Alpina Posted August 31, 2007 Posted August 31, 2007 Tak,tak Malagos zrób zdjęcia! Mokre shih- tzki wyglądają kapitalnie ...:evil_lol: Najlepszy efekt jak shih-tzek jest długowłosy...Jak pierwszy raz swoją namoczyłam i tato wszedł do łazienki to się z wrażenia i śmiechu zachłysnął...:evil_lol:Wszyscy pękali ze śmiechu...Najlepsze są wielkie gały w malutkiej głowince...:lol::lol::lol: Tomcug - ja z tego wszystkiego to o mały włos Majeczki bym zapomniała zapakować do samochodu...Wszystko wzięłam na szczęście ale aparat został w przedpokoju na szafce...A tak chciałam uwiecznić nasze spotkanie z Malagos... Quote
malagos Posted August 31, 2007 Posted August 31, 2007 Ja natomiast spakowałam smycz, kocyk, wodę i miseczkę, swoja torebkę, ale nie wziełam portfela :oops: Dopiero na trasie, gdy podjechaliśmy na stację po benzynę, przekopałam samochód i ...kiszka. Na szczęście mój syn, kierowca, miał kartę przy sobie. Takze nawet starczyło na pizzę w Węgrowie, bo obiecałam dzieciom za pomoc i towarzystwo :evil_lol: A Paweł mi wmawia, ze pytał, czy mam pieniadze, a ja ponoć odpowiedziłam, ze mam :oops: :mad: Taki to człowiek był zaaferowany :cool1: Quote
aniac50 Posted August 31, 2007 Posted August 31, 2007 No to miałyście super wrażenia !!!!Ma Majeczka "na golasa " MUSI być jeszcze piekniejsza -o ile to w ogóle jest możliwe ,bo dla mnie i tak jest BOSKĄ BABUNIĄ !!!! Quote
malagos Posted August 31, 2007 Posted August 31, 2007 Kąpiel przełożona na jutro z powodu braku chęci do roboty i chłodu na dworze :p Majeczka i ogół jeszcze teraz pójdzie na wieczorny spacerek, krótki bo deszcz, i idziemy lulu. Jakoś taki czlowiek zmączony tym tygodniem....:cool1: Quote
aniac50 Posted August 31, 2007 Posted August 31, 2007 Ja tam cierpliwa jestem.......poczekam.....Miałyście PRACOWITY TYDZIEŃ.....a i pogoda nie bardzo......Wszystkiego dobrego .....śpijcie dobrze i ........odpoczywajcie.......... Quote
BIANKA1 Posted September 1, 2007 Posted September 1, 2007 [quote name='tomcug']To i ja poczekam.........................[/quote Ja też czekam . Majeczka w kąpieli musi ślicznie wyglądać . A jaki to specjalny szampon ma Majeczka ? Może ja też kupię taki dla Kobiego . Quote
Alpina Posted September 1, 2007 Posted September 1, 2007 Bianeczko to szampon Dr.Seidla z krzyżykiem hypoalergiczny... Malagos jak wykąpiesz Majeczkę to już niech nie wychodzi na dwór( wykąp ją po ostatnim "siku") bo jest strasznie zimno i może się przeziębić a nawet dostać zapalenia płuc.Wysusz ją suszarką...Dobrze na nią reaguje - u mnie też była suszona suszarką a jak będziesz musiała z nią jednak wyjść to ubierz ją koniecznie w sweterek i rano sweterek też jej załóż.. Wiem, że Ty to wszystko wiesz ale piszę tak - pro forma...;) Quote
BIANKA1 Posted September 1, 2007 Posted September 1, 2007 Alpinko , ja mam ten szampon , ale on się nie pieni . U mnie kosztuje 17 zł butelka , ale jakiś dziwny jest :roll: Co z Majeczką . Już po kąpieli ? Quote
Alpina Posted September 2, 2007 Posted September 2, 2007 Bianeczko ja najpierw dobrze moczę psa tak, że aż z niego kapie woda i sierść nasiąknie, potem rozcieram na ręce szampon - on rzeczywiście się mniej pieni ale mój wet polecił mi go jak się Sońka zaczęła drapać i nie wiadomo było od czego się drapie..Muszę przyznać, że po nim przestała.Zawsze kąpałam ją w Hery ale teraz, jak na razie, kąpię ją w Seidlu... Właśnie idę do mamy z następnym tortem... Dzisiaj jest 43 Rocznica ślubu moich rodziców... Wiem, że nie "okrągła"ale tych przyjemnych chwil w życiu jest tak niewiele.. Quote
BIANKA1 Posted September 2, 2007 Posted September 2, 2007 Wiesz Alpinka , w sumie to Ty niedobra jesteś . Tak , bardzo niedobra :shake: Jak możesz pokazywać takie wspaniałości :placz: I co ? Mam lizać monitor ? A tak serio , to Wszystkiego najlepszego dla Rodziców :Rose: Quote
tomcug Posted September 2, 2007 Posted September 2, 2007 BIANKA1 napisał(a):Wiesz Alpinka , w sumie to Ty niedobra jesteś . Tak , bardzo niedobra :shake: Jak możesz pokazywać takie wspaniałości :placz: I co ? Mam lizać monitor ? A tak serio , to Wszystkiego najlepszego dla Rodziców :Rose: O rany, też bym polizała - Bianka ma racje, to jest sadyzm znęcać się nad biednymi ciotkami :angryy: :evil_lol:. Alpinko - dla Rodziców :tort:, chociaż do Twojego to mu daleko ;). Quote
