Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Dzięki elik. Mam nadzieje ze Brys jest ok i wkrótce zmieni sie jego życie.

Też mam taka nadzieję.

Na fb potwierdzone 2 deklaracje na łączna kwotę 150,00 zł.

Posted

Szkoda ze wszystko ucichło u Brysia i mamy tylko 150 zł. Było więcej na początku. :(. Lucynka trzyma u siebie pieniążki z bazarku to by było na początek. Niechby tylko cioteczki zabrały go z ulicy.

Posted

Prosiłam o potwierdzenia wczoraj więc na pewno jeszcze nie wszyscy widzieli prośbę. Ja też nie codziennie bywam na fb. Poczekamy, zobaczymy. Myślę, że jeszcze inni też potwierdzą :)

Posted

Rozmawialam z ta kobieta,powiedzialam,ze zabiore Brysia do hoteliku.Ze dam jej znac kiedy to nastapi.
Bo mialby szanse na adopcje,takie kochane psisko.
A dzisiaj jak zanioslam jedzienie dla rudaska to powiedziala,ze nie chca go oddac.
No i teraz nie wiem co dalej......

Guest TyŚka
Posted

Obawiałam się tego :(

Ty go karmisz? To może zastrasz, że jak nie odda to Ty przestaniesz jej pomagać?

Posted

Przecież to alkoholiczka. Raz powie tak a pózniej co innego. Zależy jak mocno trzeźwa. Trzeba dać jej butelkę wódki i zabrać Brysia. To okropne życie dla niego. Ona wcale o niego nie dba. Bez pomocy Dory pewnie nie miał co jeść. To jeszcze młody piesek i można mu odmienić życie.

Posted

Rozmawialam z ta kobieta,powiedzialam,ze zabiore Brysia do hoteliku.Ze dam jej znac kiedy to nastapi.
Bo mialby szanse na adopcje,takie kochane psisko.
A dzisiaj jak zanioslam jedzienie dla rudaska to powiedziala,ze nie chca go oddac.
No i teraz nie wiem co dalej......

Wróciłaś, witaj w domu  :)

Przecież to alkoholiczka. Raz powie tak a pózniej co innego. Zależy jak mocno trzeźwa. Trzeba dać jej butelkę wódki i zabrać Brysia. To okropne życie dla niego. Ona wcale o niego nie dba. Bez pomocy Dory pewnie nie miał co jeść. To jeszcze młody piesek i można mu odmienić życie.

Jestem tego samego zdania.

Posted

Wróciłaś, witaj w domu  :)

Jestem tego samego zdania.

Witajcie Kochane Cioteczki pomagajace szczebrzeszyniakom........ :)
niestety problemow jest bardzo duzo,a ja juz sobie nie radze.
Chodzi o to,ze Brys nie biega po ulicy,trzymaja go zamknietego w pomieszczeniu,w ktorym zbiera sie troche osob,w wiadomym celu,raczej sami mezczyzni.I to oni zdecydowali,ze go nie oddadza.
Kobiete daloby sie przekonac,ona nie jest zlym czlowiekiem,tylko uzaleznionym,a to czyni czlowieka innym niz jest.
Mowilam jej,ze jedzenie to nie wszysko,ze trzeba go odrobaczyc,zaszczepic ,odpchlic.
Ale trzymac biedaka caly czs w pomieszczeniu to tragedia.
Posted

Dora. BŁAGAM CIE zabierz go stamtąd. Kup im wódki a jak sie upija to zabierz Brysia. To straszne życie dla niego. Wyślę pieniążki na ta wódkę. Daj znać co jeszcze można zrobić. Może ktoś ma lepszy pomysł.
Oni pewnie nie zauważa ze go nie ma jak bedą leżeć pijani.

Chyba ze ktoś ma lepszy pomysł.

Tak strasznie mi żal Brysia.

On zasługuje na lepsze życie !

Posted

Przyszło mi na myśl ze może by im powiedzieć ze Brys jest chory i trzeba go zabrać do weterynarza. Pózniej ze musi być u weterynarza dłużej a pózniej to oni zapomną. Przecież to alkoholicy i mózg dziurawy jak sito. Z nimi nie można rozmawiać jak z normalnymi ludzi. Trzeba ich wziąć podstępem.

Posted

I nawet nie wiadomo, czy w tym zamknięciu, trakcie libacji i pijackich zwidów, Brysiowi coś się złego nie stanie....Poza tym, jeśli naprawdę go nie wypuszczają, to znaczy,ze on potrzeby fizjologiczne załatwia w tym pomieszczeniu.....O jesoooo....jak on musi cierpieć! 

Posted

Na wątku ogólnym Szaczebrzeszyniakow strona 353 Kudlataja pisze ze była u Brysia i ze psinka była bardzo wystraszona. To było jakiś czas temu oczywiście. Ze zdjęcia widać jaka to straszna bida. :(

Trzeba go zabrać stamtąd.

