kiniaczeq Posted July 31, 2007 Posted July 31, 2007 kasia_r* napisał(a):Byłam dziś na spacerze z Alterem. W lecznicy witał mnie tak, jakby mnie rok nie widział. Natomiast moją mamę zbył jednym machnięciem ogona. No ale mnie ma na co dzień i widocznie kojarzę mu się ze spacerami. Na spacerze spotkaliśmy poznane wczoraj towarzystwo. Doberman Olaf już nie odpędzał Altera, a sunia bawiła się raz z jednym raz z drugim. Poza tym, tam gdzie chodzimy na spacery, przychodzi cała masa psów. Czyli jest z kim się zaprzyjaźniać. Na spacerze Alter zrobił dosłownie ze 3 metry kupy :crazyeye: . Chłopak dobrzeje z dnia na dzień. Jeszcze kilka kilogramów i będzie cacuszko. A o umieraniu nie ma mowy, zresztą wystarczy tylko psa poznać osobiście. Nie miałam dzis aparatu i bardzo żałuję, bo zdjęcia byłyby super. Dużo się działo :lol: . Szkoda, że nikt do Altera nie zagląda, bo prócz niego jest jeszcze biedniutka bezdomna sunia po operacji miednicy, której bardzo się samej przykrzy. Nie wiem co z nią będzie. Bardzo mi ta poczciwina leży na sercu. Może założe jej wątek ale najpierw porozmawiam z lekarzem prowadzącym, czyli Dr Moniką. To tyle na dzisiaj. 3mam kciucki za Altera i Sunię :) Quote
doddy Posted July 31, 2007 Author Posted July 31, 2007 Dziękujemy. Później opublikuję listę wpłacających ponownie. Jutro Alter opuszcza Klinikę. Więc wieści do do leczenia itd. jutro. Dziś już nie damy rady do niego pojechać. Quote
Zmysł Posted July 31, 2007 Posted July 31, 2007 I widziałem, że 4 łapy też podzielą wygraną na Altera i Lulu. Gratulacje! Quote
doddy Posted July 31, 2007 Author Posted July 31, 2007 Na razie do mnie do domu ;) Bo wymaga jeszcze stałego kontaktu z weterynarzem. Quote
dariaopole Posted July 31, 2007 Posted July 31, 2007 No to Mambolina i Brena beda miały towarzystwo :cool3: a tak w ogóle doddy co ty juz z urlopu wróciłaś ?? Quote
doddy Posted July 31, 2007 Author Posted July 31, 2007 Urlop nie jest mi pisany... Ani Beti... Już wróciłyśmy... Mamba wróciła z wakacji z nami, a Brena ma dalej wakacje bo z 3 psami w kawalerce nie będę szaleć :evil_lol: Co do Altera - długo rozmawiałyśmy o Alterku i wnioski mamy podobne tj. takie, że istnieje prawdopodobieństwo że Alter był w trakcie leczenia (a nawet raczej pewność) gdy trafił do schroniska. Wskazuje na to wiele czynników, najbardziej widocznym objawem są zęby. Dlatego też postaramy się dowiedzieć w jakim rejonie został znaleziony Alterek i... Szukamy osób z Łodzi, które wywiesiłyby ogłoszenia o jego znalezieniu w tym rejonie a także odwiedziły jak największą liczbę Klinik z zapytaniem, czy jakiś weterynarz nie kojarzy by leczył go na nerki. Alter jest super psem i na pewno miał dom. I wszystko wskazuje na to, że dobry dom. My ze swojej strony możemy wydrukować plakaty dla Was i przesłać na wskazany adres. Do Łodzi ciężko nam jechać, by wywiesić plakaciki :oops: Quote
ewatonieja Posted July 31, 2007 Posted July 31, 2007 jesli macie ciekawy projekt plakatu informacyjnego to prosze o przesłanie na mój mejl ewa-tonieja@o2.pl powieszę u znanych mi wetów i poprosze innych o pomoc ucałowania dla Altera pozdrowienia dla WAS Natalia Quote
