hanaula Posted January 22, 2015 Posted January 22, 2015 Polećcie karmę z indykiem, bez zbóż i jajek, proszę... :Help_2: Quote
martazobeniak Posted January 22, 2015 Posted January 22, 2015 MARP Holistic Turkey Light Senior (bez zbóż i bez jajek - tyle ze z niskim białkiem i tłuszczem); MARP Natural Farmfresh - ten jajek nie ma, niestety, z ryżem, owsem i jęczmieniem (brak kukurydzy i pszenicy jest zaletą). Natures Variety Limited Ingredient Instinct Turkey Formula (nie wiem, czy dostepny w Polsce). Podobnie Wellness Core Turkey, Turkey Meal and Duck Grain Free Formula. (Kaczki tu bardzo niewiele, znajduje się na dalekim miejscu na liście składników - nie mam pewności, czy można u nas tę karmę zdobyć.) Green Dog byłby sympatyczny, ale tam masz ryż brązowy i biały, odrobinę owsa i jęczmienia. W puszkach jest np. Trovet z indykiem i ziemniakami, z przepiórką i ziemniakami. Nie może być coś innego z mniej popularnego ptactwa - typu kaczka, struś, przepiórka? Quote
martazobeniak Posted January 22, 2015 Posted January 22, 2015 MeraDog Pure Turkey & Potato Mera Dog się nie nadaje - ma proszek jajeczny i mączkę DROBIOWĄ - z wyszczególnieniem, że 20% to indyk. No i... 61% ryżu!!! (Autorka wątku nie doprecyzowała, czy wykluczone mają być wszystkie zboża, czy tylko glutenowe. Zakładam, że wyklucza zatem wszystkie.) Quote
Delph Posted January 22, 2015 Posted January 22, 2015 Spojrzałaś na wersję z ryżem, a ja pisałam o tej z ziemniakami: Suszone ziemniaki (57%), mączka z mięsa indyczego (24%), hydrolizowane białko zwierzęce, suszone drożdże piwne, nasiona lnu (2,0%), suszona pulpa buraczana, włókna celulozowe, siara wołowa – źródło immunoglobulin, chlorek sodu, fosforan wapnia, olej z łososia (0,3%), olej słonecznikowy (0,2%), węglan wapnia, ekstrakt z drożdży – źródło beta-glukanów i mannanooligosacharydów, cykoria w proszku – źródło inuliny, suszone algi morskie, suszone jabłka. Quote
martazobeniak Posted January 22, 2015 Posted January 22, 2015 A, przepraszam, faktycznie. Mój błąd. :/ Ta wersja rzeczywiście nie zawiera jajek ani zbóż. Może by się sprawdziła. Quote
Anka K Posted January 23, 2015 Posted January 23, 2015 Grau Excellence ADULT Activ z indyka ale ma tłuszcz drobiowy a to chyba też się nie nadaje, nie jestem pewna... Quote
martazobeniak Posted January 23, 2015 Posted January 23, 2015 Podpowiedzi od dobrych ludzi z Dog Food Nerds of Facebook: Great Life and Pioneer Naturals, Canidae Pure Sky, Pure Vita GF, Wild Calling Western Plains Stampede, Avoderm Turkey, Holistic Select Turkey, Natural Planets Organic Turkey, Nulo Freestyle. Może coś z tego uda się zdobyć u nas... Quote
hanaula Posted January 23, 2015 Author Posted January 23, 2015 Dziękuję bardzo, szukam karmy z indykiem, bo potrzebuję alternatywy dla acany pacifiki i ogólnie dla karm z rybą, padło na indyka, bo od jakiegoś czasu Kudłata je puszki z indykiem i nie ma reakcji alergicznych, więc pomyślałam że może karma z indykiem...Bez zbóż, bo po pierwsze wykluczam alergeny, a po drugie po prostu lubię karmy bezzbożowe i suka najlepiej na nich funkcjonuje. Może być też kaczka, przepiórka, byle nie kurczak. Nad Merą dog indyk+ziemniaki też się zastanawiałam. Quote
