Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Certyfikat psa asystującego osobie niepełnosprawnej można zdobyc w Fundacji Razem Łatwiej-zwierzata przelamuja bariery

www.fundacjarazemlatwiej.pl

Posted

Pytam, bo dość dziwnie wygląda twój post. Tak, ta fundacja jest na liście podmiotów uprawnionych do wydawania takich certyfikatów. I pod tym względem jest wszystko w porządku. Tylko nie wiem komu ma służyć info, że takie certyfiakty są tam do "zdobycia". Przcież to nie bilety miesięczne.
Chyba, że zaczyna się u nas jakiś dodatkowy rynek psów asystujących? Szkolą osoby bez uprawnień i podciągają się pod jakąś uprawnioną fundację? Bo na stronie fundacji nic nt egzaminowania psów spoza fundacji nie znalazłam.

• 6 months later...
Posted

Ja ostatnio szukałam psów do ratownictwa wodnego i trafiłam na http://www.psypracujace.pl/

Z tego co wiem można zapisać psa na dwutygodniowe seminarium. Jeśli szkolenie trwa dłużej to psy mogą nocować w hotelu.

Osoby szkolące psy mają bardzo dobre podejście do psów i duże doświadczenie w szkolenach.

Szczegółów można dowiedzieć się u Pani Magdy

- tel 601 71 62 90
- email: iskra@psypracujace.pl