AniaB Posted August 9, 2007 Author Posted August 9, 2007 to milka jeszcze w schronisku cały czas...:-( :-( :shake: kto pomoze mileczce???? Quote
aniac50 Posted August 9, 2007 Posted August 9, 2007 Aniu Milka nadal w schronisku !!!Wymysliłam sobie,że przy ogromnej pomocy Israel ,moznaby ją zrobić na "cudo" w profesjonalnym ,psim salonie.Jest taki w Tarnowskich Górach [chyba właśnie tam].To być może pomogłoby w szukaniu nowego domu.Niestety wg.rozeznania Israel cena za taką usługę wyniosłaby ok.200,-Ja w tym miesiącu mogę dać tylko połowę ,ale SZUKAM CHĘTNYCH do pomocy !Wiem ile tu na dogo jest nieszczęścia z powodu braku kasy,więc nawet nie próbujemy z Israel tego ogłaszać .Jest tyle ważniejszych spraw niż psi fryzjer,ale Milka spędza mi sen z oczu i .......liczę na CUD !!!!!Może nim dozbieram brakującą część znajdzie się ktoś o wielkim sercu ! Quote
aniac50 Posted August 9, 2007 Posted August 9, 2007 No i mały początek WIELKIEGO CUDU już jest!!!!Szelki dla Kobiego mogą poczekać !!!!Israel liczę na ciebie !!!! Quote
malagos Posted August 9, 2007 Posted August 9, 2007 Pytała mnie moja psiapsiółka z Warszawy o małego pieska dla kolezanki z pracy (ratlerek lub york :cool1: ). Pewnie, yorki tu stadami chodzą, za nimi ratlerki :diabloti: Już zaczęłam ją przekonywać, ze ta kolezanka NA PEWNO szuka pudelka, dziewczynki, 5-letniej :p Jutro ciąg dalszy przekonywania.... Quote
weszka Posted August 9, 2007 Posted August 9, 2007 AniaB dotarłam do Twojej ulubienicy :) Mówię wam Ania tylko o Milce wszystkim opowiada :loveu: Jeśli można coś wtrącić. Przeczytałam o fryzjerze i wydaje mi się że to jakaś zaporowa cena:crazyeye: ! Strasznie drogo za takiego małego pieska. Ja jak "renowuję" schroniskowe sznaucery to za średniaka/olbrzyma przeważnie fryzjer bierze ok. 55-70 zł. Quote
AniaB Posted August 10, 2007 Author Posted August 10, 2007 weszko - bo mnie tak zależy na domku dla milki..Wiesz jak u nas małe suczki szybko ida do domków..A jej jeszcze nikt w miedarach nie wypatzrył..:( PS za usługe mnie sie tez troche duzo wydawało - prawie jak za balejaż na moich włosach..:evil_lol: ale sie nie wypowiadam, bo ja mam psy z króciutką sierscia, wiec do psiego fryzjera nie chodzimy... Quote
pati Posted August 10, 2007 Posted August 10, 2007 dziewczyny po co wam fryzier z niej i tak nic sie nie "wyczaryje" cudownego. Wlos zniszczony, brudny, ulepiony pewnie błotem, skołtuniony. Fryzierka i tak obetnie ja na krotko albo zgoli . A to mozecie zrobic sami i to za darmo. Uwierzcie mi , ze to jest bardzo proste. Zostawcie ejj tylko uszy o ile sie bedzie dalo . Trzeba je rozczesac czesto sie da. Fryzurki to jej mozna robic ale jak wlos odrosnie zdrowy, piekny na pewno nie teraz . Quote
aniac50 Posted August 10, 2007 Posted August 10, 2007 pati napisał(a):dziewczyny po co wam fryzier z niej i tak nic sie nie "wyczaryje" cudownego. Wlos zniszczony, brudny, ulepiony pewnie błotem, skołtuniony. Fryzierka i tak obetnie ja na krotko albo zgoli . A to mozecie zrobic sami i to za darmo. Uwierzcie mi , ze to jest bardzo proste. Zostawcie ejj tylko uszy o ile sie bedzie dalo . Trzeba je rozczesac czesto sie da. Fryzurki to jej mozna robic ale jak wlos odrosnie zdrowy, piekny na pewno nie teraz .Masz rację !!!!!!Ale wydaje mi się,że może taka bardziej "zadbana" szybciej znajdzie dom !!!Niestety nie mieszkam nawet w pobliżu i znam Milę tylko wirtualnie!:placz: Tak bardzo chciałabym,aby jeszcze przed jesienią znalazła dom-stąd te niezdarne próby !:oops: Quote
aniac50 Posted August 10, 2007 Posted August 10, 2007 Malagos W Tobie Moja I Milki Nadzieja !!!!!!trzymam Kciuki !!!!!!! Quote
israel Posted August 10, 2007 Posted August 10, 2007 Allegro Milki http://allegro.pl/show_item.php?item=224660210 Co do cen fryzjera - podalismy na podstawie cennika - moze byc o wiele mniejsza ale trzeba sie przygotowac na wysoka. Jezeli chodzi o wizyte w salonie najpierw musimy zapytac w schronisku, potem zapytac salon wiec jest troche czasu. Co do fryzury mala na pewno zostanie obcieta na krotko wiec nic super sie nie wyczaruje. Myslimy ze wizyta w salonie i przewiezienie potem do schroniska to dla niej dodatkowy stres - trzeba ja bedzie potem izolowac i chronic przed innymi psami przynajmniej kilka dni. Jak juz zacznie wychodzic to od razu sie wybrudzi i z fryzury nici. Widzielibysmy to tak ze wizyte w salonie umawiamy wtedy gdy jest ktos w 100% zdecydowany na adopcje. Umawiamy godzine, mala jedzie do salonu i wlasciciel odbiera ja juz zrobiona na bostwo i jedzie do domu. Ew. jesli chce i jesli sponsor sie zgodzi moze u siebie zalatwic salon. Szczegoly odnosnie mozliwosci przeprowadzenia calej akcji bedziemy znali w przyszlym tygodniu - na razie Milka ma allegro - moze kogos zlapie za serce. Malagos- jesli Pani nie da sie przekonac do pudliczki to mamy jeszcze ratlerka ;) http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=74899 (obecnie przebywa w Warszawie). Quote
aniac50 Posted August 10, 2007 Posted August 10, 2007 DZIĘKI MALAGOS !!!! Dzięki Israel !!!A teraz pudliczka Milka na pierwszą skaczemy !!!! Z fryzjerem,czy bez ......PIĘKNA JEST .....ot co....PIĘKNA i prosi o dom !!!! Quote
aniac50 Posted August 10, 2007 Posted August 10, 2007 Milka !Pudliczka -malutka- ze schroniska w Miedarach NIE DA O SOBIE ZAPOMNIEĆ!!!!! Domku ,gdzie jesteś ?Ja tu czekam na Ciebie ......i proszę.....zobacz mnie......i pokochaj.......już na zawsze ..... Quote
malagos Posted August 10, 2007 Posted August 10, 2007 Tę ratlerkowatość od Oktawii tez wysłałam do tej pani... Może sie na cos zdecyduje, na Boga ;) Quote
aniac50 Posted August 10, 2007 Posted August 10, 2007 Mam cichą i nieskromną nadzieję ,że to będzie MILKA !!!!!!![nie bij Oktawio...,ale Milka jest taka......samotna! A Bułka ma chociaż tymczas![ i to jaki ......."full -wypas "-jak mówi mój syn !] Quote
Dorothy Posted August 10, 2007 Posted August 10, 2007 Boziu, jaka pociecha, taka siostrzyczka mojej Morgan.. i taka samotna...:placz: Quote
aniac50 Posted August 10, 2007 Posted August 10, 2007 Dorotko ! DZIĘKUJĘ ,że tu jesteś .......Tak bardzo chciałabym ,aby Milka znalazła tak ciepły dom ..... jak...... Morgan u Ciebie !!Pozdrawiamy cieplutko !!!! Quote
aniac50 Posted August 10, 2007 Posted August 10, 2007 WESZKO !!!DZIEKUJĘ !!!!Milka ze schroniska w Mieldarach na wieczoro-nocny spacerek zapraszam !!!!!Pudliczka nadal czeka !!!!! Quote
Dorothy Posted August 10, 2007 Posted August 10, 2007 No Milka sliczna, serce mi sie scisnelo jak ją zobaczylam, no i te koltuny, zamarzylam o fryzjerze ale widze ze to juz obmyslacie, a jaki ona ma charakter? Z innymi suniami sie dogaduje? Quote
aniac50 Posted August 10, 2007 Posted August 10, 2007 Na wszystkie pytania może odpowiedzieć tylko Israel .....on jest blisko a ja niestety daleko ...... Quote
israel Posted August 10, 2007 Posted August 10, 2007 Z tego co nam wiadomo sunia lubi porzadzic i psami i suczkami i probuje je ustawiac. Wydaje nam sie ze najlepiej byloby jej w domku gdzie nie ma innych psiakow, ew. sa jakies ale w jej rozmiarach i bardzo tolerancyjne. Wieksze od niej moglyby stanowic dla niej zagrozenie. We wtorek, najprawdopodobniej, bedziemy w schronisku - zobaczymy jak sie zachowuje i popytamy czy ew. w jej zachowaniu sa jakies zmiany na lepsze. Jak pozowala do ostatnich zdjec usilowal towarzyszyc jej Szczerbatek (taki maciupki - mniej wiecej jej wzrostu) ale od razu go ustawila i sie "obrazil". Quote
AniaB Posted August 11, 2007 Author Posted August 11, 2007 dorothy, nawet o tym nie mysl..:loveu: :mad: chociaż przyznam sie ze mocno kombinuje co by tu z Milką zrobic..Gdybym mogła to bym ją zabrała do siebie..Mała wyglada mi na charakterną..a takie lubie..:evil_lol: Quote
aniac50 Posted August 11, 2007 Posted August 11, 2007 Kombinuj AniuB !!!!Ja już nie mam nawet kogo pytać !!!!Dorotko !Twoje psiaki są za duże do Milki !!!Wiem,że masz ogromne serducho i dziękuję za dobre chęci !No.....chyba,że ktoś z twoich przyjaciół........lubi pudliszony ? Quote
Recommended Posts