eduso Posted December 19, 2008 Posted December 19, 2008 My zamowilismy 12 kg dorsza. Pierwsze wrazenie - intensywny zapach, duze granulki :) Sluchajcie, a moze ktos wie ile karmy wchodzi do 1 szklanki ? Ile to bedzie gram ? Quote
batiskaj Posted January 1, 2009 Posted January 1, 2009 Witam, zatrzymałam się dłużej na tym watku, poniewaz bardzo mnie zainteresował.Mam białe kudłate psy czyli prawie w kazdym przypadku alergiczne. Przez ostatnie dwa lata bylismy na Red Millsie, ale stwierdzilismy ze w końcu czas na zmiany. No i zaczął sie horror. Najpierw zamówiłam acanę - tragedia, psy drapały sie jak cholera.Przeszliśmy na eagle pack rybny holistyczny.Karma super ale 3 kg 70zł, więc troszke drogo.Psy przestały si.e drapac.Stwierdziłam więc ze przechodzimy na jakąs rybna karmę, padło właśnie na f4d no i......alergia znowu powraca.Wszystkie psy na sterydach, bo drapia sie az do ran. Zastanawiam sie co zrobic - w tej chwili sa na gotowanych rybkach i ryżu, kartoflach.Nic nie przechodzi. Nawet nie moge wrócic do Red Millsa bo na wszystko w tej chwili reaguja alergią.Może macie jakis pomysł??? Powiedzcie czy białko rybne = ilosci białka miesnego.Czy to jest po prostu zwykłe przebiałkowqanie? Quote
Etna Posted February 17, 2009 Posted February 17, 2009 Karmię od czasu do czasu łososiową karmą jedną z moich pociech. Dlaczego jedną? Ponieważ dwa pozostałe na łeb na szyje zaczęły schodzić z masy.. niezależnie od ilości podawanej karmy. Trzecia suczka dostaje fisha od czasu do czasu (raz na 2 worki innej karmy lub też mieszaną z inną karmą) ponieważ karmiona tylko nią ma problem z sierścią - bardzo jej się przetłuszcza. Generalnie lubimy produkty tej firmy i bardzo bardzo cenimy sobie dystrybutora - naprawdę miły człowiek, który dba o klienta :) Quote
Loara Posted February 17, 2009 Posted February 17, 2009 My wlasnie konczymy worek 12 kg worek wersji Salmon i mam mieszane odczucia. Jazz ( ON) po miesiacu: na plus: karma ciemna, duze granulki ma zdecydowanie lepsza siersc - blyszczaca , nie sucha i zdecydowanie mniej wypada jakby mial lepsza wydolnosc - ale nie do konca jestem przekonana czy to akurat kwestia karmy na minus: intensywny zapach olbrzymie kupy znacznie wiecej pije niz normalnie obecnie zaczal protestowac przy karmieniu i musze solidnie dosmaczac i zachecac zeby zjadl Podsumowujac karma niezla , sklad bardzo ciekawy tylko dla mojego psa srednio odpowiednia. Quote
ewka122 Posted June 22, 2009 Posted June 22, 2009 Pytałam się już o karmę 1st Choice, ale myślę też o zakupie tej karmy. Tak więc pytanie brzmi: Czy ktoś karmi tą karmą? Czy jest godna uwagi?:eviltong: Czekam na odpowiedzi. Pozdrawiam: Ewelina&Amber Quote
ewka122 Posted June 22, 2009 Posted June 22, 2009 Czy nikt nie karmi psa tą karmą i mi nie doradzi? ;( Quote
Bura Posted August 28, 2009 Posted August 28, 2009 Czy ktoś nadal karmi szczenięta tą karmą?? Jakie wrażenia?? Quote
Śnieżynka Posted August 29, 2009 Posted August 29, 2009 nie wie czy się coś zmieniło, ale wersja puppy ma mega malusie granulki :) ja nie tyle co karmie co tą wersje mam na nagrody dla grzywka ze względu na granulacje malutką :) Quote
Bura Posted August 29, 2009 Posted August 29, 2009 Śnieżynka napisał(a):nie wie czy się coś zmieniło, ale wersja puppy ma mega malusie granulki :) ja nie tyle co karmie co tą wersje mam na nagrody dla grzywka ze względu na granulacje malutką :) Tak, granulki malusie, jak w PPP salmon, ale Igorowi bardzo smakowały próbki. Poza tym z nim nie ma problemu z jedzeniem, on każdą nawet najmniejszą granulkę gryzie, co wygląda komicznie i przez to jedzenie zajmuje mu godziny. Quote
Śnieżynka Posted August 29, 2009 Posted August 29, 2009 to super ze tak gryzie, sprobuj 1,5 kg czy bedzie dla niego ok :D bo karma calkiem nie zla a wszystko zalezy jak dany osobnik bedzie ja tolerowal :D Quote
egeri Posted February 4, 2010 Posted February 4, 2010 Podnoszę temat. Jestem juz w prawie zdecydowana na ta karmę i zastanawiam się która opcja jest lepsza, czy ta z łososiem czy może ta z dorszem? Składy niby podobne, w sumie i to ryba i to ryba...no ale nie wiem jak się tam ma łosoś do dorsza, który jest bardziej..." odżywczy". Która z tych dwóch Waszym zdaniem jest lepsza jakościowo? Proszę o szybka odpowiedź :) Quote
dzasta Posted February 4, 2010 Posted February 4, 2010 Ja miałam próbki i tej i tej karmy. Akurat u mnie nawet na siłę nie chciały tego jeść a za rybkami szaleją i wszystkie inne karmy rybne wchłaniają z prędkością światła. U nas chyba była kwestia kształtu granulatu tak mi się wydaje. Inne przysmaki tej firmy są pochłanianie z prędkością światła. Ja bym wybrała łososia bo jakoś bardziej do mnie przemawia. Quote
