*Iza* Posted July 20, 2007 Posted July 20, 2007 Witam Was ! Kuba vel Duduś vel Szczór(:evil_lol: ) to pies w typie jamnika. Ma już prawie 8 lat. Przybył do nas na początku września 1999r. Mimo,że był kupiony dla mnie przez tate , który od zawsze kochał jamniki mieszka u cioci piętro niżej. Jest wspaniałym psem rodzinnym , chociaż troche leniwym:lol: . Doskonale dogaduje się z moją młodszą siostrą( 3 i pół roczku). Uwielbia spacery ! Mimo , że przeszedł już wiele- przejechanie łapy, otrucie to nadal ma wiele energii do życia. Osobiście nazywam go "psem niezniszczalnym".;) A oto foty: Jeżeli zdjęcia są za duże , albo coś z nimi nie tak proszę o wybaczenie.:oops: Dopiero się ucze. Quote
Matusz Posted July 20, 2007 Posted July 20, 2007 Iza śliczny Twój Kubuś, takie oczy ma radosne :loveu::loveu::loveu: Quote
*Iza* Posted July 20, 2007 Author Posted July 20, 2007 matusz5 napisał(a):Iza śliczny Twój Kubuś, takie oczy ma radosne :loveu::loveu::loveu: Dziękuje :lol: , zdjęcia twojego Tobiego są poprostu rewelka :cool3: . Quote
Matusz Posted July 20, 2007 Posted July 20, 2007 *Iza* napisał(a):Dziękuje :lol: , zdjęcia twojego Tobiego są poprostu rewelka :cool3: . dzięki Iza ;) Quote
*Iza* Posted July 20, 2007 Author Posted July 20, 2007 matusz5 napisał(a):dzięki Iza ;) Twój przy moim to mała psinka :lol: . Kuba to pies w typie, za duży na jamnika ;) i troche za gruby.Ale cóż ja na to poradzę, ja nie właścicielka. Quote
Matusz Posted July 20, 2007 Posted July 20, 2007 *Iza* napisał(a):Twój przy moim to mała psinka :lol: . Kuba to pies w typie, za duży na jamnika ;) i troche za gruby.Ale cóż ja na to poradzę, ja nie właścicielka. nie ważne jaki;) Ważne, że kochany i taki fajny:loveu::loveu: Quote
*Iza* Posted July 20, 2007 Author Posted July 20, 2007 matusz5 napisał(a):nie ważne jaki;) Ważne, że kochany i taki fajny:loveu::loveu: Skąt wiesz ?:evil_lol: Uparte to to strasznie.;) Quote
Matusz Posted July 20, 2007 Posted July 20, 2007 *Iza* napisał(a):Skąt wiesz ?:evil_lol: Uparte to to strasznie.;) chyba jak każdy jamnik:evil_lol: Quote
*Iza* Posted July 20, 2007 Author Posted July 20, 2007 matusz5 napisał(a):chyba jak każdy jamnik:evil_lol: No no ..:lol: A że mojemu tatowi te uparciuchy się tak spodobały!:shake: :hmmmm: Quote
Matusz Posted July 20, 2007 Posted July 20, 2007 *Iza* napisał(a):No no ..:lol: A że mojemu tatowi te uparciuchy się tak spodobały!:shake: :hmmmm: ty mi powiedz, a raczej wyjaśnij, bo zgłupiałem :diabloti: Kubus jest twój czy twojej cioci i u kogo mieszka?:eviltong: Quote
*Iza* Posted July 20, 2007 Author Posted July 20, 2007 matusz5 napisał(a):ty mi powiedz, a raczej wyjaśnij, bo zgłupiałem :diabloti: Kubus jest twój czy twojej cioci i u kogo mieszka?:eviltong: Kuba miał być mój , ale wyszło tak że połowa jest moja(tyłek:diabloti: :evil_lol: ) a reszta cioci. My mieszkamy z ciocią i babcią w jednym domu. On mieszka w innej części u babci i cioci a my zaraz obok. Quote
Matusz Posted July 20, 2007 Posted July 20, 2007 *Iza* napisał(a):Kuba miał być mój , ale wyszło tak że połowa jest moja(tyłek:diabloti: :evil_lol: ) a reszta cioci. My mieszkamy z ciocią i babcią w jednym domu. On mieszka w innej części u babci i cioci a my zaraz obok. teraz rozumiem ;) Quote
*Iza* Posted July 22, 2007 Author Posted July 22, 2007 Puk Puk jest tutaj ktoś? Nikt mnie nie odwiedza:placz: :placz: :placz: Później może dodam fotki;) Quote
Matusz Posted July 22, 2007 Posted July 22, 2007 *Iza* napisał(a):Puk Puk jest tutaj ktoś? Nikt mnie nie odwiedza:placz: :placz: :placz: Później może dodam fotki;) odwiedza, odwiedza, czekamy na fotki 1! :) Quote
