Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Hej !

mam nielada problem ...
Mój australijski silk terrier zjada swoje kupy :I obcych psów nie ruszy ale swoje tak

kupy w domu zdarzają się rzadko - zazwyczaj jak jest deszczowa pogoda i rzadziej wypuszczam psy na dwór

Ale jak narobi w domu - widzę to w tedy gdy już ją zjada albo gdy sprzątam kradnie "kawałek" i zjada staram się ją pilnować jak mogę ale jak wyjdę z domu na zakupy albo załatwiać inne ważne sprawy po za miastem nie ma mnie do 3/4 h

PO kupie jest tylko ślad na podłodze :I i nie wiem co robić

Coś nie tak z dietą ? brakuje jej czegoś ?

Posted

może witamin i minerałów,spróbuj dokupic dobry prep.i podaj przez tydzień zobaczysz czy sie poprawiło czy nie(przeważnie brakuje wit z gr b).możesz tez spróbowac podac żwacze np.suszone

Posted

A czy zjada swoje kupy tylko w domu czy na dworze też ?

Bo albo brakuje jej witamin i np żwacze wołowe mogły by pomóc, albo coś nie tak na tle psychicznym. Bo gdyby zjadała swoje kupy tylko w domu, a nie na dworze to znaczy, że chce usunąć to co zrobiła czyli wg niej zrobiła źle i np zostanie za to skarcona to zje szybko te kupę by nie zostać skarcona za to ze narobiła w domu.

Posted

na podwórku też zjada

byłam u weta czy może ma żwacze bo tez wiem ze pomagają tak samo jak dodanie do karmy jogurtu naturalnego. Wet dał mi suplement diety Dolvit Cayenne koprofagia stop zjadaniu odchodów

Posted

Szczeniakowi brakuje flory bakteryjnej ułatwiającej trawienie. Radzę dawać mu mięso, które np. przez dwa trzy dni leżało w lodówce i skruszało. Wiele lat temu miałam też ten problem, koleżanka poradziła mi "daj jej śmierdziela" czyli właśnie takie przeleżałe mięso i faktycznie problem zniknął. A oczywiście dodawanie do jedzenia preparatu witaminowego też nie zaszkodzi. Ja swoim daję CanVit zielony i jest dobrze.

• 1 month later...
Posted

U nas sprawdziły się suplementy Dolvit Cayenne i sunia szybko przestała interensować się odchdozami,wiec pewnie w Twoim przypadku będzie podobnie,są to po prostu skuteczne suplementy,warte swojej ceny.