Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Ostatnio na wystawie widziałam jak hodowcy wozili swoje psiaki w takich specjalnych wózkach. Wydaje mi się to bardzo fajny sposób na transport psa w szczególności długowłosego gdy nie może iść o własnych siłach bo podłoże nie za fajne i zanim dojdzie do oceny to już bedzie cały ubrudzony. I takim wózkiem łatwiej podjechać pod krawężnik i nie trzeba go ciągle podnosic a no i pies zawału nie dostaje jak się nim jedzie tj w transporterze normalnym. I tu mam pytanko do was gdzie mozna takie cudo zakupić bądź jak ono się profesjonalnie nazywa żebym mogła znaleść w necie.Również mile widziane opinnie używających takie wózki czy naprawdę są poręczne, przydatne itd.

Posted

Zuzix to maltańczyki-super psiaki.
Śnieżynko tylko,że te mają zabespieczenia żeby pies nie wylazł a w takim zwykłym to ich nie ma.Mi podoba się ten droższy bo tam psiak nie zmoknie.

Posted

Pierwszy raz z takim wozkiem spotkalam sie na światówce w Poznaniu...ogolnie bardzo fajna sprawa :razz: wtedy kosztowaly okolo 1000 zl, po 2-3 miesiacach staniały do 700 zl a teraz jak widze mozna dostac za okolo 500 zl. Wiec warto poczekac az będa za 200-300 zl :cool3:

Posted

Ja na klatke - transporter nie moge namówić rodziców, (żeby na wystawach słuzyła psiakowi za domek a mnie za stolik żeby go uczesać) bo uważają że droga, a jak bym powiedziała o takim wózku to już wogóle by mnie za wariatke wzieli :D

Posted

Ja na transportery, kosmetyki i tego typu rzeczy sama kaske zbieram :P
Ale taki wozek sobie tez kiedys kupie, nie trzeba bedzie w jednej rece trzymac psa w drugiej torby a w trzeciej i czwartek stolik i parasol :P

Posted

Ja niestety swój budrzet zarobiony w zimie, bo tylko tak jestem w stanie dorobic wydałam już na kosmetyki i tego typu rzeczy, maszynke zasponsorował Brat w koncu jego psiak :D a tata dja kase na paliwo i samochodu uzycza do wystaw :) a na transportówke puki co to zbieramy, a raczej kombinujemy z tata jak zrobic tansza :D bo puki oc to tez nam rąk brakuje na stoli parasol kszesełak torbe i psa :D który niestety przed wystawa na rekach lazi bo bialy i by byl przed wystawa znajac jego to w pierszym piasku wykapany :D

Posted

Oj niestety wiem co to jest za ból, biała siersc :P Ja ostatnio kupiłam transporter dosyc spory za 60 zl, robi rowniez za stolik to czesania psiaka :D Ale teraz gdy sprawiłam sobie lhasaczka niestety musze zaopatrzyc się w stół trymerski... :lol:

Posted

No my właśnie z tata chcemy zrobić taka klatke, bo kupienie wychodzi dosc drogo dużej klatki mniej wiecej takich wymiarów: http://psiraj.pl/sklep/product_info.php?cPath=10_164&products_id=365&topSsid=3d02170113ab5b7dfcc98cd23662bc4f , a kupienie pojedyńczych boków od kojca zrobienie góry i spodu z kółeczkami wychodzi taniej i to prawie o polowe... a klatka bedzi esłużyc za stół trymerki u góry, za domek dla psa i skrytke na rzeczy, bo lepiej psa na reke a do klatki wszystkei bzdety :D niż wszystko w rekach nosić jak do tej pory :)

Osobiście to te wózki mi sie podobają, ale pasuja mi bardziej dla osób, które lansuja sie po miescie z psem, jakis pań z zasobnymi kieszeniami, które kraktuje psa jak dziecko :)