egeri Posted February 5, 2010 Posted February 5, 2010 No właśnie ten łosos też do mnie jakos tak bardziej przemawia ;) U nas bardzo dobrze przeszła Acana Pacyfica i chciałabym spróbowac teraz Fish4dogs. U nas ryby są wcinane lepiej niz mięsko, więc mam nadzieje, że karma też posmakuje. Granulki duże czy małe, bo ja niestety próbek nie miałam? Quote
dzasta Posted February 5, 2010 Posted February 5, 2010 Hmmm do czego by te granulki porównać ale mają taki łezkowaty kształt ale są dość grubiutkie i spore. Znalazłam w sieci na oficjalnej stronie jak wyglądają. To są te Regular kibble. Quote
Asiaczek Posted February 5, 2010 Posted February 5, 2010 Moje baski próbki karmy połknęły bez mrugnięcia. Ale przy karmie ich zastopowało. Dopiero jak pomieszałam Fish z ta karmą, która do tej pory jadły - wsuwały bez zastrzeżeń. Natomiast smakołyki Fish'kowe mogą jeść bez ograniczeń. To znaczy, ja je im ograniczam, ale one by pochłonęły je w try miga. I to wszystkie, bez wybrzydzania.:) Pzdr. Quote
egeri Posted February 5, 2010 Posted February 5, 2010 Duże te granulki, ale mam duzego psa to może pogryzie ( chociaż leniwe to zwierze jesli chodzi o gryzienie karmy;) ) Zamówiłam na allegro wersje z łososiem i teraz czekam niecierpliwie aż przywiozą. Ciekawam jak bedzie " cuchnać" , bo z wczesniejszych postów wyczytałam , że zapaszek intensywny:diabloti: Quote
Asiaczek Posted February 6, 2010 Posted February 6, 2010 Ja juz nie pamiętam zapachu karmy. Natomiast zapaszek smakołyków, to dopiero śmierdzidełko:) Pzdr. Quote
egeri Posted February 10, 2010 Posted February 10, 2010 No wreszcie nam przywieźli tą karmę :) Otwarłam, powąchałam i dałam na spróbowanie psiakowi. Zapach naprawdę rybi, ale jak dla mnie znosny ( ja w ogóle lubie ryby, więc obiektywna nie jestem). No ale jak pozostawiłam chwile worek otwary to się zapaszek rozniósł po mieszkaniu. Psiak wciągnął kilka granulków, oczywiście jak na mojego psa przystało, w ogóle ich nie gryząc. Potem łaził wkoło worka i szukał jak się do środka dostać ;) Teraz schowałam worek do komórki, bo tam chłodniej i zapach tez nie będzie się roznosił. Wieczorem zaczynam przechodzenie ze starej karmy na fish'a. Zobaczymy jak bedzie jadł jak już w misce tylko fish będzie :) Quote
Asiaczek Posted February 10, 2010 Posted February 10, 2010 Napisz za kilka dni, jak to wyglądało w praktyce. Jak quuuupy... Tak, jak pisałam wczesniej - moje jadły te karmę tylko w połączeniu ze starą karmą. Jak miały w miseczkach tylko Fish'a - odmawiały. Pzdr. Quote
dzasta Posted February 11, 2010 Posted February 11, 2010 Asiaczku Twoje baski odmówiły karmy? A zawsze myślałam że nie masz z nimi problemów z jedzeniem. Ale u mnie było to samo nie chciały jeść tej karmy a inne z rybą wciągają bez zastanowienia :) Quote
Asiaczek Posted February 11, 2010 Posted February 11, 2010 Generalnie, to baski wciągają wszystko, nawet bez zastanowienia się;) Ale tutaj miały jakies opory. Znaja smak ryby wędzonej, gotowanej (surowej - nie!). Więc tez byłam zdziwiona. Ale w sumie karmę zjadły, odchody były OK, więc tragedii nie było:) Pzdr. Quote
egeri Posted February 18, 2010 Posted February 18, 2010 Od kilku dni w misce tylko fish i powiem szczerze, że jest zjadany tak jak inne karmy, czyli bez rewelacji, ale z michy znika. Co do kupeczek to są poprostu ogromne!!! Dosyć zbite i w miarę ładnie uformowane, o śierści nie mam co pisać, bo jeszcze nic nie zauważyłam. Zapaszek z pyska się umormował i nawet jak zapomne kilka dni umyć ząbków, to nie ma tragedii. Ogólnie to raczej pozytywnie, tylko te kupy mnie trochę niepokoją... Quote
Asiaczek Posted February 19, 2010 Posted February 19, 2010 Obserwuj dalej kupy. Powinny miec mniejsza objętość, albo może dajesz za duże porcje albo zmniejsz ilośc posiłków? Nie wiem... Pzdr. Quote
egeri Posted February 19, 2010 Posted February 19, 2010 O zaduzych porcjach raczej nie ma mowy... Eger zjada o 1/3 mniej niz zalecane, bo ma tendencje do tycia i zwyke jest na zmniejszonych dawkach. Je trzy razy dziennie, gdyż wet nam zalecił tak, a argumentował to tym, że lepiej mniej a częściej, żeby nie rozpychało żoładka. Może to jednak za często dla rocznego psa? Quote
Asiaczek Posted February 19, 2010 Posted February 19, 2010 Moje baski też jedzą 3 razy dziennie, no, ale one spalają; to bardzo energetyczne psiaki:) Pzdr. Quote
Recommended Posts