Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

W czerwcu odeszła moja ukochana suczka-Pandusia, zwana Oposkiem.
jestem początkującym dogomaniakiem, zyczliwe dusze ma_ruda i Zdrojka pomogły mi w "raczkowaniu" na forum, za co dzięki.
Zdrojka zmieniła format zdjeć oposka, abym mogła wkleić, ma-ruda napisła instrukcję.Kochane Dziewczyny.
A to wierszyk dla mojego oposka autorstwa Audena, zmieniłam tylko ostatni wers...
Oposku!kocham i tęsknię!!!
She was my North, my South, my East and West.
My working week and my Sunday rest,
My noon, my midnight, my talk, my song;
I thought that our love would last forever;
I was wrong, she’s gone..

Posted

Pozwoliłam sobie wkleić tu Jej zdjęcia. Mam nadzieję, że nie masz mi za złe? Piękność z Ciebie najprawdziwsza, Pandusiu.
Bądź szczęśliwa

Posted

Nie znam autora tego wiersza; odszukałam go dzisiaj u Puni (wkleiła Szajbus).

Daj nam wiarę, że to ma sens,
że nie trzeba żałować przyjaciół.
Że gdziekolwiek są, dobrze im jest. Bo są z nami choć w innej postaci.
I przekonaj, że tak ma być, że po głosach
tych wciąż drży powietrze.
Że odeszli po to, by żyć.
Lecz tym razem będą żyć wiecznie.

Dzisiaj, po prawie 11 miesiącach łatwiej mi wierzyć, że Punia, Ponka, Psonia, Rasta i wszystkie inne, które odeszły za Teczowy Most- "odeszły, żeby zyć", chcę wierzyć, że kiedyś się spotkamy i wolę wierzyć, że teraz nie tęsknią za nami, bo przecież to tak strasznie boli.

Posted

Dziękuję.
Bardzo się cieszę,że tu są jej zdjęcia.
Wierzę,żejest szczęśliwa.

Pozwoliłam sobie wkleić tu Jej zdjęcia. Mam nadzieję, że nie masz mi za złe? Piękność z Ciebie najprawdziwsza, Pandusiu.
Bądź szczęśliwa

• 2 weeks later...
  • 3 weeks later...
Posted

jeśli ktoś mi zarzuci,
Że świat widzę w krzywym lusterku,
To ja powtórzę:
On wróci
Choć może i w innym futerku...

Ponka, czy dobrze "wysledziłam", ze jest szansa, że Pandusia wkrótce wróci do Ciebie w "innym futerku"?:oops:

Posted

Oj tak! przepraszam, że dopiero teraz odpisuję.
Sliczny wierszyk! w nowym futerku.Tak od wczoraj:)Mam Pandusię w nowym futerku, bezustannie macha ogonem i chodzi za mna krok w krok.Jest szalenie wdzięczną suczką, mam nadzieje, że Pandusia się nie gniewa na mnie, ale dom bez psiaka był taki pusty..

• 2 weeks later...
Posted

Moja Pandusia w nowym futerku, czyli Ciri jest tak inna od Pandusi.Ty Pandusiu byłas niesłychanym wręcz żarłokiem, Ciri skubie coś..Ty szczekałaś, zrywałas się na każdy hałas, Ciri nie szczeka nic, Ty łaskawie pozwalałaś się głaskać, Ciri bezustannie domaga się pieszczot, łączy was uwielbienie dla spania w łóżku:)
Nie ma dwóch takich samych psiaków, jak i ludzi.Brakuje mi Pandusiu twojej żywiołowości, ale Ciri jest kochanym psiakiem i cieszę się, że jest u mnie.A Ty spij spokojnie, odwiedzimy Cię dziś.Masz takie sliczne miejsce pod brzózkami.

• 1 month later...
  • 1 month later...