kamejka Posted January 22, 2015 Posted January 22, 2015 Z tego co się orientuję, psie jedzonko powinno mieć temperaturę pokojową. Co zrobić, jeżeli puszka po otwarciu przechowywana jest w lodówce? Jeżeli ją po prostu wyjmę wcześniej przed podaniem to nie nabierze zbyt szybko temperatury - sprawdzałam. Nie wiem ile musiałaby leżeć, żeby się wystarczająco ociepliła. Jak myślicie - czy taką karmę można zatem troszeczkę podgrzać w mikrofalówce? Quote
gryf80 Posted January 22, 2015 Posted January 22, 2015 możesz,ale nie w puszce,ewentualnie możesz gorącej wody do tego zamiast podgrzewania Quote
kamejka Posted January 22, 2015 Author Posted January 22, 2015 Hehe no jasne, że nie w puszce, zamiast obiadu by była eksplozja :D Z gorącą wodą dobry pomysł - dzięki :) Quote
filodendron Posted January 23, 2015 Posted January 23, 2015 Regularnie używam mikrofalówki do podgrzewania psich posiłków. Jeśli masz tę mikrofalówkę, to przecież jest najprostsze wyjście. No chyba, że ktoś boi się mikrofal - ale wtedy raczej nie ma takiego urządzenia w domu ;) Quote
IlonaS Posted January 25, 2015 Posted January 25, 2015 Słyszałam, że zawartości nie należy przetrzymywać w otwartej już puszce aluminiowej, tylko przełożyć ją do innego naczynia. Quote
kamejka Posted January 25, 2015 Author Posted January 25, 2015 Próbowałam z gorącą wodą ale niestety słabo się to żarełko podgrzewa, musiałabym jej chyba więcej dolać ale nie chcę zrobić rzadkiej papki ;) Dlatego zostanę jednak przy mikrofalówce. I faktycznie, racja, nie powinno się jedzenia przechowywać w otwartych puszkach, ani psiego, ani ludzkiego :) Quote
Ares_biz_pl Posted March 6, 2015 Posted March 6, 2015 Zawsze jedzenie możesz po prostu podgrzać,nie chodzi o to aby było gorące ale powiedzmy ciepłe we wspomnainej temperaturze pokojowej,podgrzewane na pewno nie straci swoich wartości odżywczych. Quote
Recommended Posts