Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

No mój też by był bardzo aktywny, gdyby nie dysplazja...to tycie to przez brak większego ruchu ;(
Teraz sie tak zastanawiam, czy może te kupole są takie duże, bo jeszcze nawet tydzień nie minął jak samego fisha daje...może to sie unormuje za kilka dni jak się przyzwyczai juz do nowej karmy?

• Replies 276
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Dzisiaj zauważyłam znaczna poprawę w kupaskach, chyba psica zaczął bardziej przyswajać :) Sierściucha tez się trochę polepszyła, ale trudno cos ocenić, bo jeszcze krótko daję ;)

Posted

Alto kończy drugi wór wersji z dorszem (karmimy już 3 mies) i myślę ze powoli możemy zacząć wystawiać opinie.
Jestem bardzo z tej karmy zadowolona, Alto ma piękną lśniącą sierść, kupki ok. Cena wysoka ale odpada mi olej rybi który wcześniej dostawał. Karma mu smakuje, może nie ma rewelacji ale je, a to ogromny plus, bo dużo karm przy nim testowałam.

Posted

hekate811 napisał(a):
Alto kończy drugi wór wersji z dorszem (karmimy już 3 mies) i myślę ze powoli możemy zacząć wystawiać opinie.
Jestem bardzo z tej karmy zadowolona, Alto ma piękną lśniącą sierść, kupki ok. Cena wysoka ale odpada mi olej rybi który wcześniej dostawał. Karma mu smakuje, może nie ma rewelacji ale je, a to ogromny plus, bo dużo karm przy nim testowałam.

egeri napisał(a):
U nas kupaski sie unormowały, śierściucha coraz lepsza ;)

O,dobrze czytać takie opinie:0

Pzdr.

• 5 weeks later...
Posted

Lapeno napisz do polskiego przedstawiciela.
Ewo, trudno powiedzieć, kaloryczność to 338 Kcal/100gm, tłuszczu ma 11% czyli też nie aż tak dużo. Musiałabyś porównać to z obecną karmą.

Posted

mam nadzieje że się sprawdzi, Alto wprawdzie przeszedł na karmę Markus Mhule, ale tylo ze względu na to że mu bardziej smakowo podeszła (skład niestety gorszy), w każdym razie na tyle że karma w misce nie kopie. Więc mimo że narazie odeszliśmy od Fisha to dalej jestem pod wrażeniem tej karmy i ją polecam. Jeśli się Markus znudzi to pewnie do niej jako wymiennej wrócimy.

• 3 weeks later...
Posted

No, to przede wszystkim dla Ciebie dobra wiadomośc:)
Moje baski, niestety, poprzestały na rybkowych smakołych. Te moga zjadać w wielkich ilościach i zawsze im smakują.

Pzdr.

Posted

Witam wszystkich.Czytam Wasze opinie i bardzo mnie one cieszą.Tak się składa,że pracuję w firmie Fish4Dogs w Anglii.Jeśli macie jakieś pytania chętnie pomogę.
Wiadomośc dla Ewy:jeśli Twój pies ma tendencję do tycia polecam karmę z dorsza.
Czekam na dalsze opinie
Pozdrawiam
Madzia

Posted

A ja mam problem...
Czy mógłby się ktoś wypowiedzieć, jakie kupy miał jego pies po tej karmie ?
Bo ogólnie to jest wszystko ok, Duffel wcina zachwycony, ale te kupy coś mnie martwią...Załatwia się strasznie często, a kupy są w takim czarnawym kolorze, często rzadkie...I dzieje się to od chwili, kiedy zaczął jeść tą karmę...
A w nocy z soboty na niedzielę miał biegunkę :roll:

Posted

hekate811 napisał(a):
u nas kupy były ok, twarde, kolor raczej jasny, ale wiadomo każdy pies inaczej przyswaja.
MOże to jakiś składnik karmy Dufflowi nie służy, jakie karmy jadł wcześniej?

Wcześniej jadł różne karmy: RC, Eukanubę, Purinę Pro Plan, Acanę, Hills'a, Brita. Głównie z kurczakiem, ale Eukanuba była z jagnięciną, a Purina z łososiem.
Wszystkie tolerował i znosił dobrze.
Sama nie wiem, będę go jeszcze obserwować...

Posted

hekate811 napisał(a):
a miał moze w którejś z tych karm ziemniaki? Bo tak patrząc na te marki co podajesz to tam przeważnie są zboża jako wypełniacz. Nic innego nie przychodzi mi do głowy.

Niestety nie wiem, może w Acanie były...

Posted

Ewa&Duffel napisał(a):
A ja mam problem...
Czy mógłby się ktoś wypowiedzieć, jakie kupy miał jego pies po tej karmie ?
Bo ogólnie to jest wszystko ok, Duffel wcina zachwycony, ale te kupy coś mnie martwią...Załatwia się strasznie często, a kupy są w takim czarnawym kolorze, często rzadkie...I dzieje się to od chwili, kiedy zaczął jeść tą karmę...
A w nocy z soboty na niedzielę miał biegunkę :roll:

Ewa,którą karmę kupiłaś?Z łosodiem czy z dorszem?Byc może Twój pies ma wrążliwy żołądek,jeśli tak to powinnaś stosowac tą z dorszem.

Posted

Dorsz jest lepszy w przypadku problemów trawiennych,także dla psów z tendencją do tycia.Dla zdrowych psów polecany jest łosoś,ponieważ może poprawic kondycję sierści,skóry,wpłynąc dobrze na stawy.