Jump to content
Dogomania

uratuj staruszka !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Recommended Posts

• Replies 886
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Hund napisał(a):
stare rozwalone budy :( czasami bez podłogi :( pomiędzy deskami szczeliny...hula wiatr :( zima w schronisku jest okrutna :(

nie mam doświadczenia w konstruowaniu bud, ale może dałoby się jakoś je owinąć i uszczelnić z zewnątrz chociażby folią..? folia to dość tani materiał, a naprawdę dużo daje-wiatr i wilgoć skutecznie powstrzymuje nawet cieniutka folia..:roll: Co o tym myślicie?

Posted

Tyle, że folia jest bardzo łatwym łupem dla znudzonych psów siedzących w boksach. Nie tyle, że mogłyby ją rozszarpać to jeszcze zjeść :shake:

Dziury są łatane w miarę mozliwosci, ale nie ma porównania z nowymi, ocieplanymi budami, których w Żywcu tak brak :shake:

Posted

pinczerka_i_Gizmo napisał(a):
Tyle, że folia jest bardzo łatwym łupem dla znudzonych psów siedzących w boksach. Nie tyle, że mogłyby ją rozszarpać to jeszcze zjeść :shake:

Aha.. o tym nie pomyślałam:roll:

pinczerka_i_Gizmo napisał(a):
Dziury są łatane w miarę mozliwosci, ale nie ma porównania z nowymi, ocieplanymi budami, których w Żywcu tak brak :shake:

No niestety...Nie ma to jak buda z prawdziwego zdarzenia..:cool1:

Posted

[quote name='Hund']stare rozwalone budy :( czasami bez podłogi :( pomiędzy deskami szczeliny...hula wiatr :( zima w schronisku jest okrutna :(

Widzę, że sytuacja w schronie jest bardzo nieciekawa.
Właśnie przeczytałam sobie wątek dogo-skarbonki- pewnie słyszałyście o tym pomyśle..?
Oczywiście na tą zimę już się nie uda nic zdziałać, ale na przyszłą byłoby jak znalazł. Im wcześniej zacznie się działać, tym lepiej.
Wystarczą dobre chęci, pomysł i orientacyjny kosztorys a być może uda się zdobyć jakieś fundusze.:cool3:
W paru słowach wygląda to tak: dzięki dobrowolnym datkom w wysokości 5 zł/miesiąc zbiera się w skarbonce (konkretnie u rozi) całkiem pokaźna sumka. Przeznacza się to 2 razy w roku na staruszki schroniskowe (których u Was nie brakuje).
Skarbonka ruszyła w czerwcu 2008 i już w pierwszym półroczu udało się zebrać ok. 2000 zł:multi:
Ważne jednak, aby przedstawić konkretny plan-na co będą wydane pieniądze i w jakich kwotach.
W pierwszym półroczu "wygrało" schronisko w Rudzie Śląskiej, dzięki Piance, która zrobiła cały "bussiness plan".

Tak jak pisałam: im wcześniej udałoby się za to zabrać, tym większa szansa na sukces! myślę, że warto, zresztą koniecznie sami przeczytajcie wątek http://www.dogomania.pl/forum/f98/komu-skarbonka-pierwszy-etap-w-trakcie-realizacji-post-nr-60-a-120296/

a tu wątek całego pomysłu skarbonki: http://www.dogomania.pl/forum/f98/skarbonka-112210/#post10264088

Jak uważacie, dałoby radę coś wykombinować?:cool3::cool3::cool3:

Posted

Strona z adopcjami starszych psów powoli ruszyła adopcje.8p.pl więc chciałabym aby znalazły się na niej także staruszki z tego wątku. :) Jak znajdziecie wolną chwile to dodajcie je na stronę albo ja to mogę zrobić jeśli napiszecie mi o każdym psie takie info

Wielkość:
Województwo:
Szuka domu: ( 1. stały albo 2. tymczasowy lub stały)
Stan zdrowia:
Kastracja:
Stosunek do zwierząt:
Stosunek do dzieci:
Dla kogo:
Gdzie przebywa:
Kontakt:
Link: (do wątku na dogo)
Uwagi: (czyli np. cały opis psa)

Posted

dziewczyny, czy w Waszym schronie są jakieś psy ras krótkowłosych, które ciężko znoszą zimę? Jakieś w typie boksera, amstafa itp ?
Bo jest taka fajna akcja szycia kubraczków dla potrzebujących zmarzluchów.
Zerknijcie tutaj: http://www.dogomania.pl/forum/f938/cieple-zimowe-kubraki-dla-psow-bezdomnych-ktos-jeszcze-chetny-126514/
Można też oddać niepotrzebne materiały-polary, ortaliony, albo zgłosić się po wzór do uszycia jeśli ktoś potrafi na maszynie :)