Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Dora, nie można robić ogłoszeń na kilka miast równocześnie na tym samym portalu ogłoszeniowym. Takie ogłoszenie jest kasowane przez administratora portalu. Teraz Borys ma ogłoszenia na Kraków. Żeby można było dać teraz także na inne miasta, trzeba byłoby na każde miasto zmienić tytuł i tekst, albo wykupić tyle ogłoszeń, na ile chcesz miast i np z wykupionych 30 ogłoszeń, poprosić o zrobienie po 10 ogłoszeń na 3 miasta, ale nie wiem, czy ktoś się na to zgodzi. Nigdy tak nie zamawiałam.

Posted

Mozna elik

robilam tak kotkom,na rozne miasta

i psiakowi mlodemu,ktoremu Krystyna szuka domu

oczywiscie nie wyroznialam,ale robilam na kilka miast

tylko troszeczke trzeba zmienic tekst i kilka innych zdjec/a przeciez jest wybor/ i mozna.

Przynajmniej na trzy miasta

no i tytul w kazdym ogloszeniu inny

Posted

Mozna elik

robilam tak kotkom,na rozne miasta

i psiakowi mlodemu,ktoremu Krystyna szuka domu

oczywiscie nie wyroznialam,ale robilam na kilka miast

tylko troszeczke trzeba zmienic tekst i kilka innych zdjec/a przeciez jest wybor/ i mozna.

Przynajmniej na trzy miasta

no i tytul w kazdym ogloszeniu inny

DORA1020, chyba nie przeczytałaś dokładnie tego co napisałam, a napisałam właśnie, że trzeba byłoby zmienić tekst. Jeśli ktoś zmieni, ja nie jestem dobra w te klocki, to zamówię ogłoszenia na Wrocław, Warszawę i Rzeszów. Potrzeba więc jeszcze 3 choć trochu różne teksty.

Dora, nie można robić ogłoszeń na kilka miast równocześnie na tym samym portalu ogłoszeniowym. Takie ogłoszenie jest kasowane przez administratora portalu. Teraz Borys ma ogłoszenia na Kraków. Żeby można było dać teraz także na inne miasta, trzeba byłoby na każde miasto zmienić tytuł i tekst, albo wykupić tyle ogłoszeń, na ile chcesz miast i np z wykupionych 30 ogłoszeń, poprosić o zrobienie po 10 ogłoszeń na 3 miasta, ale nie wiem, czy ktoś się na to zgodzi. Nigdy tak nie zamawiałam.

Teraz, gdy ponownie przeczytałam swój post, to widzę, że zamiast:

"...albo wykupić tyle ogłoszeń, na ile chcesz miast i np z wykupionych 30 ogłoszeń, poprosić o zrobienie po 10 ogłoszeń na 3 miasta, ..."

powinnam była napisać:

...albo  z wykupionych 30 ogłoszeń, poprosić o zrobienie po 10 ogłoszeń na 3 miasta,....

Posted

TU TYSIA. Stare konto mi usunęli nagle po paru miesiącach od wysłanej prośby o usunięcie, zapomniałam się z Wami pożegnać. Odchodzę z dogo. ;)

Jeśli potrzebujecie opisu czy coś  to piszcie na maila: siarkajusta@onet.pl bo mnie tu, na forum nie będzie już w ogóle. Podsyłajcie mi na maila też linki do wydarzeń na fejsbuku to będę tam zaglądać i kibicować.

Posted

TU TYSIA. Stare konto mi usunęli nagle po paru miesiącach od wysłanej prośby o usunięcie, zapomniałam się z Wami pożegnać. Odchodzę z dogo. ;)

Jeśli potrzebujecie opisu czy coś  to piszcie na maila: siarkajusta@onet.pl bo mnie tu, na forum nie będzie już w ogóle. Podsyłajcie mi na maila też linki do wydarzeń na fejsbuku to będę tam zaglądać i kibicować.

Czy Wy coś z tego rozumiecie ?

_TyŚka_ występowała w kilku postach jako gość  Guest_TyŚka_*    a teraz pisze, że odchodzi z dogo ?  I co znaczy, że stare konto usunięte. Czyli ma nowe ? 

_TyŚka_ o co chodzi ???

A ja chciałam Cię prosić o przerobienie tekstu dla Brysia, tak, żeby można było dać ogłoszenia  jeszcze na Warszawę, Wrocław i Rzeszów :)

EDIT

Już wiem, przeczytałam na wątku szczebrzeszyniaków. Szkoda, że odchodzisz, zrobiłaś tu wiele dobrego dla bezdomniaczków i piękny wątek prowadziłaś o swoich zwierzaczkach :) Czasem, w miarę wolnego czasu, podczytywałam.

Ale skoro zarejestrowałaś się jako hoshi:) to możesz chociaż od czasu do czasu zaglądać na dogo, a już na wątek Brysia, to obowiązkowo :)

Przerobisz ogłoszenia naszego Brysia ?  Plisssss  prosz%2525C4%252585cy.gif

Posted

Bardzo smutno ze I TySka odeszla. :(

Elik napisz do niej na meila bo pewnie juz nie bedzie tu zagladac :(

Cokolwiek się wydarzyło, że odeszła z dogo, nie wierzę, że nie chce znać losów Brysia. Jest z Nim od początku !

Na wszelki wypadek, napiszę do Niej jednak.

Piszesz, że i _TyŚka_ odeszła, a kogo jeszcze zniechęciły nagonki "prawdziwych" obrońców zwierząt ?

Posted

Bardzo smutno ze I TySka odeszla. :(

Elik napisz do niej na meila bo pewnie juz nie bedzie tu zagladac :(

Będzie! bo zostawia nie nas ale to do czego służy dogomania.....pomocy takim Brysiom. Nie zapomnijmy że nie o nas tu chodzi....

Posted

... zostawia nie nas ale to do czego służy dogomania.....pomocy takim Brysiom. Nie zapomnijmy że nie o nas tu chodzi....

Chcesz powiedzieć, że nie chce już pomagać bezdomnym zwierzętom ?

Posted

Pomaganie to ciezka i stresujaca praca,nie kazdy wytrzymuje,

Co innego siedziec w internecie a co innego w realu ganiac,karmic,ratowac,patrzec nieraz na cierpienie zwierzat,ktorym nie mozesz pomoc.

Bo potrzebna do takich spraw fachowa pomoc,ktorej na naszym terenie nie ma.

Posted

Co innego siedziec w internecie a co innego w realu ganiac,karmic,ratowac,patrzec nieraz na cierpienie zwierzat,ktorym nie mozesz pomoc.

to prawda co opiszesz. Ja nie ganiam, nie łapię, nie mam z tym związanego stresu ,ale zdaję sobie sprawę jaki stres przeżywają takie osoby jak Ty. Bezsilność i poczucie odpowiedzialności za te żywe stworzenia wykańczają.Podziwiam  takie osoby i bardzo je szanuję.

Dlatego chociaż ciut wspomagam finansowo.

Posted

Ja zyje w ogromnym stresie i sie zastanawiam jak dlugo jeszcze wytrzymam.

Ale w tej chwili nie jezdze na interwencje,jezdzi Krystyna i jest na skraju zalamania nerwowego.

Jak dzwoni do mnie z placzem jaka tragedie zwierzakow widziala,to chcialabym zniknac z tego swiata

robie sie taka malutka i taka przerazona,i bezsilna....

nie tylko psy i koty sa glodzone,dreczone przez ludzi,ale i wieksze zwierzeta.

Bardzo cierpia...:(

Mozemy tylko prosic o pomoc Chelmska Straz Dla Zwierzat lub Lubelska

i bede prosila na watku Krystyny o zrzutke na paliwo,zeby mogli przyjechac i pomoc

za duzo zwierzecej tragedii na zamojszczyznie

Posted

Miałam na myśli Tyśkę.  :)

Zachodzę w głowę jak to wszystko wytrzymujesz?

Posted

Podczytuje wątek Brysia i trzymam za niego kciuki - choć pomóc nie mam niestety jak, bo finanse mamy bardzo napięte :(

Tak sobie oglądałam zdjęcia psów na necie i znalazłam kogoś takiego

Miniature_Australian_Shepherd_red_tricol

Bryś wygląda podobnie jak miniaturowy owczarek australijski 

https://en.wikipedia.org/wiki/Miniature_Australian_Shepherd

Może gdyby w tekst ogłoszenia wpleść "rasę" Brysia, to zwiększy się zainteresowanie nim? I znajdzie się ktoś konkretny, kto go adoptuje ;) Tak zauważyłam, robiąc ogłoszenia psiakom, że więcej wejść mają te w typie jakieś rasy...oczywiście nie zawsze się to przekłada na telefony i chętnych na adopcję, ale może warto spróbować :)

Posted

19s.gif  Witam witam witam

w pierwszej chwili myślałam, że to Brysiu. Masz rację, proponuję zmienić tytuł

Brysiu, piesek w typie owczarka australijskiego do adopcji

Posted

Podczytuje wątek Brysia i trzymam za niego kciuki - choć pomóc nie mam niestety jak, bo finanse mamy bardzo napięte :(

Tak sobie oglądałam zdjęcia psów na necie i znalazłam kogoś takiego

Miniature_Australian_Shepherd_red_tricol

Bryś wygląda podobnie jak miniaturowy owczarek australijski 

https://en.wikipedia.org/wiki/Miniature_Australian_Shepherd

Może gdyby w tekst ogłoszenia wpleść "rasę" Brysia, to zwiększy się zainteresowanie nim? I znajdzie się ktoś konkretny, kto go adoptuje ;) Tak zauważyłam, robiąc ogłoszenia psiakom, że więcej wejść mają te w typie jakieś rasy...oczywiście nie zawsze się to przekłada na telefony i chętnych na adopcję, ale może warto spróbować :)

Śliczny psiaczek. Brysiu faktycznie jest podobny do niego :)

Bardzo dobry pomysł. Trzeba go wykorzystać.

_TyŚka_ odpisała na mój e-mail i myślę, że przerobi tekst. Będzie można ogłosić Brysia jeszcze na 3 miasta.

...

Super tytuł :)  Skorzystamy, dzięki :)

Posted

Ja proponuję zmienić na: 

Brysiu, piesek w typie: owczarek australijski...

lub

Brysiu, piesek jak owczarek australijski...

Chodzi o to, żeby nie odmieniać określenia rasy, ponieważ wówczas nie wyświetli się jak ktoś wpisze w wyszukiwarkę "owczarek australijski".

Co prawda mało pradowpodobne, żeby ktoś szukał aklurat owczarka australijskiego.. ale kto wie :)

Posted

tez tak w pierwszej chwili pomyslalam,ale gdzie tam Brysiowi do tego psa:(

Brys przede wszystkim ma brzydka,sucha siersc,na grzbiecie sianko

moze trzeba  mu podac jakies witaminki?

Dla mnie Brys jest najpiekniejszy i najslodszy,gdybym chciala psa to nie moglabym sobie wymarzyc lepszego przyjaciela,

ale ludzie mysla troche inaczej...........

on ma sie do owczarka aust  jak ja do pchly

ale mozna sprobowac oszukac ludzi,tylko zeby pozniej nie chcieli oddawac go z powrotem

bo chyba bym tego nie zniosla

slyszalam,ze na psigarnij na fb  jest duzo adopcji,moze trzeba go tam wstawic?A mo

ze na stronie internetowej jakiejs fundacji?

Posted

DORA1020 pozwolę sobie nie zgodzić się z Tobą w kwestii podobieństwa Brysia do owczarka australijskiego. Może ma zaniedbaną sierść, ale to kwestia odpowiedniej pielęgnacji. Natomiast jeśli chodzi o fizjonomię, to bardzo podobny :)

Skarpeta Brysia powiększyła swoją za\wartość o kwotę 50,00 zł od Pani Renaty K. z FB.

A swoja drogą to zastanawiające. Brysiu, psiak z dogo, ma tylko jednego darczyńcę z dogo - teresaa118. Pozostali są z F.B.

Posted

Zawsze myslalam ze Brys mi przypomina jakiegos rasowego psiaka no I mamy nazwe.

Warto sprobowac z nowym tytulem. Napewno nie zaszkodzi.

Brys ma osobna skarpete na wydatki zdrowotne wiec jak trzeba to mozna zamowic witaminy I cos na siersc jesli tego potrzebuje.

Ja caly rok a szczegolnie w zimie  daje swoim psiakom olej rybny I siersc jest mieciutka I lsniaca.

Posted

Dorka, jeśli wpiszemy, że w typie owczarka australijskiego to nic się nie zdarzy. Pamiętam jak Murka podpowiedziała o Karmelku "Napiszcie, że jest w typie jack russel teriera" migusiem znalazł szczęśliwy domek. Dla zadowolenia wszystkich stron tytuł może brzmieć:

Brysiu, kundelek w typie owczarek australijski - do adopcji    gwizdze.gif

Twoją opinię też można wtrącić do tekstu ogłoszeniowego:

Brys jest najpiekniejszy i najslodszy, gdybym chciała  psa to nie moglabym sobie wymarzyc lepszego przyjaciela.

Posted

Masz racje Lucynko,....ale nie trzeba pisac,ze kundelek

dziewczyna z miau  napisala,ze pies nie mogl znalezc domu i tez wymyslila jakas rase i znalazl dom

zrobic takie ogloszenie przeciez nie zaszkodzi

jesli juz ktos adoptuje Brysia to napewno nie pozaluje tego

a moze go oglosic jeszcze na fb   na psigarnij,prawdopodobnie jest tam duzo wejsc,moze ktos wypatrzy psiaka w typie owczarka australijskiego?

Posted
...

A swoja drogą to zastanawiające. Brysiu, psiak z dogo, ma tylko jednego darczyńcę z dogo - teresaa118. Pozostali są z F.B.

Ingrid44 najmocniej Cię przepraszam, przecież Ty,oprócz tego, że jesteś na F.B., także jesteś z dogo :)