Jump to content
Dogomania

uratuj staruszka !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Recommended Posts

• Replies 886
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Hubert został znaleziony o ile dobrze pamiętam.. w Lipowej. Jest już wykastrowany. Przy obroży ma takie duże metalowe kółko, pewnie był trzymany na łańcuchu..

Posted

No tak... na tych naszych wsiach, jak pies jest juz stary, to się bierze nowego. A wyrzucenie starego "pod las" jest już i tak dosyć humanitarnym rozwiązaniem. Ostatnią rzeczą jaką widzi wiele wysłużonych stróży jest niestety uniesiona siekiera :angryy:.
Smutne ale prawdziwe.
Gdy nasz stary wilczuropodobny, kojcowy pies chorował na kręgosłup, to koledzy męża z pracy sami od siebie oferowali swą "pomoc" w takim właśnie uśmierceniu psa.
Nie wiem, czy ludziom żal 20zł aby ich pies mógł nie cierpieć?

Dla Huberta to naprawdę szczęście w nieszczęściu, że znalazł się w schronisku.

Posted

hubert prawdopodobnie nie widzi :( nie wchodzi do budy :( leży bezwładnie przeważnie na deskach z zamknietymi oczami :( może go coś boli :( starość dla niedo jest smutna...

Posted

PILNIE POTRZEBNA POMOC DLA 12 LETNIEGO PSA STARUSZKA Z POBLISKIEJ WSI !!!!!!! PIESEK CAŁE ŻYCIE TRZYMANY BYŁ NA ŁAŃCUCHU KOPANY ,BITY , GŁODZONY, BOI SIĘ LUDZI ALE NIE JEST AGRESYWNY. MA WYKOPANY DÓŁ I MA ZOSTAĆ ZABITY SZTACHETĄ :-(:-(:-( CHCEMY PSA JAK NAJSZYBCIEJ WYCIĄGNĄĆ OD PODŁYCH ZWYRODNIALCÓW!!!

• 2 weeks later...
Posted

W tej chwili Kajtuś i Cygan są w lecznicy, przynajmniej 2 staruszki mają ciepło. Pozostałe niestety marzną. Dropsik stracił na wadze, Brutus ma bardzo długie pazury, Urbanek trzęsie się z zimna (przy swoich 5 kg będzie mu bardzo trudno przeżyć zimę )Bąbelek jest zdominowany przez 2 suczki w swoim boksie (nawet im nie umie się postawić) Martwi mnie też Hubert :( spi na gołych deskach :( nie wiem może on nie widzi?? Próbowałam mu wczoraj pokazać wejście do budy ale nic z tego :( jest taki chudziutki :( a tak bardzo cieszy jak ktoś do niego mówi i go przytula :( Czy ktos może pomóc staruszkom??

Posted

Dzięki terra , nikt ich nie chce a zima jest taka okrutna aż się boję myśleć , wiem jak było w zeszłym roku....na kogo kolej?? czyje sztywne ciałko wyniesie pracownik?? prawda bywa okrutna :(

Posted

Ten 10 letni Miodzik jest nowym pieskiem? On taki szetlandowaty. Co o nim jeszcze wiadomo. Jaki duży, agresywny czy lubi inne psy i suki i na dokładkę koty itp. Zrobię mu allegro. No i przydałoby się więcej zdjęć.