martazobeniak Posted January 23, 2015 Posted January 23, 2015 W Mera Dog razi mnie trochę ilość wypełniaczy: 61% ryżu w jednej wersji, 57% ziemniaków w innej... trochę dużo. Jeśli chodzi o MARP, masz i indyka, i kaczkę do wyboru. Ciekawą karmę Kaczka z ziemniakami i groszkiem ma Farrado (owszem, daleko w składzie jest tłuszcz z kurczaka, ale tylko tłuszcz, więc o wiele mniejsze ryzyko reakcji; świeże mięso z kaczki - 32%, suszone mięso z kaczki - min. 28%, więc nie tak najgorzej). Canidae i Wellness Core (o ile dostępne) też bym się przyjrzała. Quote
hanaula Posted January 24, 2015 Author Posted January 24, 2015 Farrado z kaczką próbowałam, suka nie chciała jej jeść, nawet nie podchodziła do miski:( Może spróbujemy Marp, tylko to chyba mało dostepna karma, gdzie ją zamawiasz? Quote
martazobeniak Posted January 24, 2015 Posted January 24, 2015 MARP na razie miałam próbki, ale przyglądam się bliżej - zamawiałam stąd: http://propetsklep.pl/pl/c/Marp/110. Z tego, co wiem, wprowadzili opcję paczkomatów, więc koszty wysyłki trochę spadły. A co do Farrado... też próbowałam. O ile mnie pamieć nie myli, pstrąg smakował mojej lepiej od kaczki. Quote
Ares_biz_pl Posted February 5, 2015 Posted February 5, 2015 U nas ta karma nie sprawdziła się,akurat suni nie przypadła do gustu,ewenrtualnie na swoim przykładzie mogę polecić karmę LORD puszkowaną z dodatkiem indyka. Quote
KapustaPusta Posted February 6, 2015 Posted February 6, 2015 U nas ta karma nie sprawdziła się,akurat suni nie przypadła do gustu,ewenrtualnie na swoim przykładzie mogę polecić karmę LORD puszkowaną z dodatkiem indyka. Naprawdę już daj spokój z reklamą bo zaraz sam sobie zaszkodzisz. Przede wszystkim karma powinna być bez dodatku zbóż Ta którą sprzedajesz ma zboża. Skład tak opisany cwaniacko że nie wiadomo co jest w środku. Trzeba mieć jaja żeby ryzykować. Quote
hanaula Posted February 7, 2015 Author Posted February 7, 2015 Dziękuję Wam za podpowiedzi, na razie nadal je acanę pacyficę + indyk gotowany lub puszkowy z animondy lub trovetu. Co do karmy z indykiem wypróbuję chyba GreenDoga kaczka i indyk z warzywami, może ilość mięsa nie jest oszałamiająca, ale skład prosty, bez udziwnień i może u mojej alergiczki się sprawdzi. Acana rybna pod względem alergii sprawdza się doskonale, ale niestety u Kudłatej jest tak, że po kilku workach trzeba zmienia, bo karma zaczyną ją uczulać, więc szukam czegoś na wszelki wypadek, bo je już chyba 3 lub 4 worek acany. 1 Quote
martazobeniak Posted February 7, 2015 Posted February 7, 2015 Daj znać, jak się sprawdziła ta karma. Quote
Yoko93 Posted March 31, 2015 Posted March 31, 2015 Z indykiem i bez jajek i zboża... Hmm na myśl przychodzi mi SYMPLY LARGE BREED ADULT TURKEY&RICE ;) Quote
hanaula Posted March 31, 2015 Author Posted March 31, 2015 Problem tylko w "large breed", bo duże chrupki nie przejdą... Quote
Yoko93 Posted April 3, 2015 Posted April 3, 2015 Hmm to ze znanych mi nie mam pomyslu :(A koniecznie indyk? Quote
Recommended Posts