Zmysł Posted September 2, 2007 Posted September 2, 2007 Polizałbym również. A kto chce sporządzac takie wspaniałości zapraszam na bazarek z przepisami Malagos. Alpinko - wszystkiego najlepszego dla Rodziców:Rose: . Quote
malagos Posted September 2, 2007 Posted September 2, 2007 No, nareszcie mam chwilkę czasu, goście pojechali, dom znów spokojny i pusty :roll: Kąpiel zrobiona wczoraj przed jedenastą wieczorem po ostatnim spacerku, potem suszarka i owinięcie w polarowy kocyk, a potem dla pewnosci siup! pod kołdrę i przytulenie sie do mnie :p Quote
tomcug Posted September 2, 2007 Posted September 2, 2007 Majeczka znosi kąpiel ze stoickim spokojem :p. Przesłodka dziewuszka :loveu:. Quote
malagos Posted September 2, 2007 Posted September 2, 2007 tu Majeczka sie otrzepuje :cool3: Baliśmy sie że pogubi w tym pędzie ząbki, ale nie, ocalały ;) Quote
malagos Posted September 2, 2007 Posted September 2, 2007 A potem juz suszenie, tulenie, czesanie, pieszczenie..... Quote
tomcug Posted September 2, 2007 Posted September 2, 2007 No i mamy nową panienkę :p. Malagos, w tle przemyciłaś ślicznego małego kundelka (na podusi oczywiście :evil_lol:), wygląda jak mój Monti :loveu:. Quote
basia0607 Posted September 2, 2007 Posted September 2, 2007 Co za ekskluzywny zaklad fryzjersk,.zabiegi pielegnacyjne robione na łóżku,tez chcę:placz: do takiego fryzjera ! A tak naprawdę przykro ,ale oczka Majeczki już nie wiele widzą. Quote
malagos Posted September 2, 2007 Posted September 2, 2007 Basiu, a wiele to roboty?! wsiadasz w samochodzik i za chwilkę jesteś u mnie u fryzjera! Ale pewnie byś wolała Tomka rękę? :cool3: Tomcug, ten "kundelek" to moja rasssowa ratlerka Nusia, absolutna przywódczyn i stada. Ona zawsze tak śpi na poduszce, gdy mnie jeszcze nie ma w łózku, potem przechodzi pod kołderkę. kochane suczydło :p Quote
tomcug Posted September 2, 2007 Posted September 2, 2007 malagos napisał(a):Basiu, Tomcug, ten "kundelek" to moja rasssowa ratlerka Nusia, absolutna przywódczyn i stada. Ona zawsze tak śpi na poduszce, gdy mnie jeszcze nie ma w łózku, potem przechodzi pod kołderkę. kochane suczydło :p No to dałam plamę :oops:. Na swoje usprawiedliwienie powiem tylko, że widać samą główkę i jest identyczna jak mojego wielowielowielorasowca :p. Wierzę, że się nie obrazisz - pewnie jak ja kochasz wszystkie psiaki a ja zupełnie nieświadomie tak napisałam. Quote
BIANKA1 Posted September 2, 2007 Posted September 2, 2007 Majeczka przecudna . Szkoda że mój Kobi nie daje się tak pielęgnować :cool3: Ale za to mam więcej emocji od Malagos . Zawsze sobie wróżę , capnie , nie capnie :evil_lol: Skok adrenaliny murowany . Malagos , zamienimy się ? Quote
basia0607 Posted September 2, 2007 Posted September 2, 2007 Malgosiu ,Ty masz ratlerka a ja myślalam ,że pieska rasy "sarenka'. Oj przyjechalabym na te zabiegi fryzjerskie ale to tak daleko. Może Wam do mnie będzie bliżej . Quote
Alpina Posted September 2, 2007 Posted September 2, 2007 Śliczna, kochana Majeczka... Malagos twoją miłość do Majeczki i zwierzaków widać nawet na zdjęciach.. Tak troskliwie czeszesz Majeczkę i tak się na nią patrzysz, że aż mi łzy stanęły w oczach... Majeczka może dużo nie widzi ale czuje, że w Twoim domu jest naprawdę kochana...A to dla starego, porzuconego psa jest najważniejsze... Dziękuję wszystkim za życzenia dla rodziców...Tato smutno stwierdził, że woli obchodzić mniejszą rocznicę niż nie obchodzić jej wcale... A co do tortu to mam taką nadzieję, że pomału zorganizujemy zjazd i wtedy będziecie kochani mogli go spróbować... Bianka z tym lizaniem monitora to Ci się udało!:evil_lol: Malagos nie zamieniaj się na Kobiego! Kobi kocha Biankę - A mnie na prawdę byłoby szkoda Twoich paluszków... :evil_lol: Bianki paluszków też mi szkoda ale z tego co czytam to Bianeczka chyba to polubiła...;) Quote
Recommended Posts