Posted

Pijackie burdy, nienormalne zachowania`, agresja a pies potrzebuje spokoju, stabilności, normalności. To okropne co on musi z tymi degeneratami przeżywać :( Trzeba go koniecznie zabrać z tej meliny.

Posted

witajcie cioteczki, jakoś nie wiedziałam, że Bryś ma osobny wątek od Szczebrzeszyniaków i tam napisałam poniższą wiadomość, może coś z tego wyjdzie, jeśli już o tym wiecie, to przepraszam za zaśmiecanie wątku:

"cioteczki, może i wiecie, ale na fb zbierane są deklaracje dla Brysia, może ktoś mógłby koordynować tę akcję, bo bez os. na miejscu nic może z tego nie wyjść:

https://www.facebook...00531943333346/

"

Guest TyŚka
Posted

Tak, myślę też, że Brysia trzeba zabrać, natomiast w taki sposób, by albo ugodowo się go zrzekli, albo tak, by podejrzenia nie padły na Dorę. Można spróbować z tą flaszką, myślę że to jest najbardziej realne.

Posted

witajcie cioteczki, jakoś nie wiedziałam, że Bryś ma osobny wątek od Szczebrzeszyniaków i tam napisałam poniższą wiadomość, może coś z tego wyjdzie, jeśli już o tym wiecie, to przepraszam za zaśmiecanie wątku:

"cioteczki, może i wiecie, ale na fb zbierane są deklaracje dla Brysia, może ktoś mógłby koordynować tę akcję, bo bez os. na miejscu nic może z tego nie wyjść:

https://www.facebook...00531943333346/

"

W lipcu  uaktualniłam deklaracje na hotel dla Brysia, a teraz tego nie widzę. Czy ktoś usunął ?

...

Uaktualniłam deklaracje, a ponieważ ostatnie deklaracje były ważne w maju, poprosiłam o ich potwierdzenie.

Obecnie są deklaracje na 220,00 zł, czyli nieźle, ale czy wszystkie są aktualne ? Poczekamy, zobaczymy. Jak Dora wróci będzie mogła podjąć decyzję o hoteliku dla psiaczka.

https://www.facebook.com/events/800531943333346/

Posted

Potrzebuje jedzenia dla Brysia.Nie mam czym go karmic.Przez kilka dni zanosilam.Jednak wczoraj juz nie bylam.

Prosilam Krystyne o pomoc w zabraniu psinki,obiecala,ze go wyciagnie z tej meliny.

Tylko,ze chcialaby pojsc tam z kudlata.No i zastanawiam sie co bedzie jesli go zabiora?Co z nim zrobia?

Guest TyŚka
Posted

Ile mamy deklaracji?
Musimy pomyśleć, gdzie ulokować Brysia...

Posted

Mogę zamówić karmę ale będzie za kilka dni. Dora , proszę napisz ile tej karmy zamówić.

Brys miał iść do Murki. Tak było ustalone od początku.

Edit : Dora napisz adres na PW gdzie ma isc karma.

Posted

Elik, czy to było na dogo czy na fb ?

wydaje mi się, że na fb, tam łatwo coś ucieka

Tak, to było i jednak nadal jest na FB.  Tam faktycznie raz jest, innym razem szuma sie i w żaden sposób nie mozna znaleźć.

Takie były deklaracje.

Elżbieta Marszałek-Wilk - Na początek pozbieram deklaracje, żeby było wiadomo na jaką kwotę można liczyć.
20,00 zł - Małgorzata Korpelainem
20,00 zł - Adrianna Garay

20,00 zł - Katarzyna Ksiondz
20,00 zł - Renata Krawczyk
10,00 zł - Kamila Kowalska + zbiórki np na siepomoaga
50,00 zł - Eliza Zawada Wójciak
=========================================
140,00 zł

To stanowczo za mało, żeby zabrać Brysia do Hoteliku. Gdyby brakowało kilkadziesiąt zł, to można byłoby "dorabiać" bazarkami, ale 160,00 zł to zbyt duża kwota, żeby można było liczyć na zdobyci jej bazarkami.

Sytuację rozwiązałby DT, ale kasa i tak byłaby potrzebna na weta - odrobaczenie, szczepienia i karma.

DT dla kochanego psiaka Brysia !!!!

18.07.br. podsumowałam złożone wcześniej deklaracje

Elżbieta Marszałek-Wilk - Założycielka eventu chyba wkrótce wraca i będziemy mieli świeże informacje, a może uda się zmienić los Brysia Emotikon smile

Bardzo proszę o potwierdzenie czy poniższe deklaracje są aktualne.

20,00 zł - Małgorzata Korpelainem
100,00 zł - Adrianna Garay
20,00 zł - Katarzyna Ksiondz
20,00 zł - Renata Krawczyk
10,00 zł - Kamila Kowalska + zbiórki np na siepomoaga
50,00 zł - Eliza Zawada Wójciak
=========================================
220,00 zł

Jeśli tak, to sądzę, że można byłoby się starać o miejsce u Murki.

Ale do 19.07.potwierdzone zostało tylko 150,00 zł.