Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

GrubbaRybba napisał(a):
Witajcie,

Byłam u Pana Leszka, rozmawiałam też z panem Andrzejem Jęrzeckim (prezesem zarządu okręgu w Warszawie w TOZ). Pan Andrzej współpracuje z panem Leszkiem. Obaj panowie powiedzieli, ze w tym momencie nie mają wolnych boksów, w domu tez mieszkają już 4 psy. Jeśli jednak sprawa jest pilna, to wezmą Altera. Od dziś mają budować nowe boksy, więc lada dzień będzie miejsce.
Jeśli chodzi o warunki, to jest OK. Nie jest to willa, ale każdy pies ma budę i oddzielny boks lub swój pokój w domu. Psy znajdują się w boksach lub w domu (zależy jakie psy - duże/małe, chore/zdrowe, zabiedzone z interwencji/przyprowadzone na szkolenie przez właścicieli), ale codziennie są pojedynczo wypuszczane na duży ogrodzony teren, aby się wybiegały. Ponadto psy mają stałą opiekę ludzi, którzy kochają psy, znają charakter i psychikę zwierzęcia.
Szkolenia nie widziałam, ale rozmawiałam na ten temat. Są dwa rodzaje szkoleń. Jedno z właścicielami psów: grupa właścicieli uczy swoje psy pod okiem pana Leszka lub jego żony. Drugie bez właścicieli: właściciele zostawiają swoje psy, a one przechodzą szkolenie z zakresu posłuszeństwa, na psa obronnego, itd... Takie szkolenie może trwać 2,5 miesiąca. Co 2 tygodnie właściciele mogą odwiedzać swojego psa.
Pan Leszek zaproponował też, że może poszukać domu dla Altera, ponieważ wiele osób zwraca sie do niego z pytaniem, czy nie ma jakiegoś bezdomnego, ale wyszkolonego psa.
Obecnie u pana Leszka są 22 psy.

Pomyślcie sobie, czy takie warunki byłby dla Altera odpowiednie i dajcie znać.

Z tego co piszesz wydaja mi się bardzo odpowiednie :multi:
plus jeszcze jest więększa szansa że ktoś Altera weźmie skoro pytają o bezdomne wyszkolone psy :cool3:

• Replies 1.5k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

My dla Altera też mamy wolny kojec. W tym nie problem. Tylko Alter codziennie jeździ do weterynarza i dlatego do kojca nie może trafić.
Jak już będzie mógł zamieszkać w kojcu to problemu i my nie będziemy mieć.

Posted

No to ja w takim razie odwołuję całe zamieszanie z Alterem i szukam innego, biedaka, który mógłby wprowadzić się na tymczas do pana Leszka.
Jeśli Alter u was ma kojec, to dobrze. Ja też mogę zaoferować tylko kojec. Niestety.

Powodzenia Alterku.

Posted

Beti - a jest jakaś kumulacja? Bo jak nie, to nie gram. Szkoda 2zł.

Dla Alterka wzięłam tylko jego bobki i jego życiodajny płyn w butelce tj. kroplówkę.

A Tobie to jest gruszka betonu potrzebna :eviltong: i będzie po problemie.

Kiniaczeq dziękujemy :)

Pamiętajcie, że szukamy super domu dla niuniusia.
Alter jest pies idealny, chodzi tylko przy nodze na smyczy (tylko z prawej strony), świetnie się słucha spuszczony ze smyczy. Nie boi się dziwnych miejsc, metra, podziemi, wind itd.
Można spokojnie wszędzie go zabierać bez oporów.

Posted

doddy napisał(a):
Bidul się nie naje :eviltong:
Tylko się napatrzy co najwyżej :evil_lol:

Nie bardzo wiem jak to zrozumiec? Doddy Ty w kuchni pracujesz?:evil_lol: