Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Wczoraj zadzwoniła do mnie mama, że gdy wracała do domu, zobaczyła na środku ulicy potrąconego pieska. Strasznie wył, a ludzie przejeżdzający tylko go omijali, lub co gorsza znowu potrącali!!!! :angryy: Moja mama zciągła pieska z drogi i zadzwoniła do mnie. Ja zaraz przyjechałam, zobaczyłam malęnką, okropnie potłuczoną psinke, w małej kałuży krwi, z wiszącym językiem, oblepionym brudem:( Poprosiłam ludzi, żeby przynieśli wode, więc się napiła. Zadzwoniłam do weterynarza, ten po przyjeżdzie stwierdził złamania, i powiedział, że leczenie tylko w Krakowie (ja mam do Krakowa 65 km) i że będzie bardzo kosztowne. Więc lepiej suczke uśpić... Powiedziałam tylko, żeby spakował mi ją do auta. Zawiozłam do drugiego weterynarza, pani wetki. Ta dojechała do swojego gabinetu bardzo szybko. Zrobiła badanie krwi - wyszło ok (nie wiem po co to, nie znam się:P) Potem dała kilka zastrzyków, zrobiłyśmy rentgen - miednica połamana w kilku miejscach! I kość udowa w tylnej łapie. Pani wet, jeszcze coś tam zrobiła, potem zeszyła suczke, dała mi antybiotyki i inne. Trawało to ok 2 godz.
Wróciłam do domu całe we krwi, auto we krwi, krew na ubraniach, za paznokciami.... nikomu tego nie życze.
Narazie suczka może zostać u mnie.
Taki to los, sprawił mi prezent na urodziny:(

Wpłaty na operacje:

Andanka 50 zł
Jagienka 50 zł
Lukomanka 50 zł
Edi100 40 zł
Moja kuzynka 40 zł
Qroqiet 50 zł
Paulus 50 zł
--------------
330 zł:)

Koszt operacji 335zł
Pierwsza wizyta 95 zł
Lekarstwo 48 zł
Książeczka i szczepienie 34 zł

Bardzo dziękuje wszystkim, którzy złożyli się na operacje!
:loveu::multi::loveu::multi::loveu::multi::loveu:
Jesteście niesamowici!

Wczorajsze cierpienie:

Jestem bardzo ładna!

• Replies 287
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Tak, operacja ma być u mnie. Na szczęście!

Co do imienia, to nie mam talentu do wymyślania, na razie mówię na nią Tigra, bo jest taka odważna i dzielna

Zaraz ide z nią na trawę - nie sikała od wczoraj, mam nadzieje, że to dlatego, że była w pudle. Jeśli się nei wysika, muszę jechać do wetki założyć cewnik

A czasem się uśmiecham, a nawet macham ogonkiem!

Posted

black_sheep wypłac pieniadze z AFN a psów krakowskich, bo w końcu są to pieniądze z Twoich bannerków i ciuszków z bazarku, tylko trzeba fakturę na te pieniadze, może wystawiłaby Ci Pani weterynarz, o szczegóły musisz zapytać Tweety na pw, bo ja sie na tym nie znam, albo karusiap, bo ona się zajmuje pieniędzmi w Naszym "związku" ;)
Jeżeli chodzi o zbieranie teraz to chyba wygodniej będzie na Twoje konto, będziesz pisac na wątku kto ile wpłacił, żeby nie było żadnych niedomówień i potem rachunek można zeskanowac i wstawić na wątek... W pierwszym poście dobrze żeby było podane konto, AFN czy Twoje wedle uznania... niezależnie od konta obowiązkowo podaj dopisek jaki trzeba podać na przelewie...

Posted

Ale biduleczka :( Tyle cierpienia, strachu, stresu... Co za ludzie żeby nawet z jezdni psa nie ściągnąć :angryy: :mad:
Trzymam kciuki, mam nadzieję że uda się Tigrę wyleczyć. Dobrze że teraz jest u Ciebie. Taki piękny prezent urodzinowy...
Kasą niestety nie mogę podratować :oops: :shake:

Posted

Byłam teraz na cewnikowaniu, zapłaciłam 15 zł i 80 zł za wczoraj, czyli 95 zł!:(

Bardzo prosze o wpłaty na operacje, bo już więcej nie mam!!! Jeśli do wtr nie będę miała pieniędzy... wole nie myśleć;(

Posted

black sheep - a gdzie leczysz sunke? masz mozliwosc jeździc na piłsudskiego w Krakowie do dr słowinskeigo? on po poierwsze leczy nasze psie bidy taniej a po drugie moze by nas skredytował az nie uzbieramy..Po trzecie wystawia faktury na afn od reki..

Posted

Suczke lecze u siebie, nie w Krakowie:( Zresztą nie sądze, żeby ta pani wetka liczyła mi drogo. Powiedziała wczoraj, że weźmnie mniej, zważywszy na sytuacje. Ale dała mi antybiotyki, jakieś mikstury, zrobiła rentgen, kroplówke, dała kołnierz - podliczła 80 zł. Rentgeny sa drogie... A co do faktury, zapomniałam zapytać:(
Ja do Krakowa mam ok 65 km.

Posted

kasiu, a czy ta wetka nie zgodziłaby sie zrobic operacji na raty (mam na myśli zapłate..)?
ja postaram sie wystawic bazarek na sunie i na moja brende równoczesnie- moze cos sie uda zorganizować, ale bazarki wiesz jak długo trwają - załoze jutro to skończy sie za tydzień...

Posted

biedna mała. Wygląda jak dzieciaczek i taki ma smutny pysio. Deklaruję 50zł, ale dopiero przelew wyjdzie w poniedziałek. Dziś sobota niestety:(

Posted

poklony dla Twojej mamy za wrazliwosc!
Tigra poturbowana mocno, ale wierze ze bedzie dobrze! trzymam kciuki
bardzo zaluje, ale na te chwile nie dam rady was wesprzec, bo aktualnie tez szukam sponsorow, mamy kilka zwierzat w klinice w Bielsku :(