Beata_Dorobczyńska Posted July 23, 2007 Posted July 23, 2007 Alter dziekuje za cieple słowa . Dzis Doddy wybiera sie z Alterem na USG , jezeli ktoś mógłby jej pomoc w transporcie to byloby milo. Potrzebny transport ze Strzeleckiego ok, godz 13 na Gagarina i powrót. Tel Do Kasi 501 797 018. Quote
doddy Posted July 23, 2007 Author Posted July 23, 2007 Dziękuje wszystkim za ciepłe słowa, telefony itd. Zaraz z Alterem jedziemy na USG ( dzięki Kasiu *r). Lista wpłacających będzie upubliczniona, więc proszę jeśli ktoś nie wyraża zgody na nazwiska upublicznienie - pisanie na pw. Reszta informacji po południu. Quote
ruda76 Posted July 23, 2007 Posted July 23, 2007 Beata_Dorobczyńska napisał(a):Alter dziekuje za cieple słowa . Dzis Doddy wybiera sie z Alterem na USG , jezeli ktoś mógłby jej pomoc w transporcie to byloby milo. Potrzebny transport ze Strzeleckiego ok, godz 13 na Gagarina i powrót. Tel Do Kasi 501 797 018. Doddy podałam Ci kiedys nr tel.:mad: pana A. Zawsze jak bedzie problem z przewiezieniem psa czy czegokolwiek daj mu znac. Jesli Ci niezręcznie to zadzwon do mnie i ja poproszę. On jest chętny do pomocy Quote
doddy Posted July 23, 2007 Author Posted July 23, 2007 Na chłopski rozum - wyniki usg też wskazują na to, że mamy skupić się na nerkach. Reszta jest w miarę ok. A to wynik USG: Watroba niepowiększona, miąższ bez zmian. Pęcherzyk, układ żółciowy bez zmian. Śledziona miernie powiększona, miąższ bez zmian. Nerki o nieznacznym zapaleniu przewlekłym, rozmiary prawidłowe /ok 6 - 6,6x3 - 3,2cm/. Nadnercza bez zmian. Moczowody, pęcherz moczowy, cewka moczowa, gruczoł krokowy /3,5cm/ bez zmian. Trzustka bez zmian. Brak odczynu zapalnego wokół. Żołądek, widoczne odcinki jelit o nieznacznych cechach zapalno obrzękowych. Żołądek miernie wypełniony płynną treścią i gazem, perystaltyka widoczna, osłabiona. Nieznaczny odczyn zapalny międzypetlowy bez cech zapalenia otrzewnej. Śladowo powiekszone węzły chłonne krezkowe do 7-8mm średn bez zmian typowych dla chłoniaka. Brak płynu wolnego w jamie otrzewnej. Quote
doddy Posted July 23, 2007 Author Posted July 23, 2007 Z ważnych ciekawostek, nadal potrzebne puszki. Potrzebne fundusze. Do wczorajszego popołudnia koszty na Strzeleckiego do pokrycia to 841zł. Dzisiejsze USG 95zł. Quote
Szyszka Posted July 23, 2007 Posted July 23, 2007 Ten wynik chyba nie wygląda bardzo źle, prawda? Quote
doddy Posted July 23, 2007 Author Posted July 23, 2007 Wynik USG wygląda dobrze. Wskazuje na to, by skupić się na nerkach. W badaniach wykonanych w Łodzi niestety nie ma wyników nerkowych a szkoda, bo nie ma z czym porównać. Wynik kreatyniny jest 3,8 - więc jest bardzo wysoki. Mocznik 280. Ciężar właściwy zaś 73... Nie brzmi to zbyt optymistycznie. Na razie więc skupiamy się na leczeniu nerek, płukaniu. W czwartek będzie znowu wykonane badanie. Zobaczymy jak wyniki. Później po 2-3 tygodniach kolejne i pewnie dopiero wtedy będzie wiadomo, czy Alter będzie mógł normalnie żyć. Oby... Quote
doddy Posted July 23, 2007 Author Posted July 23, 2007 Alter w oczekiwaniu na USG: Dziś merdał dużo ogonkiem i szczekał o jedzenie: Quote
_beatka_ Posted July 23, 2007 Posted July 23, 2007 Alterku trzymaj się dzielnie bo wieści, szczególnie te dotycznące rachunku do oplacenia są malo optymistyczne:shake: to dopiero początek leczenia a koszty już są takie wysokie, atlerek prosi o wsparcie i bazarki!!! Quote
Reno2001 Posted July 23, 2007 Posted July 23, 2007 A wiadomo ile z tych kosztów pokryją dotychczasowe wpłaty? Kurczę w taki tempie to my chyba jakiegos dużego sponsora potrzebujemy :shake: ? Quote
doddy Posted July 23, 2007 Author Posted July 23, 2007 Co do wpłat - postaram się je dziś podać, ale komputer nie chce ze chce ze mną współpracować... :mad: Postaram się jak najszybciej opublikować listę. Quote
ruda76 Posted July 23, 2007 Posted July 23, 2007 Reno2001 napisał(a):A wiadomo ile z tych kosztów pokryją dotychczasowe wpłaty? Kurczę w taki tempie to my chyba jakiegos dużego sponsora potrzebujemy :shake: ? chyba tak:roll: Quote
Reno2001 Posted July 23, 2007 Posted July 23, 2007 Doddy - co do karmy to lepiej jest wpłacać pieniadze na nią czy tez przesyłać wam puszki? Jeśli to drugie to na jaki adres je wysyłać? Quote
kasia_r Posted July 23, 2007 Posted July 23, 2007 Dziś poznałam Altera, pies miodzio, tylko całować. Tylko czekam na wyleczenie i podtuczenie a wyszczypię pupsko tego psa "mordercy". Będę do niego zaglądać na Strzeleckiego, ale to dogadamy na pw. Oby tylko te nerki dały się naprawić... Quote
Aggie Posted July 23, 2007 Posted July 23, 2007 wplacam dzisiaj na konto fundacji jak obiecałam 150 zl na Altera. Quote
doddy Posted July 23, 2007 Author Posted July 23, 2007 Dziękuję Aggie za pomoc i dla wszystkich. Kasi*r za wspólną wycieczkę. Co do puszek - jest mi obojętne czy ktoś je przyśle, czy je kupimy. Jak kto woli :) Adres do wysyłki: AST Fundacja na Rzecz Zwierząt Niechcianych ul. Żwirki i Wigury 1b/37 02 143 Warszawa Quote
Aggie Posted July 23, 2007 Posted July 23, 2007 powinnaś szybko mieć bo ja też mam konto w Millennium. Oby chłopak zdrowiał... Quote
dariaopole Posted July 23, 2007 Posted July 23, 2007 to sie ciesze aczkolwiek póki wszystko nie bedzie idealnie trzeba byc ostroznym z radoscia , dobrze że w końcu Alter wylądował u Was. Jutro kończy się mój jeden bazarek także wpłaty jakieś powinny przyjść na dniach, potem wystawię następny bazarek ;) Quote
Szyszka Posted July 23, 2007 Posted July 23, 2007 Ja puszczę z internetowego na koniec bazarku to powinno szybko wpłynąć. Quote
Ulaa Posted July 24, 2007 Posted July 24, 2007 Bazarek dla Alterka, wspaniała rzecz dla cioteczek które lubią ładnie wyglądać, albo mają coś wpólnego z kosmetyką :cool3: http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=76029 ZAPRASZAMY!!! Quote
Recommended Posts