kasia_r Posted August 11, 2007 Posted August 11, 2007 halbina napisał(a):Kasiu, jesteś aniołem! :loveu: Nie, nie jestem, ale obracam się między nimi ;) Quote
ewatonieja Posted August 11, 2007 Posted August 11, 2007 prawda że poza szczekaniem to nic mu nie można zarzucić,a nawet to szczekanie to psia rzecz , kochany rudzielec :loveu: nie ma telefonów w jego sprawie? Quote
kasia_r Posted August 11, 2007 Posted August 11, 2007 szczekał w lecznicy, jak siedział zamknięty sam w pokoju. U mnie jeszcze nie wydał z siebie głosu. Jemu było smutno samemu. Quote
ewatonieja Posted August 11, 2007 Posted August 11, 2007 a w schronisku po zamknięciu w boksie (nawet jak ja byłam w środku ) tez szczekał skakał na kraty i patrzył w stronę drzwi schroniskowego budynku,skąd wychodza w strone boksów odwiedzający :-( Quote
kiniaczeq Posted August 11, 2007 Posted August 11, 2007 super że ma tymczasowy dom :multi: :multi: Quote
Tengusia Posted August 11, 2007 Posted August 11, 2007 hmmm moze tak jakies nowe foteczki Alterka :helo: Quote
gamoń Posted August 11, 2007 Posted August 11, 2007 Kasiuniu to jak Alter jest u Ciebie to ja wpraszam sie na herbatke z Kamilem.Pojdziemy sobie na dlugi spacer .Pewno sie zgodzisz:evil_lol: :evil_lol: :evil_lol: Quote
Szyszka Posted August 11, 2007 Posted August 11, 2007 Super. Ale kochana doopcia leży na tym posłanku. Quote
kasia_r Posted August 11, 2007 Posted August 11, 2007 gamoń napisał(a):Kasiuniu to jak Alter jest u Ciebie to ja wpraszam sie na herbatke z Kamilem.Pojdziemy sobie na dlugi spacer .Pewno sie zgodzisz:evil_lol: :evil_lol: :evil_lol: Zapraszam, zapraszam o każdej porze. Wpadajcie do mnie koniecznie. :multi: Quote
kasia_r Posted August 11, 2007 Posted August 11, 2007 Szyszka napisał(a):Super. Ale kochana doopcia leży na tym posłanku. Posłanko to moje osobiste łóżko :evil_lol: Quote
kasia_r Posted August 12, 2007 Posted August 12, 2007 Zobaczcie ile miejsca miałam do spania a to odpoczynek po spacerze Quote
eloise Posted August 12, 2007 Posted August 12, 2007 chłopak całkiem miły, że w ogóle Cię wpuścił na łóżko :evil_lol: :evil_lol: :evil_lol: Quote
ewatonieja Posted August 12, 2007 Posted August 12, 2007 on jest niesamowity :) mam pyatnie czy ALter ma skłonnośc do wygłupów, zaczepek zabaw? bo ja nie zauważyłam, na spacerach nie było ciagniecia za smycz ani wiekszych ekscytacji, jak jest teraz? Quote
doddy Posted August 12, 2007 Author Posted August 12, 2007 Czasami ciągnie ;) Ale to tylko gdy ma coś ekscytującego do roboty, np. idzie na swoje ukochane pole. Wtedy kłusuje jak zawodowiec ;) Wogóle widać po jego ruchach, że jest z nim lepiej. Z bolącym brzuchem chodził dość miarowo, a dziś biega jak pies na wystawach. Quote
halbina Posted August 12, 2007 Posted August 12, 2007 że w łóżku, to i nie dziwota... rekonwalescent, nieprawdaż? Quote
ruda76 Posted August 13, 2007 Posted August 13, 2007 kilka dni mnie nie było a tu takie wieści:multi: Dziekuję kasiu_r* Quote
GrubbaRybba Posted August 13, 2007 Posted August 13, 2007 Cioteczki, mam do was pytanko. Ale najpierw wyjaśnię całą sprawę. Mogę załatwić dobry dom tymczasowy. Znajomy mojej koleżanki - pan Leszek Feter - tresuje psy w Wołominie (szkolił psy pograniczników) i prowadzi hotelik dla zwierząt. Z tego co słyszałam, działa w TOZ i podobno współpracuje ze schroniskiem w Celestynowie (nie jestem pewna). Pan Leszek chętnie weźmie jakiegoś psiaka na tymczas. Ten facet to zapalony psiarz, więc nie ma obawy. Zbierał same "trudne przypadki", agresywne i zdziczałe i wyprowadzał je "na prostą". Jeśli któraś z was chciałaby sprawdzić warunki, to zapraszam. Ja sama osobiście nie znam tego człowieka, ale moja koleżanka ręczy za niego głową. Sama, jak nie miała co zrobić ze swoim psem (np: wyjeżdżała gdzieś), to zostawiała psa u pana Leszka. Pan Leszek zadeklarował się, że przetrzyma psiaka za darmo, a nawet podda go szkoleniu. Wstawiam link do szkoły szkolenia psów pana Leszka: http://www.granica.waw.pl Kilka dni temu napisała do mnie na PW BeataA z pytaniem, czy pan Leszek nie mógłby zabrać Altera. Obiecałam, że zapytam, ale wcześniej muszę wiedzieć, jaki jest stan zdrowia Altera i jaki jest jego charakter. Czy nadal jest on na specjalnej diecie? Czy nadal jeździ na kroplówki? Czy jest agresywny? Jak zachowuje się w stosunku do innych psów? itd... Quote
doddy Posted August 13, 2007 Author Posted August 13, 2007 Czy nadal jest on na specjalnej diecie? Czy nadal jeździ na kroplówki?Czy jest agresywny?Jak zachowuje się w stosunku do innych psów?Nadal jest na diecie i na niej pozostanie.Jeździ na kroplówki. Nie jest agresywny. Do psów ok przy dobrym prowadzeniu. Wydaje mi się, że podstawą byłoby sprawdzenie warunków i np. obejrzenie szkolenia... Bo opinie o tym Panu są baardzo różne. Niestety z reguły nie najlepsze. Ale jeżeli będzie chciał zająć się Alterkiem, to my jesteśmy otwarci na takową propozycję. Quote
GrubbaRybba Posted August 13, 2007 Posted August 13, 2007 Dziękuję za odpowiedź. :) To ja porozmawiam z panem Leszkiem. Myślę, że z "wizytacją" nie byłoby problemu. Wręcz ja bym bardzo chciała, aby ktoś tam ze mną pojechał. Aha, a do kiedy Alter ma tymczas? Kiedy, w razie czego, byśmy go miały zawieźć? Quote
doddy Posted August 13, 2007 Author Posted August 13, 2007 Do środy Alter będzie u Kasi. Później pewnie trafi do mnie. Quote
ruda76 Posted August 13, 2007 Posted August 13, 2007 [quote name='doddy']Wydaje mi się, że podstawą byłoby sprawdzenie warunków i np. obejrzenie szkolenia... Bo opinie o tym Panu są baardzo różne. Niestety z reguły nie najlepsze. :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: Quote
Recommended Posts