Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 1.5k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Brucio napisał(a):
a macie mozliwosc zabrania go do hoteliku?? On nie moze umrzec przez dranstwo ludzi:angryy:Nie ma na co czekac
Zbierzemy te 400 zl... on taki starutki :shake: Dorzucam sie jak najbardziej !

poszukajcie szybko cieplego hoteliku dla Dingusia:-( powiedzcie ile kosztuje i zbieramy:-(

Posted

Brucio napisał(a):
poszukajcie szybko cieplego hoteliku dla Dingusia:-( powiedzcie ile kosztuje i zbieramy:-(

Widziałam, ze met prowadzi hotelik za 100 - miesiecznie + zarelko , ale trzeba by zapytać czy ma odpowiedni ciepły boks dla dinga tylko, ze to gdzieś chyba za krakowem

Posted

Kochani, czas mija, a Dinguś wciąż bez ratunku!!!
Czy ktoś z okolicy Uciechowa ma możliwość ustalenia, gdzie można go umieścić i za ile, tak żeby zacząć zbierać???
Poklepiemy tak sobie jeszcze bezproduktywnie w klawiatury parę dni i dla niego będzie za poźno bez tych leków i na mrozie!!!

Posted

yewcia cena u met rewelacyjna
karmę i leki mamy dla niego

quasi zbierać mozna juz

tylko problem w tym ze te hoteliki ktore znam z rekomendacji ( nie piszę o w/w met bo nie wiem :)
są dobre ale kojec z budą tu odpada
Dingo zimą w budzie bedzie cierpiał
musi mieszkać w pomieszczeniu choć trochę ciepłym

niestety nei znam takiego miejsca :-(
do tej pory wszystkie o ktorych sie dowiadywałąm to kojce z budą
nie mowie ze to złe warunki ale dla Dinga za zimno :-(
Uczniowie ze szkoły z Paniami Nauczycielkami zebrali karmę i leki w tym tez dla Dingusia ( na watku uciechowskim mozna wyczytac ze nie sostali wpuszczeni :shake:)
tak ze tylko lokum potrzebne
będą leki będzie karma

Posted

[quote name='justynavege']
quasi zbierać mozna juz

To oczywiste, tylko wiesz jak jest - ludzie maja teraz naprawdę mało pieniędzy i chcą nimi gospodarować tak żeby to dało jak największy efekt, więc trudno będzie liczyc na zbiórkę bez żadnych konkretów. Każdy woli dac pieniądze tam, gdzie wiadomo ile potrzeba i na co i że jak sie zbierze całość to piesek myka od razu do hotelu. I tam przekaże chętnie pieniądze.
A tu gdzie się zbiera, żeby pieniądze były, a potem dopiero szuka sie hoteliku, ustala terminy itp - porażka pewna.
Także jedyna nadzieja psiaka w tym, że ktoś na miejscu ustali wszystko za wczasu i że ludzie zobaczą że jak np. uzbiera sie 400 zł, to piesek trafi w konkretne miejsce, to wtedy jest szansa na uzyskanie dla niego tych funduszy.
Wiemy, że jest trudno znaleźć hotelik z ciepełkiem, ale jakby mimo wszystko udało się znaleźć w okolicy takie miejsce, to jest to wielka szansa dla dziadzia... Może ktoś ma jakiś pomysł? On pewnie długo nie wytrzyma :shake:

Posted

Quasimodo, masz sporo racji, tylko sytuacja Dingusia jest nieciekawa. Nie ma teraz czasu na wcześniejszą zbiórkę środków. Odnoszę wrażenie, że teraz trzeba umieścić dziadzia w ciepłym miejscu i jednocześnie starać się pozyskiwać środki.
Zdaję sobie sprawę z faktu, iż wiele osób nie dysponuje nadwyżką pieniędzy (też do nich należę;) ), ale w tej konkretnej sprawie liczy się każda godzina - zostało ich niewiele. Jedyny pomysł jaki mam nie jest zbyt odkrywczy, trzeba starać się zebrać pieniądze i jednocześnie szukać miejsca dla Dinga. Wierzę, że najdą się dobre dusze, które wspomogą psiego emeryta.

