Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Murka, możemy liczyć na nowe zdjęcia Brysia? Takie świąteczne?
PS: zaktualizowałam opis wydarzenia na fejsbuku.

Nie mogę uwierzyć, że to kolejne święta Brysia bez domu. W 2012r parę dni przed świętami Bożego Narodzenia zaczęła się jego tułaczka... :(

Posted

Ale superaśne :) :) :)

Zaraz wkleję na FB

Napisałam do tych, co deklarowały wpłaty na Brysia, a nie wpłacają. Obiecały, że się poprawią. Zobaczymy.

Posted

Sorki, ale nie wiem na czym to polega. Gdy się lajkuje to co się dzieje ?

Właśnie ja nie wiem co zrobić, żeby wiedzieć, że coś nowego na wydarzeniu się dzieje. Na dogo to sobie zaznaczam, że chcę śledzić wątek, a na FB jak to zrobić ?

Posted

Jak sie zalajkuje to widza to nasi wszyscy znajomi ale tylko jak zaglądają na FB. Jak sie zrobi share to znajomi dostaja wiadomosc ze czyms sie dzielisz. Mam nadzieje ze to ma sens.
Jak coś sie dzieje na wydarzeniu Brysia czyli jak ktoś coś napisze powinnaś odrazu to widzieć bo to jest automatyczne.
Jest inaczej na domowym komputerze a inaczej na telefonie.

Może ktoś umie to lepiej wytłumaczyć.

Posted

Jak sie zalajkuje to widza to nasi wszyscy znajomi ale tylko jak zaglądają na FB. Jak sie zrobi share to znajomi dostaja wiadomosc ze czyms sie dzielisz. Mam nadzieje ze to ma sens.
Jak coś sie dzieje na wydarzeniu Brysia czyli jak ktoś coś napisze powinnaś odrazu to widzieć bo to jest automatyczne.
Jest inaczej na domowym komputerze a inaczej na telefonie.

Może ktoś umie to lepiej wytłumaczyć.

Kurtka,nie rozbieram tego :( Ty lajkujesz, ja nie wiem o tym, a piszesz, że wszyscy znajomi wiedzą. Przecież na fb jesteśmy znajomymi więc powinnam widzieć, gdy lajkujesz. I nie wiem co to share :( Cienki Bolek w fb jestem :(

Posted

Nie musisz widziec lajkowania jak duzo innych postow przychodzi. Moze zagubic sie w tloku.
Na dole kazdego postu lub zdjecia na Fb jest (od lewej):Like(Lubie to lub podoba mi sie), Comment (Komentarz), Share czyli podziel sie. Jak naciszniesz Like tzn ze lubisz lub Ci sie podoba.
Jak naciszniesz Comment to otworzy sie okienko zeby cos napisac wtedy piszesz co myslisz na ten temat I naciskasz Enter.
Jak nacisniesz Share czyli podzielisz sie ze wszystkimi znajomymi I wszyscy dostana notyfikacje ze dzielisz sie tym.

Jesli masz jakies zdjecie ( czegokowiek) I chcesz sie podzielic zeby wszyscy znajomi widzieli to nacisnij Share. Ja napewno zobacze I zrobie Like. Wtedy powinnas zobaczyc ze ja zrobilam Like albo cos napisalam.

Posted

...
Na dole kazdego postu lub zdjecia na Fb jest (od lewej):Like(Lubie to lub podoba mi sie), Comment (Komentarz), ...

Tak, to mam, znam i używam. Widzę lajki gdy wejdę na fb. Ale nie mam informacji, gdy ktoś zalajkuje, albo gdy coś zostanie dopisane w wydarzenie w które obserwuję. Tak dzieje się na dogo. Gdy chcę obserwować wydarzenie, to muszę zapisać sobie link do niego. Jak zgubię link, a nie pamiętam tytułu wydarzenia, to go gubię :(

Czy Ty też tak masz ?

...
 Share czyli podziel sie. ...
Jak nacisniesz Share czyli podzielisz sie ze wszystkimi znajomymi I wszyscy dostana notyfikacje ze dzielisz sie tym.

Jesli masz jakies zdjecie ( czegokowiek) I chcesz sie podzielic zeby wszyscy znajomi widzieli to nacisnij Share. Ja napewno zobacze I zrobie Like. Wtedy powinnas zobaczyc ze ja zrobilam Like albo cos napisalam.

Ale tej opcji nie mam :(

Posted

Ja dostaje powiadomienia na mejla ze cos sie dzieje na wydarzeniu. W telefonie jest innaczej ale tez dostaje powiadomienie.

Widze na masz Share bo dzisiaj podzielilas sie wydarzeniem Malgorzaty Bielawskiej. Biala mala suczka z interwencji , zaglodzona....
Zrobilam tam Like.

Moze masz jakas osobe blisko ,ktora by mogla to wszystko Ci pokazac w praktyce bo na odleglosc to troche trudno. Pozatym moze to jest innaczej w Polsce.No niewiem.

Posted

Ja dostaje powiadomienia na mejla ze cos sie dzieje na wydarzeniu. W telefonie jest innaczej ale tez dostaje powiadomienie.

Widze na masz Share bo dzisiaj podzielilas sie wydarzeniem Malgorzaty Bielawskiej. Biala mala suczka z interwencji , zaglodzona....
Zrobilam tam Like.

Moze masz jakas osobe blisko ,ktora by mogla to wszystko Ci pokazac w praktyce bo na odleglosc to troche trudno. Pozatym moze to jest innaczej w Polsce.No niewiem.

No właśnie, powiadomienia. Ja ich na fb nie dostaję.

Do wydarzenia małej suczki po prostu dołączyłam, bo toi sunia, którą przygarnęła na BDT nasza malagos :) Ale żadnego sharke nie klikałam. Chyba się domyślam, co to ten shark.To chyba jest dołączenie do wydarzenia :) Nie wiem co należy zrobić, żeby otrzymywać powiadomienia na e-mail o nowych wpisach na wydarzeniu :(

Edit

Aaaaa to już kojarzę, co to ten shark :) W Polsce to Udostępnienie :) Teraz do mnie dotarło, gdy jeszcze raz przeczytałam Twój post, że dzisiaj podzieliłam się wydarzeniem.... Ja go udostępniłam :)

Posted

To jestesmy na dobrym tropie :) Popytaj znajomych w Polsce bo jak widzisz moje tlumaczenie kiepsko mi wychodzi.

Nie do końca kiepsko, bo już sporo się wyjaśniło.

Jeszcze żebym wiedziała co zrobić, żeby dostawać info o nowych postach na wydarzeniu, to będzie super :)

Posted

Zobacze jak to dziala u mnie na kompie. W wiekszosci uzywam IPod albo telefon a to troche innaczej. :)

Zobacz proszę, bo to zapisywanie linków do wydarzeń, którymi się interesuję jest uciążliwe.

w polskim facebooku "share" to "udostępnij" 

Tak właśnie się domyśliłam :)

Posted

Zdjęcia super.
Udostępnianie na fejsbuku ma sens, zwłaszcza, jeśli przy tym zaznaczycie, że zawartość widoczna jest publicznie. Wtedy szansa, że ktoś zauważy Brysia jest zdecydowanie większa.
Polubienie postu konkretnego widzą nasi znajomi, o ile nasz profil mają zaznaczony jako obserwowany, wśród innych nasz "lajk" może zostać zagubiony.

Tak to wszystko wygląda. Bryś był ostatnio sporo udostępniany, więc wierzę, że niedługo trafi do siebie...

• Upvote 1