Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Witam Was !

Kuba vel Duduś vel Szczór(:evil_lol: ) to pies w typie jamnika. Ma już prawie 8 lat. Przybył do nas na początku września 1999r. Mimo,że był kupiony dla mnie przez tate , który od zawsze kochał jamniki mieszka u cioci piętro niżej.
Jest wspaniałym psem rodzinnym , chociaż troche leniwym:lol: . Doskonale dogaduje się z moją młodszą siostrą( 3 i pół roczku). Uwielbia spacery !
Mimo , że przeszedł już wiele- przejechanie łapy, otrucie to nadal ma wiele energii do życia. Osobiście nazywam go "psem niezniszczalnym".;)
A oto foty:

Jeżeli zdjęcia są za duże , albo coś z nimi nie tak proszę o wybaczenie.:oops: Dopiero się ucze.

Posted

matusz5 napisał(a):
Iza śliczny Twój Kubuś, takie oczy ma radosne :loveu::loveu::loveu:

Dziękuje :lol: , zdjęcia twojego Tobiego są poprostu rewelka :cool3: .

Posted

matusz5 napisał(a):
dzięki Iza ;)

Twój przy moim to mała psinka :lol: . Kuba to pies w typie, za duży na jamnika ;) i troche za gruby.Ale cóż ja na to poradzę, ja nie właścicielka.

Posted

*Iza* napisał(a):
Twój przy moim to mała psinka :lol: . Kuba to pies w typie, za duży na jamnika ;) i troche za gruby.Ale cóż ja na to poradzę, ja nie właścicielka.

nie ważne jaki;) Ważne, że kochany i taki fajny:loveu::loveu:

Posted

matusz5 napisał(a):
nie ważne jaki;) Ważne, że kochany i taki fajny:loveu::loveu:

Skąt wiesz ?:evil_lol: Uparte to to strasznie.;)

Posted

matusz5 napisał(a):
chyba jak każdy jamnik:evil_lol:

No no ..:lol: A że mojemu tatowi te uparciuchy się tak spodobały!:shake: :hmmmm:

Posted

*Iza* napisał(a):
No no ..:lol: A że mojemu tatowi te uparciuchy się tak spodobały!:shake: :hmmmm:

ty mi powiedz, a raczej wyjaśnij, bo zgłupiałem :diabloti:

Kubus jest twój czy twojej cioci i u kogo mieszka?:eviltong:

Posted

matusz5 napisał(a):
ty mi powiedz, a raczej wyjaśnij, bo zgłupiałem :diabloti:

Kubus jest twój czy twojej cioci i u kogo mieszka?:eviltong:

Kuba miał być mój , ale wyszło tak że połowa jest moja(tyłek:diabloti: :evil_lol: ) a reszta cioci. My mieszkamy z ciocią i babcią w jednym domu. On mieszka w innej części u babci i cioci a my zaraz obok.

Posted

*Iza* napisał(a):
Kuba miał być mój , ale wyszło tak że połowa jest moja(tyłek:diabloti: :evil_lol: ) a reszta cioci. My mieszkamy z ciocią i babcią w jednym domu. On mieszka w innej części u babci i cioci a my zaraz obok.

teraz rozumiem ;)

Posted

*Iza* napisał(a):
Puk Puk jest tutaj ktoś?

Nikt mnie nie odwiedza:placz: :placz: :placz:

Później może dodam fotki;)

odwiedza, odwiedza, czekamy na fotki 1! :)

Posted

matusz5 napisał(a):
odwiedza, odwiedza, czekamy na fotki 1! :)

Jamniki muszą trzymać się razem:cool3: . Szczególnie że mało jamniorów na forum. Wieczorem postaram się dodać foty.

Posted

anetta napisał(a):
A ja poprosze o wiecej fotek Kubusia :p

Czemu mial lapy przejechane i co z tym otruciem?

Kuba był zawsze strasznie ruchliwy;) . I pewnego razu jakimś spozobem wybiegł na ulice i tak się nieszczęśliwie zdarzyło że jechało auto, na szczęście została przejechana tylko łapa. Wet założył gips, łapa zaczeła gnić wydawało się że z psem koniec:shake: . Na szczęście pojechaliśmy do innego weta i on ściągnął gips. W ten sposób uratował psu życie.Niestety , jednego palca nie udało się uratować.:placz:
Teraz ma już 8 lat i coraz bardziej łapa zaczyna mu dokuczać.W miejscu jednego palca rośnie taka ropna gula. Pies coraz bardziej utyka i często się przewraca.:placz:

A z otruciem to było tak,że ktoś chyba wrzucił jakieś nieświeże miso za siatkę, pies to zjadł i też by było już po psie. Na szczęście udało się jakoś go wyratować.

Guest Agata_B
Posted

Ja jestem mile zaskoczona! Wyobrażałam go sobie zupełnie inaczej, jako "spruchniałego", starego, siwego jamnika!
A tu mam przed sobą ślicznego jamniczka z pieknymi oczkami!
Śliczny piesek ;)

Posted

Agata_B napisał(a):
Ja jestem mile zaskoczona! Wyobrażałam go sobie zupełnie inaczej, jako "spruchniałego", starego, siwego jamnika!
A tu mam przed sobą ślicznego jamniczka z pieknymi oczkami!
Śliczny piesek ;)

Dziękujemy :lol: . Gdybyś go zobaczyła na oczy , nie powiedziałabyś że ma 8 lat:shake: . Ciągnie tak samo na smyczy jak przedtem i je tyle samo:evil_lol: .
No i właśnie gdzieś się zgubiła jego zabawka piszcząca, za którą biegałby jak oszalały, jednak nie pozwalałam mu aż na takie forsowne zabawy , brałam pod uwagę jego łapę.

Guest Agata_B
Posted

*Iza* napisał(a):
Dziękujemy :lol: . Gdybyś go zobaczyła na oczy , nie powiedziałabyś że ma 8 lat:shake: . Ciągnie tak samo na smyczy jak przedtem i je tyle samo:evil_lol: .
No i właśnie gdzieś się zgubiła jego zabawka piszcząca, za którą biegałby jak oszalały, jednak nie pozwalałam mu aż na takie forsowne zabawy , brałam pod uwagę jego łapę.

Właśnie o to chodzi że on nie wygląda na osiem lat... z tych zdjęć wygląda na jakieś 3-4 lata, a nawet mniej :cool3:

Posted

Agata_B napisał(a):
Właśnie o to chodzi że on nie wygląda na osiem lat... z tych zdjęć wygląda na jakieś 3-4 lata, a nawet mniej :cool3:

Hehe..:lol: , ale niestety latka lecą..:cool3: ;)