Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• 3 weeks later...
  • Replies 1.5k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

• 2 weeks later...
Posted

No Alter przytył, nareszcie. Jak go poznałam, to był kościotrupkiem z dużą głową.

A wiecie, że jeszcze nie posprzątałam samochodu z jego sierści. No ciotka brudas!!! Ale za to codziennie myśle o właścicielu sierści :lol:.

A w piwnicy jeszcze mam jego kołnierz, więc ciotko Kasiu, nie zapomnij w razie potrzeby!!!

Pozdrawiam

Posted

Oto, co Alter potrafi zrobić z kocykiem :)

I jak potrafi zasnąć :)

Zauważyliśmy, że psiak zwija sobie kocyki i kładzie pod głowę i wczoraj kupiliśmy mu poduszkę - no i proszę :D

Posted

Beata_Dorobczyńska napisał(a):
Całkiem niedawno myślałam co u Ciebie , jak tam Kasiu ?
Pozdrawiam serdecznie .

Powiem krótko: hardcore.

Bo jak się wali, to wszystko na raz. No i doba nie chce się rozciągnąć. Kumulacja problemików i problemów ale na szczęście zdrowie dopisuje ;).

A mam do was pytanie. Niedaleko mojego domu, na przyszłym placu budowy jest psiak, trochę dzikawy ale do ujarzmienia. Wyłazi na ulicę, prosto pod samochody, śpi albo w dołach albo w budzie prowizorce (deski, pokryte plastikiem), no i nie wiem kto go dokarmia (ja tylko sporadycznie).
No i mam problem, bo nie wiem czy go zostawić tam, gdzie jest czy postarać się o porzadną budę (choć jak przyjadą kopary, to i ona zniknie i pies także) czy zawieźć na Paluch??? :shake:

Ciotki radźcie!!!

Pozdrawiam i ściskam i będę wdzięczna za dobre rady ;)

• 5 weeks later...
Posted

Przeklejam z forum amstaffow:

Psisko ze swoim prezentem :D

Bawimy się :D

Mój dumny pies 8)

Alter zawsze znajdzie jakiś kamień, pomimo, że zawsze wydaje mi się, że wszystkie wywaliłem... :shock:

Badanie USG, o którym wspominałem jakiś czas temu, wyszło całkiem dobrze, tzn. stan nerek nie pogarsza się, jelita, żołądek, pęcherz moczowy – wszystko w normie. Jedyną rzeczą niepokojącą jest powiększona śledziona ale pani doktor twierdzi, że na razie nie ma powodów do podejmowania jakiś działań. Trzeba tylko kontrolować to co trzy miesiące.
Badania krwi są na niezłym poziomie, morfologia bez zarzutu, kreatynina wróciła prawie do normy, jedynie zaw. mocznika we krwi cały czas jest zbyt wysoka. Ale walczymy z tym cały pod czujnym okiem p. Darka, Alter dostaje Fortekor i leki moczopędne, mocznik spada choć bardzo powoli... W przyszłym tygodniu, będziemy robić następne badania krwi – zobaczymy jakie będą wyniki. Psiak ostatnio zaczął słabiej jeść, teraz jest już w miarę nieźle ale były takie momenty, że potrafił przez cały dzień zjeść zaledwie 70-100 gram karmy... A pies waży 43 kilo i powinien zjadać 560 gram.

Z wieści domowych – Alter jest nadal jest wzorowym psem Nie mogę po prostu wyjść z podziwu... Jest niesamowity, wszyscy się z nas śmieją, że jemu wszystko wolno... tak – bo nigdy nie robi niczego złego Nie stresuje się już tak bardzo naszą nieobecnością (na początku strasznie szczekał), obecnie zwiększyliśmy maks. czas zostawiania psiaka do 5 godz. i jest ok. Śpi teraz z nami w sypialni na górze, ma tam drugie posłanie (odstąpione przez Keiti ) i nigdy nie wszedł nam nawet do łóżka
Samochodem podróżuje wzorowo, a ostatnio ciągle kursowaliśmy z W-wy do Poznania, psisko znosiło to wzorowo Alter zakolegował się labradorką i goldenką, uwielbia dzieci. Jest wobec nich bardzo delikatny i ostrożny, co prawda my dzieci nie mamy ale skrzętnie wykorzystują to nasi znajomi podrzucając nam swoje pociechy na przechowanie, a pociechy Alterka też uwielbiają.
Tak więc żyje się nam razem super

• 1 month later...
Posted

Świat jest mały... przypadkiem poznałam Alterowego Pana. Super człowiek, super... kiedy dowiedział się że potrzebuję pomocy w poszukiwaniu Muminka natychmiast przyjechał i o nic nie pytając pomógł. Całkiem nieznajomej osobie o której rozpaczy usłyszał od znajomych.

Dziękuję, mogę tylko tu bo nie mam ani numeru telefonu ani żadnych innych danych. Dopiero dzisiaj jestem w stanie podziękować.

Muminek już odpoczywa w gwiazdach...