kiniaczeq Posted August 16, 2007 Posted August 16, 2007 GrubbaRybba napisał(a):Witajcie, Byłam u Pana Leszka, rozmawiałam też z panem Andrzejem Jęrzeckim (prezesem zarządu okręgu w Warszawie w TOZ). Pan Andrzej współpracuje z panem Leszkiem. Obaj panowie powiedzieli, ze w tym momencie nie mają wolnych boksów, w domu tez mieszkają już 4 psy. Jeśli jednak sprawa jest pilna, to wezmą Altera. Od dziś mają budować nowe boksy, więc lada dzień będzie miejsce. Jeśli chodzi o warunki, to jest OK. Nie jest to willa, ale każdy pies ma budę i oddzielny boks lub swój pokój w domu. Psy znajdują się w boksach lub w domu (zależy jakie psy - duże/małe, chore/zdrowe, zabiedzone z interwencji/przyprowadzone na szkolenie przez właścicieli), ale codziennie są pojedynczo wypuszczane na duży ogrodzony teren, aby się wybiegały. Ponadto psy mają stałą opiekę ludzi, którzy kochają psy, znają charakter i psychikę zwierzęcia. Szkolenia nie widziałam, ale rozmawiałam na ten temat. Są dwa rodzaje szkoleń. Jedno z właścicielami psów: grupa właścicieli uczy swoje psy pod okiem pana Leszka lub jego żony. Drugie bez właścicieli: właściciele zostawiają swoje psy, a one przechodzą szkolenie z zakresu posłuszeństwa, na psa obronnego, itd... Takie szkolenie może trwać 2,5 miesiąca. Co 2 tygodnie właściciele mogą odwiedzać swojego psa. Pan Leszek zaproponował też, że może poszukać domu dla Altera, ponieważ wiele osób zwraca sie do niego z pytaniem, czy nie ma jakiegoś bezdomnego, ale wyszkolonego psa. Obecnie u pana Leszka są 22 psy. Pomyślcie sobie, czy takie warunki byłby dla Altera odpowiednie i dajcie znać. Z tego co piszesz wydaja mi się bardzo odpowiednie :multi: plus jeszcze jest więększa szansa że ktoś Altera weźmie skoro pytają o bezdomne wyszkolone psy :cool3: Quote
GrubbaRybba Posted August 16, 2007 Posted August 16, 2007 Wiem, dlatego zaproponowałam ten domek tymczasowy :) Quote
doddy Posted August 16, 2007 Author Posted August 16, 2007 My dla Altera też mamy wolny kojec. W tym nie problem. Tylko Alter codziennie jeździ do weterynarza i dlatego do kojca nie może trafić. Jak już będzie mógł zamieszkać w kojcu to problemu i my nie będziemy mieć. Quote
GrubbaRybba Posted August 16, 2007 Posted August 16, 2007 No to ja w takim razie odwołuję całe zamieszanie z Alterem i szukam innego, biedaka, który mógłby wprowadzić się na tymczas do pana Leszka. Jeśli Alter u was ma kojec, to dobrze. Ja też mogę zaoferować tylko kojec. Niestety. Powodzenia Alterku. Quote
Beata_Dorobczyńska Posted August 16, 2007 Posted August 16, 2007 Alter nie może być w kojcu , on potrzebuje domu . On ma chore nerki i nie może byc narażony na deszcz czy zimno a poza tym musi byc pod troskliwą opieka . Quote
dariaopole Posted August 16, 2007 Posted August 16, 2007 Oj Alterku bidaku co z Tobą począć ???? kto weźmie tego psa i podejmie sie opieki nad nim ??? POMOCY !!! Quote
dariaopole Posted August 16, 2007 Posted August 16, 2007 słodkości kochane, gdzie ten twój domek przepełniony miłością z kanapą i mizianiem, no gdzie ???? Quote
