Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Eee,,, to może na gwałt jednak nie:D
Może jakieś propozycje? Ze tęsknie wypatruje swojego domku albo Co? Może jakaś kosmetyczna zmiana tytułu wątku coś zmieni.

Posted

O zwłaszcza te ziemniaki pewnie by mu się spodobały ;)

Poszatkuje na puree.... Franulo opanuj się, jaki DS Cię zechce i do końca życia Mimronki będą Cię prześladować...

Posted

Poszatkuje na puree.... Franulo opanuj się, jaki DS Cię zechce i do końca życia Mimronki będą Cię prześladować...

To raczej Franek prześladuje Mimronki. One na niego tylko warkolą i nieraz Mimi na niego kłapnie. Roni chowa się często przed Frankiem pod maminą kiecką :D bo ten chce go zamęczyć.

Te prace dorywcze na razie mu daruję bo okazało się że to MOJA wina :D Wychodząc do pracy tak jak wszem i wobec ogłosiłam zamknęłam Frania w klatce. Rzeczywiście nie jest to dla niego większym problemem (na szczęście). ALE wkładając mu miskę z wodą otworzyłam boczne drzwiczki a potem wrzuciłam mu jeszcze w kocyk trochę suchej karmy Mimisiowej (takiej drobniutkiej) żeby miał zajęcie szukając jej i każdemu dałam po kosteczce wędzonej żeby im nie było smutno. I Franio za kosteczką wszedł do klatki "głównym" wejściem i pańcia zamknęła drzwiczki od klatki i tyle ją widzieli. A boczne wejście SAMO się nie zamknęło :D  :D Dlatego mu daruję. Ale niestety poobgryzał kilka rzeczy i kolejną poduszkę w prawie nowej kanapie :(

Masakra jakaś. Dobrze że póki co pracuję na zmiany bo nie wyobrażam sobie gdyby miał siedzieć w tej klatce po 10 godzin dziennie.

Posted

Przyjade kokana przyjjade lada dzien nadjade  :)

jenom wczora i przedwczora nie spala , pilnowalal , ratowalal 

wiec teraz dzis odpczywam bom myslal ze do waryjatkowa trafie jekiegos 

z tego umartwaiania , z tego latania 

juz czasem sily brakuje 

ale ale sie ciotka regeneruje 

nadjade i wysciskam i poszaleje z Franuniem 

i iskirecezkami 

oj Franuniu 

chocbys nam wyrwal wsyckie wloskyyyy 

to i tak bedziesz boskyyymiloscdrzewko.gif

Posted

chocbys nam wyrwal wsyckie wloskyyyy 

to i tak bedziesz boskyyymiloscdrzewko.gif

DOBRE, DOBRE :D  :D  :D

Ale jak to nam??? Na razie to ja od niego siwieję :)

• Upvote 1
Posted

No tez wlasnie ....hihi alem ja cwana 

oj cwana 

ale ale ja juz dobrze lysieje 

wiec mozna i moje wlosieta marne przyatakowac 

a jak wpadniem w te ogrodyyy w te wsyckie grzadeczki kwiateczki to ratuuujjjj kto moze 

tak poszalejem 

stara ciotka filfarmonija i Franczesko

na zielono na niebieskoooooserce2.gif

• Upvote 1
Posted

Franuś wczoraj też spędził kilka godzin w klateczce - tym razem zamkniętej - i to jest chyba sposób na niego. Strat żadnych nie zanotowano :D

• Upvote 2
Posted

No coś się zasiedział. Może m tu za dobrze?

Wyczytałam na wątku Gigi - Pokerku- o tym ziewaniu, przeciąganiu się i grzebaniu "po". Naprawdę niewiele wiem. Zastanawiało mnie właśnie to że Franio tak często ziewa. To już wiem czemu :D Znaczy że wiecznie zakłopotany. A grzebanie czy - nazwijmy to targanie trawy - po pojawiło się jakiś czas temu. Nawet się dziwiłam że Mimronki robią za wertykulator do trawy a Franio jakoś nie.

• Upvote 1
Posted

Nie wszystkie psy drapią. Dolar przeciąga się jak baletnica.

Cała trójka przeciąga się jak wstaną po dłuższym polegiwaniu.

Posted

Dzięki Ewciu :)

Franek sam od siebie wlazł dziś do otwartej klatki, szukał suchej karmy którą mu tam rzucałam jak go zamykałam. Jak nic nie znalazł, położył się na kocyku, podziumdział go troszkę i SIĘ WYLEGIWAŁ :D W tej klatce rzecz jasna

• Upvote 1