egeri Posted February 19, 2010 Posted February 19, 2010 No mój też by był bardzo aktywny, gdyby nie dysplazja...to tycie to przez brak większego ruchu ;( Teraz sie tak zastanawiam, czy może te kupole są takie duże, bo jeszcze nawet tydzień nie minął jak samego fisha daje...może to sie unormuje za kilka dni jak się przyzwyczai juz do nowej karmy? Quote
Asiaczek Posted February 21, 2010 Posted February 21, 2010 Tutaj to ja juz nie poradzę... pzdr. Quote
egeri Posted February 21, 2010 Posted February 21, 2010 Dzisiaj zauważyłam znaczna poprawę w kupaskach, chyba psica zaczął bardziej przyswajać :) Sierściucha tez się trochę polepszyła, ale trudno cos ocenić, bo jeszcze krótko daję ;) Quote
Asiaczek Posted February 21, 2010 Posted February 21, 2010 Daj znać za kilka dni, dobrze? Pzdr. Quote
hekate811 Posted March 1, 2010 Posted March 1, 2010 Alto kończy drugi wór wersji z dorszem (karmimy już 3 mies) i myślę ze powoli możemy zacząć wystawiać opinie. Jestem bardzo z tej karmy zadowolona, Alto ma piękną lśniącą sierść, kupki ok. Cena wysoka ale odpada mi olej rybi który wcześniej dostawał. Karma mu smakuje, może nie ma rewelacji ale je, a to ogromny plus, bo dużo karm przy nim testowałam. Quote
egeri Posted March 1, 2010 Posted March 1, 2010 U nas kupaski sie unormowały, śierściucha coraz lepsza ;) Quote
Asiaczek Posted March 2, 2010 Posted March 2, 2010 hekate811 napisał(a):Alto kończy drugi wór wersji z dorszem (karmimy już 3 mies) i myślę ze powoli możemy zacząć wystawiać opinie. Jestem bardzo z tej karmy zadowolona, Alto ma piękną lśniącą sierść, kupki ok. Cena wysoka ale odpada mi olej rybi który wcześniej dostawał. Karma mu smakuje, może nie ma rewelacji ale je, a to ogromny plus, bo dużo karm przy nim testowałam. egeri napisał(a):U nas kupaski sie unormowały, śierściucha coraz lepsza ;) O,dobrze czytać takie opinie:0 Pzdr. Quote
Ewa&Duffel Posted April 1, 2010 Posted April 1, 2010 My chyba też wypróbujemy ta karmę, właścicielka znajomego onka bardzo ją chwali. Tylko tak się zastanawiam, czy ona będzie dobra dla psa z tendencją do tycia (po kastracji)... Quote
hekate811 Posted April 2, 2010 Posted April 2, 2010 Lapeno napisz do polskiego przedstawiciela. Ewo, trudno powiedzieć, kaloryczność to 338 Kcal/100gm, tłuszczu ma 11% czyli też nie aż tak dużo. Musiałabyś porównać to z obecną karmą. Quote
Asiaczek Posted April 4, 2010 Posted April 4, 2010 Wiem, że kiedyś były próbki. A terazto nie wiem. Próbuj na wystawach, ewent. napisz do firmy. Zawsze odpowiadają:) pzdr. Quote
Ewa&Duffel Posted April 5, 2010 Posted April 5, 2010 No i zamówiłam na wypróbowanie worek z łososiem,zobaczymy, jak się sprawdzi ;) Duffel ryby uwielbia, więc pewnie się ucieszy :) Quote
hekate811 Posted April 6, 2010 Posted April 6, 2010 mam nadzieje że się sprawdzi, Alto wprawdzie przeszedł na karmę Markus Mhule, ale tylo ze względu na to że mu bardziej smakowo podeszła (skład niestety gorszy), w każdym razie na tyle że karma w misce nie kopie. Więc mimo że narazie odeszliśmy od Fisha to dalej jestem pod wrażeniem tej karmy i ją polecam. Jeśli się Markus znudzi to pewnie do niej jako wymiennej wrócimy. Quote
