matikk Posted July 22, 2007 Posted July 22, 2007 Witam Nie wiem jaka karme wybrac:Acana puppy junior premiium czy Nutra nuggets puppy large.Moj pies jest 10 miesięczbym goldenem,wczesneij dostawal purine jednak chce zmienic karme i zobaczyc czy bedzie inny zapach siersci. Z gory dziekuje za pomoc. Quote
kalif1921 Posted July 22, 2007 Posted July 22, 2007 [quote name='matikk']Witam Nie wiem jaka karme wybrac:Acana puppy junior premiium czy Nutra nuggets puppy large.Moj pies jest 10 miesięczbym goldenem,wczesneij dostawal purine jednak chce zmienic karme i zobaczyc czy bedzie inny zapach siersci. Z gory dziekuje za pomoc. Obydwie karmy są zbliżone jeśli brać pod uwagę jakość, nutra ma co prawda mniej białka i tłuszczu ale przy goldenach które mają bardzo dobra przyswajalność pokarmu to raczej zaleta niż wada. Poniżej wklejam analize i opis:http://www.bewet.pl/product_info.php?cPath=2_9_181_146&products_id=5278http://www.bewet.pl/product_info.php?products_id=2102Tak więc moim zdaniem lepsza bedzie nutra puppy large breed Quote
Drabster Posted July 24, 2007 Posted July 24, 2007 A ja wręcz odwrotnie nie ma obecnie lepszej kar,y od Acany porównaj z innymi choćby zawartość mięsa w Karmie Quote
Ruselek Posted July 30, 2007 Posted July 30, 2007 Ja również poproszę o poradę. Dla pieska o wrażliwym żołądku :cool1: Quote
sota36 Posted July 30, 2007 Posted July 30, 2007 Polecam NN LAMB&RICE- tez mam ten klopot z psim zaladkiem Quote
Quelthalas Posted August 3, 2007 Posted August 3, 2007 NUTRAM Puppy Large Breed ? Bo rozumiem,ze chodzi o mniej więcej taki przedział cenowy?? Mattik, w Nutram jest więcej kwasów Omega niż w Acanie i w Nutrze Nuggets -może więc będzie lepiej wpływała na kondycję czy też zapach sierści. Ruselek, świetny jest biomill sensible -z podziałem na szczeniaki i dorosłe/ wszystkie rasy. Ja mam przetestowaną również Nutrę Holistic Lamb & Rice, czyli Nutrę Gold Lamb & Rice (tę z pomidorami na paczce) - i sprawdziła się świetnie zarówno u dorosłego psa ,jak i u szczeniaka, które dostały uczulenia i strasznych biegunek po eukanubie amerykańskiej, którą kupiłam na przetestowanie :/ Jeden z psów, z wrażliwym czasem żołądkiem dostawał Nutrę Gold (też tę wersję holistyczną z pomidorami na paczce :D ) Salmon & Potato -i też było świetnie. Generalnie karmię biomillem large breed lub wysokokalorycznym, a młodą juniorem large, ale czasem moim się nudzi i wtedy zmieniam na inną karmę,ale delikatną.I przyznaję,ze Nutra Gold (holistyczna) mnie bardzo pozytywnie zaskoczyła.Za to jak wcinały i jak szybko uczulenie schodziło (i za kupy :D) mogę wybaczyć nawet to,ze ma za małe dla dogów granulki :D Quote
Ruselek Posted August 4, 2007 Posted August 4, 2007 Quelthalas dziękuje za odpowiedź:p Chodzi mi o karmy z małymi granulkami (mam psa typu JRT)takie jak w Nutra Gold dla ras małych. Quote
Quelthalas Posted August 4, 2007 Posted August 4, 2007 No to te z Nutry będą dobre.O ile się nie mylę,Nutra Gold ma chyba jakąś karmę dla wrażliwców mniejszych ras :) Quote
Ruselek Posted August 4, 2007 Posted August 4, 2007 A coś z dobrych i tańszych? Jednak Nutra nie jest tania. A brit ? Quote
Quelthalas Posted August 4, 2007 Posted August 4, 2007 Britem karmią moi znajomi i bardzo sobie chwalą.Karmą tą jest karmiona również 6-miesięczna dożyca z mojej hodowli -i jest super : brak sensacji żołądkowych,ładna sierść, Mała się nie krzywi, co u dogów przy podawaniu nieodpowiedniej karmy jest dość częste.Nie ma biegunek, kupy ogólnie ładne :D Sama tą karmą nie karmiłam,ale słyszałam dużo pozytwnych opinii:) Ale zobacz jeszcze tę karmę ,tę oraz tę ,poczytaj, zobacz skład, a zwłaszcza informacje na dole: "..Koncern Doggy produkuje karmy pod ścisłą kontrolą jakości potwierdzoną certyfikatami ISO 9001 oraz ISO 14001. Karma nie zawiera składników modyfikowanych genetycznie. Głównym składnikiem jest świeże mięso ze szwedzkich kurcząt o jakości odpowiadającej normom żywieniowym dla człowieka. Do produkcji używa się wyłącznie produktów najwyższej jakości : - mięso podlega ścisłej szwedzkiej kontroli i odpowiada normom żywieniowym dla człowieka - woda używana do produkcji nosi status wody pitnej - do produkcji nie używa sie składników zawierających hormonów wzrostu - nie zawierają żadnych sztucznych wzmacniaczy smaku, środków barwiących ani konserwantów Produkcja żywności dla zwierząt a ochrona zwierząt. Od 1986 r w Szwecji zabroniono dodatku antybiotyków do pasz dla zwierząt Bardzo surowe przepisy dotyczące ochrony przed możliwością zarażenia Salmonellozą Od 1985 r w Szwecji zabroniono stosowania mączki z padłych zwierząt Producent nie prowadzi żadnych doświadczeń na zwierzętach" Z tej firmy karmiłam z linii Robur,ale Robur jest droższy. Quote
Ruselek Posted August 5, 2007 Posted August 5, 2007 Dzięki!:p Taka właśnie karma by mnie i oby mojego psa interesowała. Czy gdzieś można dostać próbki? Quote
Quelthalas Posted August 5, 2007 Posted August 5, 2007 w Germapolu dostaniesz :). Tu na forum, jest koleżanka z Germapolu: Iza i CTR (chyba tak) -popatrz w wątku Bozity :) Quote
Recommended Posts