kasia_r Posted August 3, 2007 Posted August 3, 2007 [quote name='MaxSta']Możecie wystawić ostatnie zdjęcia Altera albo podać, w którym poście są. Byłbym wdzięczny. Proszę bardzo: Więcej? Daj znać ;) Quote
kiniaczeq Posted August 3, 2007 Posted August 3, 2007 śliczny kochany piękny cudowny piesek do góry oby cię ktoś wziął bo jesteś bardzo bardzo piękny i zaslugujesz na domek :multi: jutro wpłace na konto dla Ciebie 10 zł :* Quote
Beata_Dorobczyńska Posted August 3, 2007 Posted August 3, 2007 Dziekujemy bardzo w imieniu Altera. Quote
dariaopole Posted August 4, 2007 Posted August 4, 2007 hej Alterku skarbie, hopaj wysoko na sam szczyt i przypominaj o swoim istnieniu !!! Quote
emdziolek Posted August 4, 2007 Posted August 4, 2007 dariaopole napisał(a):hej Alterku skarbie, hopaj wysoko na sam szczyt i przypominaj o swoim istnieniu !!! Czy Alterek ma porobione ogłoszenia na internecie??:loveu: Quote
doddy Posted August 4, 2007 Author Posted August 4, 2007 Alter w dniu wczorajszym był operowany. Wszystko potoczyło się bardzo szybko i nie dałam rady wcześniej napisac. Ponieważ Altera bardzo bolał brzuch, wymiotował Dr Bissenik zdecydował o otworzeniu jamy brzusznej. Wykonano laparotomię diagnostyczną. Alter miał przerost błony śluzowej odźwiernika oraz jego znaczne zwężenie. Wykonano pyloroplastykę, czyli powiększono dziurkę odźwiernika. Odźwiernik jest to częśc łącząca żołądek z dwunastnicą. U Altera treś pokarmowa, gazy itd. uchodziły dalej przez malutką dziurkę. Dziurkę powiększono. Dzięki temu drożnośc będzie łatwiejsza i będzie mniejsze ryzyko o skręt. Z pozostałych oględzin: Śledziona powiększona o zaokrąglonych brzegach, w sieci liczne wynaczynienia. Węzły krężkowe powiększone. Trzustka znacznie powiększona, o zatartej budowie, przebudowana. Ze względu na ten obraz trzustki, Alter będzie dostawac profilaktycznie Amylan w zmniejszonej dawce. Poziom enzymów trzustkowych wyszedł bowiem 100% w badaniu. Ze względu na stan ogólny Altera, rokowania są ostrożne. Alter obecnie pozostaje cały czas w Klinice. Prosimy jeszcze raz o pomoc finansową dla Altera. Quote
Ada-jeje Posted August 5, 2007 Posted August 5, 2007 Nalezy wierzyc ze teraz juz napewno skonczy sie chorobsko Alterka, i bedzie juz tylko lepiej. Quote
jola od jadzi Posted August 5, 2007 Posted August 5, 2007 Biedny Alter... Dziewczyny, napiszcie ciut prostszymi słowami, co oznaczają dla Altera te wyniki badań. I ... czy numer konta ten sam? Może podajcie jeszcze raz! Quote
kiniaczeq Posted August 5, 2007 Posted August 5, 2007 Ada-jeje napisał(a):Nalezy wierzyc ze teraz juz napewno skonczy sie chorobsko Alterka, i bedzie juz tylko lepiej. dokładnie wpłace na altera Quote
ewatonieja Posted August 5, 2007 Posted August 5, 2007 alter dostawał w schronisku amylan przy wynikach trzustkowych 50%, co sie mogło stac ze mu to znowu wyskoczyło?:-( Quote
Beata_Dorobczyńska Posted August 5, 2007 Posted August 5, 2007 Nic, trzustki nie da się wyleczyć , praktycznie do konca zycia trzeba podawać amylazę. A to nie trzustka była powodem operacji tylko zwężenie odźwiernika. Quote
doddy Posted August 6, 2007 Author Posted August 6, 2007 alter dostawał w schronisku amylan przy wynikach trzustkowych 50%, co sie mogło stac ze mu to znowu wyskoczyło Wyniki trzustkowe Alter ma 100% w badaniach. Po prostu wizualnie stwierdził Dr zmiany w trzustce i polecił profilaktycznie Amylan. Nr konta bez zmian. ;) Quote
Szyszka Posted August 6, 2007 Posted August 6, 2007 Smutno tu, Alterku u Ciebie, mam nadzieję, że będziesz szybko dochodził do sił. :placz: Quote
eloise Posted August 6, 2007 Posted August 6, 2007 jak długo naqsz przystojniak ma zostać w klinice? Quote
doddy Posted August 6, 2007 Author Posted August 6, 2007 Zdjęcia Alterka ode mnie z domu i spacerku. Mam nadzieje, że juz niebawem uśmiechnięty pysk będzie widniał w dziale Happy End. Quote
Czarodziejka Posted August 6, 2007 Posted August 6, 2007 Na konto waszej fundacji wpłyną pieniążki za mandalę, którą na bazarku wygrała Althonea. Bardzo proszę o info kiedy dotrą. Quote
Ada-jeje Posted August 6, 2007 Posted August 6, 2007 Na konto Fundacji powinny wplynac pieniazki od adriaopole za wystawiony kuferek na bazarku przezemnie, prosze o info jak juz wplyna. Quote
:: FiGa :: Posted August 6, 2007 Posted August 6, 2007 Nr konta bez zmian? :hmmmm: Na liście nie znalazłam nicka Figa1990, wysyłałam tydzień temu :hmmmm: Quote
doddy Posted August 6, 2007 Author Posted August 6, 2007 Ja nie mam na razie kompa z dostępem do naszego konta. Poprosiłam Beatę_Dorobczyńską aby wstawiła aktualną listę ;) Mam nadzieję, że wieczorem znajdzie chwilkę na aktualizację. Quote
Recommended Posts