Szyszka Posted July 31, 2007 Posted July 31, 2007 to ja też poproszę taki plakacik, też mogę rozwiesić w paru miejscach:cool3: Quote
doddy Posted July 31, 2007 Author Posted July 31, 2007 Plakacik zrobimy nowy, bo na razie mam tylko taki z początku ratowania Alterka. A tu muszę zrobić taki, że takowy pies został znaleziony. Jak macie taką możliwość, dowiedzcie się od schroniska skąd trafił Alter. Quote
kasia_r Posted July 31, 2007 Posted July 31, 2007 Dziś Altera odwiedziła Szumaki i zrobiła zdjęcia. Oto one: A to jest ta biedna, bezdomna sunia z lecznicy :-( : Quote
Reno2001 Posted July 31, 2007 Posted July 31, 2007 Śliczna maleńka bidulka. A może założyć jej wątek? Tylko musiałby to poprowadzić ktoś ze stolicy. Quote
invictus hilaritas Posted July 31, 2007 Posted July 31, 2007 doddy mozesz sprawdzic czy na konto wplynely pieniadze za moj bazarek- 10 zl ?? Quote
kasia_r Posted July 31, 2007 Posted July 31, 2007 Reno2001 napisał(a):Śliczna maleńka bidulka. A może założyć jej wątek? Tylko musiałby to poprowadzić ktoś ze stolicy. Nic nie zakaładajmy teraz, bo nic o niej nie wiemy. Najpierw wypytam w lecznicy i może uda mi się skontaktować z panią, która się psiną opiekuje. Jeśli ta wyrazi zgodę i będzie potrzebować pomocy przy szukaniu domku, to na pewno założy się wątek i mam nadzieje, że dzięki dogomanii psina znajdzie dom. Jeszcze raz dziękuje Szumaki za zdjęcia;) Quote
Reno2001 Posted July 31, 2007 Posted July 31, 2007 Kasiu, o to mi chodziło. Najpierw wszelkie info o suni a dopiero potem wątek. Ja tak na prawdę się łudzę, że ta pani, co opłaca leczenie małej, weźmie ją do domu... Quote
doddy Posted July 31, 2007 Author Posted July 31, 2007 IH - wpłynęły ;) właśnie na Tobie zakończyłam i znowu mnie wywaliło. Podliczenie robie od dobrych 2h i ciągle mnie wywala. Ale jestem uparta więc mam zamiar dziś je wkleić. Szumaki - Małgosiu, dziękujemy za odwiedzinki u Alterka. Kasiu a Tobie za pilotowanie wszystkiego. Mam nadzieję, że jutro się spotkamy. Quote
kasia_r Posted July 31, 2007 Posted July 31, 2007 dodaje jeszcze zdjęcia z mojego spaceru. Następne zdjęcia będą później, bo imageshack już nie chce współpracować :shake: Quote
doddy Posted July 31, 2007 Author Posted July 31, 2007 Lista wpłat do dziś: Marcin Lirski Emilcia866 Katarzyna Adamczyk (Adopcja Wirtualna) shindenbus patynka(Adopcja Wirtualna) Lidyja jermak Radosław Wachelka Renata Ptasińska (allegro) Kamilka Kornatko Marta Kopczyńska ina Madziorka1980 Ada-je je Invictus Hilaritas Wampiressa (allegro) _lisica_ (allegro) netkosmetiks mts_pl gabi2411 lukasgo1 Danuta Uczciwek bellina1 justyna212 Jola od Jadzi mala760 nanuk1 natalka5(allegro) Ewa Figat Sylwia Grudzińska Jan Lityński Paweł Chamski (allegro) julga (bazarek) Aneta Tokaruk Nela79 RAZEM: 4545,20zł Quote
ewatonieja Posted August 1, 2007 Posted August 1, 2007 ja się obawiam ,że właściciel Altera porzucił go ,ponieważ opieka i leczenie przerastały jego możliwości ,w koncu Alter siedział w schronisku od kwietnia :-( Quote
Szyszka Posted August 1, 2007 Posted August 1, 2007 Bazarki też są uwzględnione na tej liście wpłat? Quote
Ada-jeje Posted August 1, 2007 Posted August 1, 2007 dla jasnosci chcialam tylko dodac ze moja wplata jest za bazarek od pati1033. Quote
Recommended Posts