Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 230
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Aniu Milka nadal w schronisku !!!Wymysliłam sobie,że przy ogromnej pomocy Israel ,moznaby ją zrobić na "cudo" w profesjonalnym ,psim salonie.Jest taki w Tarnowskich Górach [chyba właśnie tam].To być może pomogłoby w szukaniu nowego domu.Niestety wg.rozeznania Israel cena za taką usługę wyniosłaby ok.200,-Ja w tym miesiącu mogę dać tylko połowę ,ale SZUKAM CHĘTNYCH do pomocy !Wiem ile tu na dogo jest nieszczęścia z powodu braku kasy,więc nawet nie próbujemy z Israel tego ogłaszać .Jest tyle ważniejszych spraw niż psi fryzjer,ale Milka spędza mi sen z oczu i .......liczę na CUD !!!!!Może nim dozbieram brakującą część znajdzie się ktoś o wielkim sercu !

Posted

Pytała mnie moja psiapsiółka z Warszawy o małego pieska dla kolezanki z pracy (ratlerek lub york :cool1: ). Pewnie, yorki tu stadami chodzą, za nimi ratlerki :diabloti:
Już zaczęłam ją przekonywać, ze ta kolezanka NA PEWNO szuka pudelka, dziewczynki, 5-letniej :p Jutro ciąg dalszy przekonywania....

Posted

AniaB dotarłam do Twojej ulubienicy :) Mówię wam Ania tylko o Milce wszystkim opowiada :loveu:
Jeśli można coś wtrącić. Przeczytałam o fryzjerze i wydaje mi się że to jakaś zaporowa cena:crazyeye: ! Strasznie drogo za takiego małego pieska. Ja jak "renowuję" schroniskowe sznaucery to za średniaka/olbrzyma przeważnie fryzjer bierze ok. 55-70 zł.

Posted

weszko - bo mnie tak zależy na domku dla milki..Wiesz jak u nas małe suczki szybko ida do domków..A jej jeszcze nikt w miedarach nie wypatzrył..:(

PS za usługe mnie sie tez troche duzo wydawało - prawie jak za balejaż na moich włosach..:evil_lol:

ale sie nie wypowiadam, bo ja mam psy z króciutką sierscia, wiec do psiego fryzjera nie chodzimy...

Posted

dziewczyny po co wam fryzier z niej i tak nic sie nie "wyczaryje" cudownego. Wlos zniszczony, brudny, ulepiony pewnie błotem, skołtuniony. Fryzierka i tak obetnie ja na krotko albo zgoli . A to mozecie zrobic sami i to za darmo. Uwierzcie mi , ze to jest bardzo proste. Zostawcie ejj tylko uszy o ile sie bedzie dalo . Trzeba je rozczesac czesto sie da. Fryzurki to jej mozna robic ale jak wlos odrosnie zdrowy, piekny na pewno nie teraz .

Posted

pati napisał(a):
dziewczyny po co wam fryzier z niej i tak nic sie nie "wyczaryje" cudownego. Wlos zniszczony, brudny, ulepiony pewnie błotem, skołtuniony. Fryzierka i tak obetnie ja na krotko albo zgoli . A to mozecie zrobic sami i to za darmo. Uwierzcie mi , ze to jest bardzo proste. Zostawcie ejj tylko uszy o ile sie bedzie dalo . Trzeba je rozczesac czesto sie da. Fryzurki to jej mozna robic ale jak wlos odrosnie zdrowy, piekny na pewno nie teraz .
Masz rację !!!!!!Ale wydaje mi się,że może taka bardziej "zadbana" szybciej znajdzie dom !!!Niestety nie mieszkam nawet w pobliżu i znam Milę tylko wirtualnie!:placz: Tak bardzo chciałabym,aby jeszcze przed jesienią znalazła dom-stąd te niezdarne próby !:oops:

Posted

Allegro Milki
http://allegro.pl/show_item.php?item=224660210

Co do cen fryzjera - podalismy na podstawie cennika - moze byc o wiele mniejsza ale trzeba sie przygotowac na wysoka. Jezeli chodzi o wizyte w salonie najpierw musimy zapytac w schronisku, potem zapytac salon wiec jest troche czasu. Co do fryzury mala na pewno zostanie obcieta na krotko wiec nic super sie nie wyczaruje.

Myslimy ze wizyta w salonie i przewiezienie potem do schroniska to dla niej dodatkowy stres - trzeba ja bedzie potem izolowac i chronic przed innymi psami przynajmniej kilka dni. Jak juz zacznie wychodzic to od razu sie wybrudzi i z fryzury nici.

Widzielibysmy to tak ze wizyte w salonie umawiamy wtedy gdy jest ktos w 100% zdecydowany na adopcje. Umawiamy godzine, mala jedzie do salonu i wlasciciel odbiera ja juz zrobiona na bostwo i jedzie do domu. Ew. jesli chce i jesli sponsor sie zgodzi moze u siebie zalatwic salon.

Szczegoly odnosnie mozliwosci przeprowadzenia calej akcji bedziemy znali w przyszlym tygodniu - na razie Milka ma allegro - moze kogos zlapie za serce.

Malagos- jesli Pani nie da sie przekonac do pudliczki to mamy jeszcze ratlerka ;) http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=74899 (obecnie przebywa w Warszawie).

Posted

DZIĘKI MALAGOS !!!! Dzięki Israel !!!A teraz pudliczka Milka na pierwszą skaczemy !!!! Z fryzjerem,czy bez ......PIĘKNA JEST .....ot co....PIĘKNA i prosi o dom !!!!

Posted

Milka !Pudliczka -malutka- ze schroniska w Miedarach NIE DA O SOBIE ZAPOMNIEĆ!!!!! Domku ,gdzie jesteś ?Ja tu czekam na Ciebie ......i proszę.....zobacz mnie......i pokochaj.......już na zawsze .....

Posted

Mam cichą i nieskromną nadzieję ,że to będzie MILKA !!!!!!![nie bij Oktawio...,ale Milka jest taka......samotna! A Bułka ma chociaż tymczas![ i to jaki ......."full -wypas "-jak mówi mój syn !]

Posted

Dorotko ! DZIĘKUJĘ ,że tu jesteś .......Tak bardzo chciałabym ,aby Milka znalazła tak ciepły dom ..... jak...... Morgan u Ciebie !!Pozdrawiamy cieplutko !!!!

Posted

No Milka sliczna, serce mi sie scisnelo jak ją zobaczylam, no i te koltuny, zamarzylam o fryzjerze ale widze ze to juz obmyslacie, a jaki ona ma charakter? Z innymi suniami sie dogaduje?

Posted

Z tego co nam wiadomo sunia lubi porzadzic i psami i suczkami i probuje je ustawiac. Wydaje nam sie ze najlepiej byloby jej w domku gdzie nie ma innych psiakow, ew. sa jakies ale w jej rozmiarach i bardzo tolerancyjne. Wieksze od niej moglyby stanowic dla niej zagrozenie. We wtorek, najprawdopodobniej, bedziemy w schronisku - zobaczymy jak sie zachowuje i popytamy czy ew. w jej zachowaniu sa jakies zmiany na lepsze. Jak pozowala do ostatnich zdjec usilowal towarzyszyc jej Szczerbatek (taki maciupki - mniej wiecej jej wzrostu) ale od razu go ustawila i sie "obrazil".

Posted

dorothy, nawet o tym nie mysl..:loveu: :mad:
chociaż przyznam sie ze mocno kombinuje co by tu z Milką zrobic..Gdybym mogła to bym ją zabrała do siebie..Mała wyglada mi na charakterną..a takie lubie..:evil_lol:

Posted

Kombinuj AniuB !!!!Ja już nie mam nawet kogo pytać !!!!Dorotko !Twoje psiaki są za duże do Milki !!!Wiem,że masz ogromne serducho i dziękuję za dobre chęci !No.....chyba,że ktoś z twoich przyjaciół........lubi pudliszony ?