Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Loczka przypomina mi bardzo moją tymczasowiczkę Isię - chuligana ale słodkiego chuligana.Isia uwielbiała wysokości,stół,ławę,strych, dach przybudówki itd.Nie bała się otwartych schodów.W DS też  dobrze czuje się na ławie,na parapecie okna.Była i jest fantastyczna.Często Isię wspominamy z uśmiechem na twarzy.A Loczka jest śliczna,patrząc na zdjęcie bardzo przypomina mi Kolę swoim wyglądem.Kola w moim odczuciu był,jest fantastycznym psem.W krótkim czasie dał się poznać z bardzo dobrej strony. Utkwił mi bardzo w pamięci.

Posted

Myślałam ,że pęknę ze śmiechu jak zobaczyłam dziś Loczkę na starym dębowym stole w części jadalnej salonu.

Na czas swojej pracy zamknęłam futrzaki w pokoju.Oczywiście Loczka głośno śpiewała.Poszłam i co zobaczyłam?Panienka cała heppi stała na stole.

Ona lepiej znosi pobyt beze mnie jak ma większą przestrzeń.

Panienka zaczyna gwiazdorzyć, może jakieś występy jej się marzą,  trzeba koncerty zorganizować...:)

Posted

Ostatnio mam zabiegane dni.

Loczka jest nadal słodka, chociaż zdarza się jej nalać w domu.Nie wiem czy z radości czy nie wytrzymuje.Muszę przyuważyć.

Zaczyna wtórować Dolarowi i szczekać jak ktoś dzwoni do furtki albo obcy wchodzi do domu. Z kotą super, z Dolarkiem też.

Do wnuków nadal trzyma dystans.

Jak jestem w pracy , to nie śpiewa.Gdy wychodzę z domu, to mimo że jest w nim jakiś ludź, płacze.

Postęp jest taki,że potrafi spać u nas w sypialni na legowisku, podczas gdy ja jestem  przy komputerze w drugim pokoju. Na wszelki wypadek sprawdza co jakiś czas czy nie wyparowałam.To samo robi, gdy rano jestem w łazience. Co chwilę zagląda i idzie jeszcze dospać na legowisko.

Chyba nie pisałam ,że ona ma ok.1,5 cm rzęsy. Taka z niej pięknisia.

Posted

Z radości - to przy witaniu - widać, że leje. Jak  już jest nalane jak wracasz - inny powód.

Z czasem się wyjaśni :). Lerka, też ma tendencję do śpiewania, kiedy jest sama(no, z Bliss) - na szczęście, szybko milknie.

Posted

Cicho siedziałam, bo nie byłam pewna tego czy  Loczka ma DS. No i okazuje się ,że ma.

Musi jeszcze się odbyć wizyta PA,żeby formalnościom stało się zadość. Kto chętny ?

Posted

Musi jeszcze się odbyć wizyta PA,żeby formalnościom stało się zadość. Kto chętny ?

No to znowu Pokerek będzie miał oczy w mokrym miejscu ;)
[...]

Jeśli dobrze zrozumiałam to wcale nie koniecznie :) :)

Poker czy dobrze rozumiem? ;)

Posted

Cicho siedziałam, bo nie byłam pewna tego czy  Loczka ma DS. No i okazuje się ,że ma.

Ależ expresowy tymczas...:), albo expresowy DS

Ale uwaga, jak na wizytę zlecą się tłumy to będzie wesoło.......:)