Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 1.5k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

a w schronisku po zamknięciu w boksie (nawet jak ja byłam w środku ) tez szczekał skakał na kraty i patrzył w stronę drzwi schroniskowego budynku,skąd wychodza w strone boksów odwiedzający :-(

Posted

Kasiuniu to jak Alter jest u Ciebie to ja wpraszam sie na herbatke z Kamilem.Pojdziemy sobie na dlugi spacer .Pewno sie zgodzisz:evil_lol: :evil_lol: :evil_lol:

Posted

gamoń napisał(a):
Kasiuniu to jak Alter jest u Ciebie to ja wpraszam sie na herbatke z Kamilem.Pojdziemy sobie na dlugi spacer .Pewno sie zgodzisz:evil_lol: :evil_lol: :evil_lol:

Zapraszam, zapraszam o każdej porze. Wpadajcie do mnie koniecznie. :multi:

Posted

on jest niesamowity :) mam pyatnie czy ALter ma skłonnośc do wygłupów, zaczepek zabaw? bo ja nie zauważyłam, na spacerach nie było ciagniecia za smycz ani wiekszych ekscytacji, jak jest teraz?

Posted

Czasami ciągnie ;) Ale to tylko gdy ma coś ekscytującego do roboty, np. idzie na swoje ukochane pole. Wtedy kłusuje jak zawodowiec ;) Wogóle widać po jego ruchach, że jest z nim lepiej. Z bolącym brzuchem chodził dość miarowo, a dziś biega jak pies na wystawach.

Posted

Cioteczki, mam do was pytanko. Ale najpierw wyjaśnię całą sprawę.

Mogę załatwić dobry dom tymczasowy. Znajomy mojej koleżanki - pan Leszek Feter - tresuje psy w Wołominie (szkolił psy pograniczników) i prowadzi hotelik dla zwierząt. Z tego co słyszałam, działa w TOZ i podobno współpracuje ze schroniskiem w Celestynowie (nie jestem pewna). Pan Leszek chętnie weźmie jakiegoś psiaka na tymczas. Ten facet to zapalony psiarz, więc nie ma obawy. Zbierał same "trudne przypadki", agresywne i zdziczałe i wyprowadzał je "na prostą". Jeśli któraś z was chciałaby sprawdzić warunki, to zapraszam. Ja sama osobiście nie znam tego człowieka, ale moja koleżanka ręczy za niego głową. Sama, jak nie miała co zrobić ze swoim psem (np: wyjeżdżała gdzieś), to zostawiała psa u pana Leszka. Pan Leszek zadeklarował się, że przetrzyma psiaka za darmo, a nawet podda go szkoleniu.
Wstawiam link do szkoły szkolenia psów pana Leszka: http://www.granica.waw.pl

Kilka dni temu napisała do mnie na PW BeataA z pytaniem, czy pan Leszek nie mógłby zabrać Altera. Obiecałam, że zapytam, ale wcześniej muszę wiedzieć, jaki jest stan zdrowia Altera i jaki jest jego charakter.
Czy nadal jest on na specjalnej diecie?
Czy nadal jeździ na kroplówki?
Czy jest agresywny?
Jak zachowuje się w stosunku do innych psów?
itd...

Posted

Czy nadal jest on na specjalnej diecie? Czy nadal jeździ na kroplówki?Czy jest agresywny?Jak zachowuje się w stosunku do innych psów?Nadal jest na diecie i na niej pozostanie.Jeździ na kroplówki. Nie jest agresywny. Do psów ok przy dobrym prowadzeniu. Wydaje mi się, że podstawą byłoby sprawdzenie warunków i np. obejrzenie szkolenia... Bo opinie o tym Panu są baardzo różne. Niestety z reguły nie najlepsze. Ale jeżeli będzie chciał zająć się Alterkiem, to my jesteśmy otwarci na takową propozycję.

Posted

Dziękuję za odpowiedź. :)

To ja porozmawiam z panem Leszkiem.
Myślę, że z "wizytacją" nie byłoby problemu. Wręcz ja bym bardzo chciała, aby ktoś tam ze mną pojechał.

Aha, a do kiedy Alter ma tymczas? Kiedy, w razie czego, byśmy go miały zawieźć?

Posted

[quote name='doddy']Wydaje mi się, że podstawą byłoby sprawdzenie warunków i np. obejrzenie szkolenia... Bo opinie o tym Panu są baardzo różne. Niestety z reguły nie najlepsze.
:roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: