Jump to content
Dogomania

uratuj staruszka !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Recommended Posts

• Replies 886
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Bamboo ® napisał(a):
bubu, są u Was psy o krótkiej sierści, żyjące na zewnątrz?
(patrz post nr 749):cool3:

A co powiesz o Kacperku? :razz: Zdjęcie powyżej Twojego postu

Posted

[quote name='Gosiapk']A co powiesz o Kacperku? :razz: Zdjęcie powyżej Twojego postu

No Kacperek też ma dość krótką sierść ale w "akcji kubraczkowej" chodzi raczej o psy typu bokser, amstaff itp. bo one mają jeszcze krótszą :roll: Zupełnie bez szans w zimie. Ale kto wie, kto wie, może i Kacperek by się załapał? Trzeba o to spytać arjunę.
Zajrzyjcie na ten wątek http://www.dogomania.pl/forum/f938/cieple-zimowe-kubraki-dla-psow-bezdomnych-ktos-jeszcze-chetny-126514/
Są chętni do pracy, są materiały, są psy w potrzebie-wystarczy tylko zgłosić prośbę. Zupełnie za darmo dziewczyny to robią! :crazyeye: :loveu: Ewentualnie można się przyłączyć czynnie do akcji szycia lub wysłać materiały:cool3:

Posted

Kacperek ma dosyć grube futerko.

Ale dziękujemy za poinformowanie nas, że jest taka akcja - wprawdzie nie kojarzę żadnego z naszych podopiecznych schroniskowców w krótkiej sierści bez podszerstka, ale będziemy się rozglądać :)

Posted

Gosiapk napisał(a):
No co Ty? :-o Gdzie? :crazyeye:

u jakiejś znajomej Hund
chyba w Bielsku?
w schronie było tyle roboty
ze nie było czasu zbytnio porozmawiać

na pewno ma tam dobrze :lol:

Posted

Cytuję post Hund z osobistego watku Kacperka ;) :

"Hund" napisał(a):
Karinka została przeniesiona do boksu Filipka i nowego kolegi żeby jej nie było przykro a Kacperek pojechał w drogę do Bielska :smile: rzygając okropnie :-(
Najpierw był u mnie w domu , zadomowił się od razu przejmując rolę przewodnika stada i dominując Maszę i Sari :smile: ma chłopak siłę przebicia :smile: musiałam go zabrać do miasta na zakupy ponieważ nie dawał im spokoju :smile: tak się tym zmęczył że dopiero po powrocie zasnął i zrobiło się spokojnie :smile:

z dalszych info: Kacperek pojechał do DT wieczorem , bał się wsiąść z powrotem do auta jakby myślał że wraca do schronu a u mnie było mu dobrze w damskim towarzystwie :smile: podobało mu się szczególnie na balkonie. Co prawda sąsiedzi dziwnie się przyglądali widząc mnie jak wychodzę z 3ma psami na raz na spacer ;-) ale co tam , muszą się przyzwyczić. Zwłaszcza że Kacperek w domu był bardzo grzeczny. Nowa opiekunka przyjęła go z wielkim entuzjamem i otwartym sercem :smile::smile::smile: kocham takie chwile .
Kacperek się szybko zadomowił, śmiga na spacery niczym rączy jeleń i nikt nie wierzy że ma 15 lat :smile: wici w parku rozpuszczone, wszyscy szukają dobrego domu dla małego urwisa. Z oczkiem już nie najlepeij. Po nowym roku wybieramy się do weta, niestety kilka razy już przy mnie miał zderzenie z słupem.
Zachowuje się grzecznie w gościach :smile: zarówno w domach z psami jak i kotami :smile: wogóle A. jest zachwycona nim i stanem jego ducha :smile:

UDAŁO SIĘ !!! jeszcze tylko ds;-)

Posted

Witam was staruszki:calus:

Niełatwo wam znaleźć domek, ale nie traćcie nadziei.:glaszcze:

Co do ogłaszania seniorków, na wątku rzeszowiaków osoba poleciła swoją nową stronkę, którą stworzyła z myślą o adopcji starszych psiaków [url=http://www.adopcje.8p.pl/]Adopcje starszych ps

• 2 weeks later...