Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• 4 months later...
  • Replies 276
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Miesiac temu wycofałam sie z podawania tej karmy. Oba psy zaczęły sie pod koniec 1 worka strasznie drapać :placz:, a przy drugim podejrzewalam je o inwazje pcheł. Łupieżu ani wysypki nie było. Jadły chętnie, ładnie przybrały na wadze. Niestety biochemia wykazała znaczne przekroczone białko i po prostu uczulenie.
Jest miesiac po odstawieniu i przejściu znów na jagnięcinę, drapania juz prawie nie ma.
Wielka szkoda, skład jest świetny...

• 1 month later...
Posted

Stosowałam Finest Fish4Puppies - moje psy już po dwóch dniach karmienia nie chciały jeść tej karmy. Potem jadły zaledwie odrobinę. Po skończeniu 1 kg paczki zmieniłam karmę na Arden Grange. Obecnie znowu wróciłam do rybnej, ale - Purina Pro Plan Puppy łosoś i ryż i tą karmą się zajadają (jak na nie - niejadki, jest super :cool3:). Być może w Fish4Puppies nie tolerowały ziemniaków, które są w składzie. Za to Purina Pro Plan z łososiem zawiera ryż i być może o to chodziło. A może coś innego ze składników Fisha4Puppies im nie podeszło. Czasem trzeba kilka karm wypróbować, żeby natrafić na tą najlepiej smakującą i jednocześnie najlepiej zbilansowaną i przyswajalną.

Posted

Purina Pro Plan ma gorszy skład od Fish4Dogs. Łosoś i ryż to jedyne 60% tej karmy, a co w pozostałych 40%? gluten kukurydziany, kukurydza, pulpa buraczana, włókno celulozowem, czyli krótko mówiąc mało wartościowe wypełniacze. W Fish4Dogs Puppy jest aż 70% ryby i żadnej kukurydzy, czy też zbóż. Oczywiście jednemu szczeniaczkowi będzie smakować a innemu nie ale nie musi to świadczyć o gorszym składzie. Moje psiaki jedzą ją z chęcią bez żadnych dodatków. A i cena teraz widać, że spada. Ostatnio na allegro była chyba poniżej 200zł za duży worek.

Posted

Moj pies konczy juz drugi worek i bedzie nastepny, bo na widok karmy swiruje. Ale on zawsze kochal ryby. :eviltong: Pierwszy worek dostalam w prezencie od rodzicow. Fajnie, bo sama bym nie kupila. Strasznie drogi ten Fish. :-o
Ale przekonalam sie, bo psiurowi daje jej o wiele mniej niz poprzednio Acany. I wedlug mnie bardzo poprawila sie mu siersc. Bakow nie puszcza, bo ma je tylko po ryzu i miesie :evil_lol: i ryby juz tak na niego nie dzialaja.
Drugi worek kupilam dla urozmaicenia z lososiem. Zamawialam na allegro, bo tam jest wiele taniej a ja musze sie liczyc z finansami :roll:
Trzeci znow kupie Fish4Dogs Finest Fish. Karmienie wychodzi chyba taniej niz Acana, ale ciezko mi zebrac kase na worek :shake: Ale od czego mamy allegro :multi:

• 4 weeks later...
  • 2 weeks later...
Posted

marmara_19 napisał(a):
ale nie wszystkie psy tak wciagaja karme.. nawet te duze.. to juz jest indywidualna sprawa kazdego psa...

Moja goldenka to nawet karmę o najdrobniejszych kulkach dokładnie gryzie :)

Posted

Dostałam próbki (super miły kontakt!) - Su zachwycona karmą na łososiu:multi: Mam nadzieję że nie będzie sensacji jak jej zwiększe ilość białka w jedzeniu (2% to chyba nie jest baaaardzo dużo?) i nie rozbierze mi się z futerka:(
Czekam na końcówkę hillsa z wołowiną i zamawiam mały woreczek łososiowego f4d :)
granulki mogły by być mniejsze - za duże na smaczki do klikania:cool3:

Posted

Ja właśnie zmieniam karmę i o fishu też myślałam. Ale nie podoba mi się to , że jest tylko w opakowaniach 12 kg i 1,5 kg :roll:
12 za dużo a 1,5 za mało :roll:
Chyba, że wiecie skąd mogę zamówić worek np 7 kg?

