martazobeniak Posted January 12, 2015 Posted January 12, 2015 Moja shihtzaczka ma rok i cztery miesiące - jest obecnie po obowiązkowym szczepieniu na wściekliznę (Rabisin). Jako szczenię, otrzymała dwukrotnie Biocan Puppy, a także dwukrotnie Nobivac DHPPi. Jak sądzicie, czy godzić się na zalecane przez weterynarza podanie szczepionki skojarzonej? Będę wdzięczna za opinie i sugestie. Quote
gryf80 Posted January 12, 2015 Posted January 12, 2015 zależy z jakimi psami ma kontakt.jeśli z psami "wiadomego"pochodzenia to bym w tym roku jeszcze nie szczepiła p/zakażnym Quote
martazobeniak Posted January 12, 2015 Author Posted January 12, 2015 Osiedle bloków, dość mocno 'zapsione', więc zobaczymy... Quote
Nienor Posted January 13, 2015 Posted January 13, 2015 Choroby zakazne zaleca sie doszczepiac po roku a pozniej to co 2-3 lata. Ty pytasz o "szczepionke skojarzona" czyli rozumiem choroby zakazne i wscieklizna w jednym? Z taka to bym poczekala jeszcze pare lat - przez ten czas szczep osobno a dopiero pozniej laczona. 1 Quote
martazobeniak Posted January 13, 2015 Author Posted January 13, 2015 Nie, ta przeciw wściekliźnie była oddzielnie. Chodziło mi o tę na zakaźne. Rozumiem w takim razie, że zaszczepić taką w tym roku, a później co 2-3 lata? Quote
kasikz Posted January 15, 2015 Posted January 15, 2015 Ja tez nie szczepię psiaków co roku, nawet powiedziałam o tym wetce, że najwyżej co dwa lata, a skłaniam się jeszcze rzadziej. 1 Quote
Recommended Posts