Jump to content
Dogomania

Smutna KROPECZKA – szczeniaczek z popsutymi zwieraczami.. Co dalej ?

Recommended Posts

Posted

Urosła, urosła, a dzisiaj dowiedziałam się że rodzeństwo Kropki i Jej mama biegają samopas po wsi ,gdzie Kropa została znaleziona.

Trzeba by tam pojechać, pogadać z właścicielem, szczeniaki zabrać a mamusię  wysterylizować.

Tylko kto, kiedy i za co ma się tym zająć ????

Posted

Z bazarku kropeczkowego z fantów 46zł przelałam na konto SBM

Za kropki brakuje jeszcze wpłat od:  milagros19853201,  Aldrumka, asiuniab  - Basiu sprawdź proszę może są już na koncie SBM?

Posted

Za kropki brakuje jeszcze wpłat od:  milagros19853201,  Aldrumka, asiuniab  - Basiu sprawdź proszę może są już na koncie SBM?

Mam nadzieję że nie przeoczyłam, ale nie znalazłam.Jutro jeszcze raz przejrzę wpłaty, bo dzisiaj oczy mi się kleją.

A dziewczyny pisały że wpłaciły?

Posted

Mam nadzieję że nie przeoczyłam, ale nie znalazłam.Jutro jeszcze raz przejrzę wpłaty, bo dzisiaj oczy mi się kleją.

A dziewczyny pisały że wpłaciły?

nie , nie pisały, ale dawno powinny były wpłacić,

jeśli nie będzie poślę im przypominajki

Posted

coś musiałam przeoczyć, bo nie mam nic zaznaczanego do zapłaty, czy mogę prosić o ponowną wiadomość; przepraszam;(

ps. już wiem, w pierwszym poście jest nr konta, a ja i może inne osoby czekają na maila; już płacę;

Posted

Cieszą postępy malutkiej w powrocie do zdrowia.

Z siusianiem nie ma już żadnego  problemu, posłanko  jest suche.

Z kooo też  jest coraz lepiej.

Gdy sie wypina, to kupala wychodzi, tyle tylko że  Kropa nie czeka aż koo wyjdzie w całości tylko  resztę gubi już w biegu...

Szkoda tylko że nikt jeszcze o Nią nie zapytał, nie zadzwonił .

Nie wiem jak my Jej domek znajdziemy ?

Posted

Świetnie ,że robi postępy, jest nadzieje ,ze wyzdrowieje.

Pewnie nikt nie dzwoni, bo ludzie boją się kalekich psów. Jest śliczna, jak wyzdrowieje to znajdzie domek.

Posted

Gdy sie wypina, to kupala wychodzi, tyle tylko że  Kropa nie czeka aż koo wyjdzie w całości tylko  resztę gubi już w biegu...

Czyli niecierpliwa jest ;)

Posted

przecież Kropka jest dzieckiem, nie ma czasu na takie konwenanse, Ona leci się bawić;

Posted

Przepraszam, w rozliczeniu jest błąd, dla Kropeczki wysłaliśmy 100 zl, to dla Miska i dla Marcelka było po 50 zł :)

Tak to się dzieje, jak rozliczenia robi się o 2-giej w nocy...

Przepraszam, juz poprawiłam i jeszcze raz bardzo, bardzo  dziękuję .

fegelle, w 26 Sty 2015 - 11:04 PM, powiedział:

super wiadomości :)) oby tak dalej, a domek w końcu się znajdzie bo to cudowna psinka :) a jaki ma charakter??

Początkowo była bardzo wycofana i na widok obcej osoby chowała się w kącik albo zaszywała na posłanku. Tak jakby bałą się ludzi.

Teraz jest bardziej śmiała , ale nie ma charakteru Mirabelki która na powitanie  każdego obcałowuje .

Dawno Jej nie widziałam, a pewnie każdy tydzień przynosi i w tej kwestii postępy.

Posted

togusia pewnie zajęta wnusiem albo stareńką Togą.

Święte słowa. Wszystko u mnie stoi na głowie...

Mimo to musiałam się jakoś zorganizować i zawieżć dzisiaj Irenkę z Kropeczką do Lecznicy, bo Suni brzydko odparza  się pupa.

W ogonku nadal nie ma czucia, zwisa biedny bezwładnie przyklejając się do odbytu.A gdy są tam resztki koo, to o odparzenie nie trudno.

W Lecznicy miałam okazję spojrzeć pod ogonek Kropeczki i nie jest żle. Odbyt potrafi już pięknie zacisnąć . Nie jest ziejący ani lużny.

Tylko koo robi trochę papowate i nie wiadomo jak temu zaradzić.

Kropka nie je suchego. Nawet tego z najwyższej półki.

Ma jakieś 'techniczne ' z tym problemy . Irenka mówi że ksztusi sie przy jedzeniu, zapowietrza. Czasem wypluwa jedzenie na podłogę i ponownie zjada.

Chętniej je gotowane, no ale potem są te maziate koo, którymi się brudzi...

Jejku, ale się rozpisałam na smrodliwe tematy....

A poza tym, Kropka wygląda ślicznie. Nie ten sam piesiu. Urosła, ma piękną , błyszczacą sierść. Waży już ponad 7 kg. a ma dopiero 5 m-cy.

No i robi postępy;

schodzi z posłanka gdy chce się wysiusiać i robi to na podłodze, czyli ma czucie.

Tylko te  koo... Ale trzeba być dobrej myśli.

Wstawię zdjęcia z dzisiaj, jak się trochę ogarnę z rachunkami.