Posted

WŁADCZYNI napisał(a):
Dostałam próbki (super miły kontakt!) - Su zachwycona karmą na łososiu:multi: Mam nadzieję że nie będzie sensacji jak jej zwiększe ilość białka w jedzeniu (2% to chyba nie jest baaaardzo dużo?) i nie rozbierze mi się z futerka:(
Czekam na końcówkę hillsa z wołowiną i zamawiam mały woreczek łososiowego f4d :)
granulki mogły by być mniejsze - za duże na smaczki do klikania:cool3:

Pospisujemy się pod tym łapami i nogami :lol:
Też już jakiś czas temu dostałam próbki, Lana zachwycona, i rzeczywiście mogłyby być mniejsze bo do klinania za duże.

Bzikowa - chyba nie ma worków 7 kg, nawet na oficjalnej str sprawdzałam, są tylko 1,5kg i 12 kg. A szkoda, bo 12 to za dużo a 1,5 za mało.

Posted

joanika napisał(a):
Pospisujemy się pod tym łapami i nogami :lol:
Też już jakiś czas temu dostałam próbki, Lana zachwycona, i rzeczywiście mogłyby być mniejsze bo do klinania za duże.

Bzikowa - chyba nie ma worków 7 kg, nawet na oficjalnej str sprawdzałam, są tylko 1,5kg i 12 kg. A szkoda, bo 12 to za dużo a 1,5 za mało.

co do dużych granulek to proponuje pociąć nożem na pół :D ja musiałam kroic na 4 cześci na nagródki i sie wkurzyłam i zamówiłam puppy one sa makukane...

a co do worków sa tylko 1,5 i 12 kg worki ...

Posted

Mówisz, interes chcesz zrobić?:diabloti:

Zmieniam bo ponoć Nutro zostało kupione przez jakiś koncern, jest już produkowana w Europie (a była w Stanach), zmienia się skład (na gorszy) i wzrasta cena. Wiem od Elki. Ja jeszcze kończę worek ze Stanów i chcę zmienić...

Ale nie wiem czy na tego Fisha, kiedyś jadł karmę z rybą (Eagle's pack) i pies mi śmierdział rybą malowniczo.... :roll:

Posted

jaki tam interes, wygodniej by było;)

slyszałam o nutro, bida się zrobi w karmach za trochę i w końcu się przerzucę na BARFa:roll:

mi to nie przeszkadza jak Su pachnie, bo nie czuć od niej jedzenia chyba że zaraz po chrupaniu, ale ode mnie też pewnie pachnie jedzonkiem zaraz po posiłku;)

Posted

Ja na moich ostatnich szczeniakach testowałam karmę Fish4dogs. I było OK. Obecnie kupuję różnego rodzaju smaczki (z krewetkami. łosośkiem, ze skór....) i wszystkie moje baski + różne zaprzyjaźnione psiaki wcinają aż miło te śmierdziuszki. W tym roku też do karmy dla szczeniąt wprowadzę rybki.....

Worki, rzeczywiście, trochę brak jakiegoś średniego "rozmiaru". Ale może warto umówić się w kilka osób i kupić 12 kg?

Pzdr.

Posted

No tak można by się umówić ale nie wiem czy chciałoby mi się cackać z tym wszystkim,transportem, rozliczaniem itd. ;)

Pewnie wybiorę inną karmę a fisha zamówię jakieś smaczki.

Posted

Trudno powiedziec. Moje nie miały, ale tez basenji generalnie nie mają problemów z jedzeniem:lol:, to po prostu łakomczuchy.

Może skontaktuj się z przedstawicielem, dowiedz się, na jakich wystawach będa i poproś o próbkę. Albo kup jakąś małą paczkę na próbę. Aby starczyło na kilka porcji.

Pzdr.

• 2 weeks later...
Posted

Asiaczek napisał(a):

Worki, rzeczywiście, trochę brak jakiegoś średniego "rozmiaru". Ale może warto umówić się w kilka osób i kupić 12 kg?

Pzdr.

Zgadzam się sama bym chętnie kupiła jakieś 12 kg na spółe z kimś tak po połowie . Jestes chętny ktoś z Katowic i okolic ??

A Fish dla dorosłych to od roku można podawać ???

Posted

weszka napisał(a):
Cena atrakcyjna tylko że 20 zł za wysyłkę w dodatku pocztą a nie kurierem to raczej mało ciekawa oferta.

Pomimo doliczenia kosztów przesyłki tj. 20 zł to i tak jest to najniższa oferta jaką znalazłem. A wysyłka pocztą w moim przypadku jest bardziej korzystniejsza, gdyż poczta dociera wszędzie, a kurierzy nie zawsze chcą dojeżdżać do małych miejscowości ;)