokładnie. Był jakiś stan zapalny, chyba wątroby. Quote
Tigraa Posted February 17, 2015 Author Posted February 17, 2015 Negra już czuje się dobrze. Dostałam od jej Pani bardzo ciepłego maila :-) Dziewczynka szczęśliwa, nabiera powoli sił i ciałka. Jest bardzo ufna i przyjazna zarówno do psiaków jak i kotów. Pobiła serce swojej nowej Rodziny bez reszty. Quote
Ewa Marta Posted February 19, 2015 Posted February 19, 2015 Cudowne zdjęcia! Negrusia szczęśliwa i niech tak zostanie na zawsze! Quote
Tigraa Posted March 9, 2015 Author Posted March 9, 2015 Nasze Słoneczko kochane, zdrowe i roześmiane pozdrawia ze swojego domku. 16 marca Negrusia ma sterylkę. pani Magdaleno, dziękujemy za wszystko :calus: Quote
Tigraa Posted March 18, 2015 Author Posted March 18, 2015 Negrusia miała w poniedziałek sterylkę. Nie było ciąży :smile: Wszystko jest w porządku, czuje się dobrze. W takim domku jak ma, nie dziwi, że jest szczęśliwa. Państwo kochają ją nieprzytomnie :smile: Chciałabym, żeby każdy psiak miał taki dom jak Negrusia :smile: My też ją pokochaliśmy, patrząc na zdjęcia jej uśmiechniętej mordki, mamy wrażenie, że część naszego Bonusika żyje nadal :smile: Myślę, że to Bonus podsunął nam Negrę, abyśmy jej pomogli. I udało się :-) Quote
Ewa Marta Posted March 19, 2015 Posted March 19, 2015 Jest śliczna, taka szlachetna na zdjęciach:-) Quote
Recommended Posts