Ewa&Duffel Posted April 22, 2010 Posted April 22, 2010 Duffel zaczął jeść tą karmę, jak na razie mogę powiedzieć tylko tyle, że bardzo mu smakuje i ma fajne, duże granulki (nareszcie pies gryzie, a nie połyka ;) ). Quote
Asiaczek Posted April 23, 2010 Posted April 23, 2010 No, to przede wszystkim dla Ciebie dobra wiadomośc:) Moje baski, niestety, poprzestały na rybkowych smakołych. Te moga zjadać w wielkich ilościach i zawsze im smakują. Pzdr. Quote
MadziaSz Posted April 26, 2010 Posted April 26, 2010 Witam wszystkich.Czytam Wasze opinie i bardzo mnie one cieszą.Tak się składa,że pracuję w firmie Fish4Dogs w Anglii.Jeśli macie jakieś pytania chętnie pomogę. Wiadomośc dla Ewy:jeśli Twój pies ma tendencję do tycia polecam karmę z dorsza. Czekam na dalsze opinie Pozdrawiam Madzia Quote
Ewa&Duffel Posted April 27, 2010 Posted April 27, 2010 A ja mam problem... Czy mógłby się ktoś wypowiedzieć, jakie kupy miał jego pies po tej karmie ? Bo ogólnie to jest wszystko ok, Duffel wcina zachwycony, ale te kupy coś mnie martwią...Załatwia się strasznie często, a kupy są w takim czarnawym kolorze, często rzadkie...I dzieje się to od chwili, kiedy zaczął jeść tą karmę... A w nocy z soboty na niedzielę miał biegunkę :roll: Quote
hekate811 Posted April 27, 2010 Posted April 27, 2010 u nas kupy były ok, twarde, kolor raczej jasny, ale wiadomo każdy pies inaczej przyswaja. MOże to jakiś składnik karmy Dufflowi nie służy, jakie karmy jadł wcześniej? Quote
Ewa&Duffel Posted April 27, 2010 Posted April 27, 2010 hekate811 napisał(a):u nas kupy były ok, twarde, kolor raczej jasny, ale wiadomo każdy pies inaczej przyswaja. MOże to jakiś składnik karmy Dufflowi nie służy, jakie karmy jadł wcześniej? Wcześniej jadł różne karmy: RC, Eukanubę, Purinę Pro Plan, Acanę, Hills'a, Brita. Głównie z kurczakiem, ale Eukanuba była z jagnięciną, a Purina z łososiem. Wszystkie tolerował i znosił dobrze. Sama nie wiem, będę go jeszcze obserwować... Quote
hekate811 Posted April 27, 2010 Posted April 27, 2010 a miał moze w którejś z tych karm ziemniaki? Bo tak patrząc na te marki co podajesz to tam przeważnie są zboża jako wypełniacz. Nic innego nie przychodzi mi do głowy. Quote
Ewa&Duffel Posted April 27, 2010 Posted April 27, 2010 hekate811 napisał(a):a miał moze w którejś z tych karm ziemniaki? Bo tak patrząc na te marki co podajesz to tam przeważnie są zboża jako wypełniacz. Nic innego nie przychodzi mi do głowy. Niestety nie wiem, może w Acanie były... Quote
MadziaSz Posted April 28, 2010 Posted April 28, 2010 Ewa&Duffel napisał(a):A ja mam problem... Czy mógłby się ktoś wypowiedzieć, jakie kupy miał jego pies po tej karmie ? Bo ogólnie to jest wszystko ok, Duffel wcina zachwycony, ale te kupy coś mnie martwią...Załatwia się strasznie często, a kupy są w takim czarnawym kolorze, często rzadkie...I dzieje się to od chwili, kiedy zaczął jeść tą karmę... A w nocy z soboty na niedzielę miał biegunkę :roll: Ewa,którą karmę kupiłaś?Z łosodiem czy z dorszem?Byc może Twój pies ma wrążliwy żołądek,jeśli tak to powinnaś stosowac tą z dorszem. Quote
MadziaSz Posted April 28, 2010 Posted April 28, 2010 Dorsz jest lepszy w przypadku problemów trawiennych,także dla psów z tendencją do tycia.Dla zdrowych psów polecany jest łosoś,ponieważ może poprawic kondycję sierści,skóry,wpłynąc dobrze na stawy. Quote
Recommended Posts