Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Mój pies ma 5 miesięcy i nadal sika czasami. Dzisiaj to nasikał w przedpokoju i rozniusł to potem po całym domu :evil: Myślałam, że go... :x pozdrawiam :evilbat:

Posted

Mojemu labiemu też trochę czasu zajęło zanim przestał całkowicie siusiać w domu. :oops: Co prawda dość szybko zrozumiał, ze powinno się załatwiać na dworzu (gdy go tylko wyprowadzałam to od razu siusiał). Jednak wpadki zdarzały mu się do 5 miesiąca :oops:

Posted

Duma miała ukończone 4 miesiące jak trafiła do naszego domku i nauka czystości zaczęła się dopiero od tego momentu :-? Do ukończenia 6 miesiąca zdarzały się jej wpadki (a czasem szczała z premedytacją :lol: )

Wiem co czujesz - normalnie szlag mnie trafiał jak strzelała koszmarnie wielką kałużę NA MOIM ŁÓŻKU :evil:

Ale któregoś poranka skończyło się siusianie w domku :lol:

Życzę duuuużo cierpliwości :lol:

Posted

Mój sikał mniej więcej do 4 miesiąca, ale też co się napilnowałam i nalatałam z nim na dwór, to ludzkie pojęcie przechodzi. :lol:

Posted

Nasza psina nie siusiala, byla juz tego nauczona.Zdarzalo jej sie na widok jednych znajomych :wink: .Prawda jest ze biegalismy z nia na dwor po kazdym spaniu i jedzeniu a czasami prawie co godzine no.. co dwie w nocy :wink: jak byla mala

pozdrawiam

Posted

Dzieki za odpowiedz bo mnie tez juz szlag trafia a ma dopiero 10 tygodni uuuuu widze ze dluga droga przedemna ale dzieki za slowa otuchy

Posted

Moja sunia ma teraz prawie 8 miesiecy. Po kwarantannie dwukrotnie zdażyło jej sie susiać i raz u sąsiadów...Wychodziliśmy z nią po jedzeniu i spaniu. ostatni spacer też był bardzo późno ok 12-1 w nocy.. :o

bedzie dobrze, to madre psinki

m :wink:

Posted

Moj psiaczek nauczyl sie bardzo szybko, bo staralam sie caly czas go obserwowac i jak tylko zaczynal "szukac sobie miejsca" to bralam go na rece - i do ogrodka pod drzewko.

Tam wylewne zachwyty i nagroda. Tymczasem po siusianiu w domu - zadnej nagrody oczywiscie.

Nie pamietam ile to trwalo, ale szybko zalapal co sie bardziej oplaca.

Jesli przydazyl sie wypadek - zasiusiane miejsce czyscilam octem, wtedy nie czul zapachu (psy maja tendencje do siusiania w miejscach juz oznaczonych).

Zycze cierpliwosci i skutecznej wspolpracy.

Kay

Posted

hehehe, drogi lucasie 8) -wierze iiż sprawa jest czasami wnerwiająca--ja miałem taką serię sikania na moje łózko--ciekawe czy na złośc czy tak ad hoc--po prostu lała niemiłosierne duze kałuze :D --miała wtedy 14 tygodni!!!! :lol: a z tego co piszesz--10 tygodni ma pociecha--to troszkę sprzatania przed Tobą :wink: nasza suczka sikała w domu tak w 85% na rozłożona gazete--to bardzo ułatwiało czas kwarantanny

Posted

Nasza Neska trafiła do nas gdy miała 8 tyg. W mieszkaniu nastąpiło przemeblowanie ( dywan i wykładzina w przedpokoju były zasłane folią a na wirzchu - gazety). Oprócz sprzątania było częste wychodzenie na podwórko, a z tym nie było kłopotu - był to czerwiec. Stopniowo zmniejszaliśmy powierzchnię gazet i to dawało dość dobry skutek. Załatwianie trwało ok miesiąca. Potem czasami zdażało się, ale to były "wypadki przy pracy". Więc życzę dużo cierpliwości i optymizmu.

Posted

dzieki za odpowiedzi probowalem z gazetami ale ten diabel je zjada wiec odpadaja kurcze , chodze czesto jak moge czasami pies ne chce isc i ciagnac go na sile w srodku nocy ciezko ale juz chyba lepiej przynajmniej kupe sygnalizuje z sikaniem raczej sie nie krepuje ahaha ok .

Posted

Mam 9 tygodniowego laba na początku było koszmarnie ale gdy odizolowałem pokoje zostawiając same powieżchnie gładkie jest nieżle. Pies leje przeważnie na gazety w kuchni pi przedpokoju. Ale czekamy jeszcze tylko 1,5 miesiąca na koniec kwarantanny i lanie na dworze. A pod naszą nieobecność nasz pies mieszka w klatce, co daje nam wszystkim konfort bezpieczeństwa i czystości.