Posted

Byłam w tym hoteliku...
Nie było nikogo, teren był zamknięty, więc mogłam tylko zaglądnąć przez płot. Teren dość niezły, bo są tam też organizowane szkolenia dla psów, ale kojce nie wyglądały na ciepłe...:shake:

Ale, ale...!
Rozmawiałam z cioteczką Met!:loveu: Może wziąć go do siebie na hotelik!
Będzie miał przygotowane specjalnie miejsce w stajni /u koników jest bardzo ciepło!/ a może nawet będzie mógł przebywać w domu! /jeżeli będzie się zgadzał z jeszcze jednym pieskiem.../

Jutro chcę podjechać w jeszcze jedno miejsce blisko Dzierżoniowa sprawdzić, czy może tu będą odpowiednie warunki dla Dingusia... Jeżeli będą lepsze niż u Met, to zostanie tam /bo będzie bliżej.../

Ale tak na 95% Dinguś pojedzie do Met!

Więc Kochani!
Zbieramy pieniążki na hotelik dla Dingusia!
Koszt hoteliku: 200,-zł + karma!

Prosimy o wpłaty dla Dingusia!
Czy znajdą się osoby, które regularnie będą mogły ofiarować na ten cel jakąś kwotę?!

Bardzo prosimy!!!

No i trzeba też zebrać na transport...!

Met! Dziękujemy!!!:loveu:

Posted

Straszny ruch na uciechowskich wątkach, nic nie można napisac, ciagle serwer zajęty:lol:. Ale to dobrze.
Chciałam zaproponowac met, jest u niej od wczoraj nasza sunia, mela, ze schroniska w Szczecinie.
Na pewno i Dingusiowi tam będzie dobrze.
Co do wpłat, deklaruję 50 zł co miesiąc.

Posted

Radek napisał(a):
Solito, poproszę o numer konta :) Chyba, że to ten sam co na stronce Uciechowa?

Na AFN lepiej nie, bo Met nie będzie mogła wystawić faktury dla nich...

Podam na razie swój numer, a potem zastanowimy się czy będziemy wysyłać bezpośrednio do Met czy najpierw do mnie, a ja wyślę jej.

Małgorzata Sikora
/PKO BP-Inteligo/:
50 1020 5558 1111 1556 5170 0057

Tylko proszę o dopisek np. "dla Dingo"

Dzięki, Radku!!!:loveu:

Posted

mysza 1 napisał(a):
...
Chciałam zaproponowac met, jest u niej od wczoraj nasza sunia, mela, ze schroniska w Szczecinie.
Na pewno i Dingusiowi tam będzie dobrze.
Co do wpłat, deklaruję 50 zł co miesiąc.

Myszko, dziękuję ślicznie!:loveu:

/a dzięki Waszej Meli szczęśliwy jest Kajtuś, który też jest u Met!:loveu:/

Posted

mysza 1 napisał(a):
Już przelałam moją 50, nie mogłam więcej. Też mam inteligo, więc pewnie już masz albo lada moment dojdzie.

W tym momencie dostałam!
Dziękujemy!!!:loveu::loveu::loveu:

Met - 50,-zł :lol:

Posted

solito napisał(a):
Myszko, dziękuję ślicznie!:loveu:

/a dzięki Waszej Meli szczęśliwy jest Kajtuś, który też jest u Met!:loveu:/

Fajnie :loveu:, tylko gdzie ta met wszystkich pomieści :lol:
Myślę, że byłoby miło potem i pozbirać dla met chociaż trochę, bo pomocni są bardzo, a też ledwo ciągną. Ale poki co Dinguś.:loveu:

Posted

No to i my oczywiście jeszcze dziś przelejemy dla Dingusia pieniążki (trudno nam zadeklarować stałą sumę, bo często wyskakują nam jakieś transporty, za które nie bierzemy kaski i mamy też psiaka, którego stale współfinansujemy, ale oczywiście o Dingusiu będziemy stale pamiętali i pomagali).
Bardzo się cieszymy, że będzie bezpieczny!
A kiedy można go tam przeprowadzić?

Posted

Dogo chodzi dziś fatalnie :shake:
Poszedł pierwszy przelew na Dingusia. Będą szły co miesiąc aż Dingo znajdzie własny dom.
Dołączę się do pytania Quasimodo, kiedy Dinguś się przeprowadza?

Posted

justynavege napisał(a):
ni eno znow posta nie mogę napisać
czy Wy tez macie klopoty z dogo??

Solito zapytaj met o podawanie lekow i smarowanie łokci :)

leki tez bedziemy musieli zakupić

Z podawaniem leków nie będzie żadnego problemu!

Problemy z dogo są, a o północy nie będzie w ogóle dogo przez kilka godzin!