*Iza* Posted July 22, 2007 Author Posted July 22, 2007 matusz5 napisał(a):odwiedza, odwiedza, czekamy na fotki 1! :) Jamniki muszą trzymać się razem:cool3: . Szczególnie że mało jamniorów na forum. Wieczorem postaram się dodać foty. Quote
Matusz Posted July 22, 2007 Posted July 22, 2007 [quote name='*Iza*']Jamniki muszą trzymać się razem:cool3: . Szczególnie że mało jamniorów na forum. Wieczorem postaram się dodać foty. jak masz ochotę zajrzyj na forum tylko dla jamników www.naszejamniki.pl ;) Quote
anetta Posted July 22, 2007 Posted July 22, 2007 A ja poprosze o wiecej fotek Kubusia :p Czemu mial lapy przejechane i co z tym otruciem? Quote
*Iza* Posted July 22, 2007 Author Posted July 22, 2007 anetta napisał(a):A ja poprosze o wiecej fotek Kubusia :p Czemu mial lapy przejechane i co z tym otruciem? Kuba był zawsze strasznie ruchliwy;) . I pewnego razu jakimś spozobem wybiegł na ulice i tak się nieszczęśliwie zdarzyło że jechało auto, na szczęście została przejechana tylko łapa. Wet założył gips, łapa zaczeła gnić wydawało się że z psem koniec:shake: . Na szczęście pojechaliśmy do innego weta i on ściągnął gips. W ten sposób uratował psu życie.Niestety , jednego palca nie udało się uratować.:placz: Teraz ma już 8 lat i coraz bardziej łapa zaczyna mu dokuczać.W miejscu jednego palca rośnie taka ropna gula. Pies coraz bardziej utyka i często się przewraca.:placz: A z otruciem to było tak,że ktoś chyba wrzucił jakieś nieświeże miso za siatkę, pies to zjadł i też by było już po psie. Na szczęście udało się jakoś go wyratować. Quote
Guest Agata_B Posted July 23, 2007 Posted July 23, 2007 Ja jestem mile zaskoczona! Wyobrażałam go sobie zupełnie inaczej, jako "spruchniałego", starego, siwego jamnika! A tu mam przed sobą ślicznego jamniczka z pieknymi oczkami! Śliczny piesek ;) Quote
*Iza* Posted July 24, 2007 Author Posted July 24, 2007 Agata_B napisał(a):Ja jestem mile zaskoczona! Wyobrażałam go sobie zupełnie inaczej, jako "spruchniałego", starego, siwego jamnika! A tu mam przed sobą ślicznego jamniczka z pieknymi oczkami! Śliczny piesek ;) Dziękujemy :lol: . Gdybyś go zobaczyła na oczy , nie powiedziałabyś że ma 8 lat:shake: . Ciągnie tak samo na smyczy jak przedtem i je tyle samo:evil_lol: . No i właśnie gdzieś się zgubiła jego zabawka piszcząca, za którą biegałby jak oszalały, jednak nie pozwalałam mu aż na takie forsowne zabawy , brałam pod uwagę jego łapę. Quote
Guest Agata_B Posted July 24, 2007 Posted July 24, 2007 *Iza* napisał(a):Dziękujemy :lol: . Gdybyś go zobaczyła na oczy , nie powiedziałabyś że ma 8 lat:shake: . Ciągnie tak samo na smyczy jak przedtem i je tyle samo:evil_lol: . No i właśnie gdzieś się zgubiła jego zabawka piszcząca, za którą biegałby jak oszalały, jednak nie pozwalałam mu aż na takie forsowne zabawy , brałam pod uwagę jego łapę. Właśnie o to chodzi że on nie wygląda na osiem lat... z tych zdjęć wygląda na jakieś 3-4 lata, a nawet mniej :cool3: Quote
*Iza* Posted July 24, 2007 Author Posted July 24, 2007 Agata_B napisał(a):Właśnie o to chodzi że on nie wygląda na osiem lat... z tych zdjęć wygląda na jakieś 3-4 lata, a nawet mniej :cool3: Hehe..:lol: , ale niestety latka lecą..:cool3: ;) Quote
Matusz Posted July 24, 2007 Posted July 24, 2007 a gdzie te fotki ??:eviltong::eviltong::mad::mad: Quote
*Iza* Posted July 24, 2007 Author Posted July 24, 2007 matusz5 napisał(a):a gdzie te fotki ??:eviltong::eviltong::mad::mad: No nie wiem.:diabloti: Gorąco jest...:diabloti: Quote
Recommended Posts