ewatonieja Posted August 16, 2007 Posted August 16, 2007 http://animalia.pl/ogloszenia.php?ogloszenie=11212 http://www.bono-polska.pl/index.php/a/3/b/2/c/101/d/3/id/7233 http://ogloszenia4you.pl/detale.php?&anz_id=24770 http://idog.pl/1054--alter--dog-kanaryjski.html http://kupiepsa.pl/detail.php?siteid=16206 http://psy.euroanimal.eu/glowna.php?nr=11898 tu ma ogłoszenia nasz przystojniak Quote
Tengusia Posted August 16, 2007 Posted August 16, 2007 Slicznosci :loveu: .... czy naprawde nikt nie chce rudego misia przytulanke do lozeczka ;) Quote
kiniaczeq Posted August 16, 2007 Posted August 16, 2007 normalnie nie wierze że on jeszcze domu nie ma :crazyeye: przecież ten pies jets PIĘKNY! Quote
ewatonieja Posted August 16, 2007 Posted August 16, 2007 doddy podawałam w ogłoszeniach Twój numer tel i adres mejlowy kolejna porcja ogłoszeń jutro Quote
Szyszka Posted August 17, 2007 Posted August 17, 2007 Alter hopaj, potrzebny domek dla cudnego psa. Quote
Beata_Dorobczyńska Posted August 17, 2007 Posted August 17, 2007 Tylko żeby sie nie przejadł :) Quote
doddy Posted August 17, 2007 Author Posted August 17, 2007 Bidul się nie naje :eviltong: Tylko się napatrzy co najwyżej :evil_lol: Quote
Beata_Dorobczyńska Posted August 17, 2007 Posted August 17, 2007 Zagraj w totka idąc do pracy - potrzebuje pilnie studnie i altankę ( za kupon Ci zwrócę tylko wygraj ) Biedny ALter ,myśle, ze jednak cos tam wyłudzi . Quote
kiniaczeq Posted August 17, 2007 Posted August 17, 2007 miłego dnia dla Was dla Doddy i Alterka w pracy:cool3: Quote
doddy Posted August 17, 2007 Author Posted August 17, 2007 Beti - a jest jakaś kumulacja? Bo jak nie, to nie gram. Szkoda 2zł. Dla Alterka wzięłam tylko jego bobki i jego życiodajny płyn w butelce tj. kroplówkę. A Tobie to jest gruszka betonu potrzebna :eviltong: i będzie po problemie. Kiniaczeq dziękujemy :) Pamiętajcie, że szukamy super domu dla niuniusia. Alter jest pies idealny, chodzi tylko przy nodze na smyczy (tylko z prawej strony), świetnie się słucha spuszczony ze smyczy. Nie boi się dziwnych miejsc, metra, podziemi, wind itd. Można spokojnie wszędzie go zabierać bez oporów. Quote
Beata_Dorobczyńska Posted August 17, 2007 Posted August 17, 2007 Z PRAWEJ ? To calkiem jak mój kon ;) Nie beton to jeszcze nie ten etap , na razie potrzebuje studni drewnianej. On jeszcze na kroplówkach ? Daj mu żyć , zamień jednego bobka na uszko. A jak zmienisz zdanie co do soboty to daj znać. Quote
ruda76 Posted August 17, 2007 Posted August 17, 2007 doddy napisał(a):Bidul się nie naje :eviltong: Tylko się napatrzy co najwyżej :evil_lol: Nie bardzo wiem jak to zrozumiec? Doddy Ty w kuchni pracujesz?:evil_lol: Quote
Beata_Dorobczyńska Posted August 17, 2007 Posted August 17, 2007 to musiałby chyba wielki koneser chodzić tam jeść - tak dziwacznego jedzenia jakie Doddy wymyśla to raczej nikt oprócz niej nie jada. Nie, poszła do sklepu dla zwierząt na chwilę . Quote
ruda76 Posted August 17, 2007 Posted August 17, 2007 A to teraz juz wiem skad ona ma takie zajefajne obroze dla swoich i fundacyjnych psów:eviltong: Quote
Recommended Posts