Posted

[quote name='Śnieżynka']No my właśnie z tata chcemy zrobić taka klatke, bo kupienie wychodzi dosc drogo dużej klatki mniej wiecej takich wymiarów: http://psiraj.pl/sklep/product_info.php?cPath=10_164&products_id=365&topSsid=3d02170113ab5b7dfcc98cd23662bc4f , a kupienie pojedyńczych boków od kojca zrobienie góry i spodu z kółeczkami wychodzi taniej i to prawie o polowe... a klatka bedzi esłużyc za stół trymerki u góry, za domek dla psa i skrytke na rzeczy, bo lepiej psa na reke a do klatki wszystkei bzdety :D niż wszystko w rekach nosić jak do tej pory :)

Osobiście to te wózki mi sie podobają, ale pasuja mi bardziej dla osób, które lansuja sie po miescie z psem, jakis pań z zasobnymi kieszeniami, które kraktuje psa jak dziecko :)
Np. Paris Hilton :P Ona ma 7 psów!

Posted

Fajne te wozki, rowniez w Poznianiu widzialam

Ale ja bym z tym na ulice nie wyszla ;) Niestety, spoleczenstwo nie jest jeszcze na to przygotowane - jezeli psia peleryna wzbudza sensacje, to co dopiero taki wozek... Ja wole klatke materialowa :P Mniej miejsce zajmuje.

Posted

dog_master napisał(a):
Fajne te wozki, rowniez w Poznianiu widzialam

Ale ja bym z tym na ulice nie wyszla ;) Niestety, spoleczenstwo nie jest jeszcze na to przygotowane - jezeli psia peleryna wzbudza sensacje, to co dopiero taki wozek... Ja wole klatke materialowa :P Mniej miejsce zajmuje.

No jak się ma psa z długą sierścia to materiałowe nic nie pomoze, bo niby jak to prowadzić żeby nie dzwigać i psa i reszty tobołków. A ja ogólnie mam w nosie co tacy niedokształceni mówią do mnie:evil_lol:

• 1 year later...
Posted

Moim zdaniem taki wozek jest swietny dla kogos, kto ma jednego psa i np. wystawia sie bez niczyjej pomocy, a nawet z czyjas, bo jeszcze trzeba wziasc klatke, albo stolik do czesania psa, to wszystko wazy, nie wspomne o bagazu podrecznym, ktory mozna wlozyc do kosza wozka. Pies nie lawiruje miedzy ludzmi, nie brudzi wlosa, no coz my jako wlasciciele wzbudzamy mega zainteresowanie, ba zgorszenie. :diabloti:
Jednak taki wozek jest lepszy niz transporter na kolkach.
Ja nie mam takiego wozka, ale gdybym miala znow wystawiac, to wzielabym mocno pod uwage zakup takiego wozka.

• 2 months later...
Posted

Wiecie gdzie mozna po normalnych cenach kupić w Polsce takie wózki?? Chyba ze ktos kupowal na e-bay lub w jakims innym sklepie zagranicznym i nie bylo problemu z wysylką do Polski to proszę podac namiary ;)

• 2 months later...
Posted

ja właśnie szukam czegoś takiego, bo mam problem żeby z dwoma shih przejechać pociągiem :( a czasem właśnie tylko pociąg wchodzi w grę.
ogólnie nie uważam, żeby to było jakieś wyziwianie, bo naprawdę ubranka chronią przed brudem, zwł. jak pada i ma się zwyczajniej mniej problemów z pielęgnacją. sama przekonałam się do butów dla psów, bo w zimie przez sól spacery sprawiają ból - jednego jeszcze można nosic, ale dwa - już nie za bardzo. i teraz właśnie takiego wózka - torby na kółkach szukam, tylko dla dwóch psiaków i jednak nie w cenie 700zł bo będę tego bardzo okazjonalnie używac ;)

aha no i te linki z początku wątku już nie działają, więc nie wiem, o czym dokładnie mówiłyście ;) lepiej wklejac zdjęcia :D