Izis Posted November 7, 2007 Posted November 7, 2007 Ja nie chce zbierac pieniedzy. Nie po tym jak czytalam ze tu jakies afery sie robily odnosnie tego. Ale ta konkretna kobieta ma do mnie zaufanie widac i poza tym chodzi o to zeby widziala ze te pieniadze nie wsiakly i zeby jakos to na stronie upublicznic, ze np. za kwote taka i taka (w nawiasie w EURO) od takiej a takiej osoby (spytam czy mozna podac dane czy np. pseudonim czy inicjaly rzecz jasna) zakupione zostalo to i to dla takiego i takiego psa. Ja moge to po niemiecku napisac (powiedzmy ze po niemiecku) i jak to znajdzie sie na stronie to mysle ze to bedzie widomy znak, ze pieniadze w tym akurat schronisku ida faktycznie na psy. Ale wiecej w zbieranie fizyczne kasy nie chce sie "bawic", bo jak znam zycie to zaraz ktos zyczliwy posadzilby mnie ze pewnie to moim psom cos za to kupilam i przekazalam tylko czesc hehe na schronisko. Dlatego jak dostane przelew to wysle wam na maila potwierdzenie z caloscia kwoty (zaraz wrzucic dobrze byloby na strone ze doszedl) i poniewaz kobieta chce, zeby to akurat DINO i LISIA lub jesli starczy tez stary Reksio dostal cieple miekkie kosze na zime (tak napisala) to mam tylko nadzieje ze starczy chociaz dla tych dwoch pierwszych (tylko nie wiem jak z Lisia bo slyszalam, ze ona wszystko demoluje - macie jakis pomysl jak to ocalic przed jej zabkami - moze jakos ja powoli do tego przyzwyczajac? ---------- W apelu podalam bezposrednio konto fundacji (apel rozsylala ta moja znajoma, ktora cos od siebie tez chce przelac) i adres gdzie mozna dary rzeczowe przesylac (wszystko to z Waszej strony z dzialu jak nam pomoc). I dlatego jej apel, zeby opublikowac wszystko co przyjdzie (mozecie zrobic jakis dzial Aktualnosci albo Darczyncy czy cos takiego i pisac chocby imie i inicjal i kwota czy tez dary rzeczowe). Jako, ze apel wyslany zostal do konkretnej grupy osob znanych osobie rozsylajacej to osobiscie sadze, ze ona i tak bedzie miala liste tych wplat i pewnie chcialaby miec moznosc sprawdzenia czy wszystkie dotarly i co sie z nimi stalo. Tylko zaznaczam nie liczcie na wiele to sa osoby prywatne dzialajace na rzecz zwierzakow i po prostu jesli ktoras bedzie mogla to odda na ich cel jakas kwotę - ale myślę, że każda wpłata się liczy zwłaszcza, że zima nadciąga nieubłaganie. Quote
patch75 Posted November 7, 2007 Posted November 7, 2007 [quote name='justynavege']Patch Dinguś ma 15 lat........ :lol: Realia sa takie ze czeka go uspienie. Uspienie brzmi lagodnie ale ten pracowity pieszostanie zwyczajnie zamordowany to chyba trzeba by bylo zmienic bo juz mu nei grozi uspienie aha a w telefonach kontaktowych jak mozna by bylo dodać nr 510 433 322 ........... oki, zaaktualizuje, czyli wymazuje uspienie; 15 lat-ale gdzies mowilyscie, ze 13 ma :) no to co? zmienic na 15? Quote
patch75 Posted November 7, 2007 Posted November 7, 2007 a ja mam tez znajoma, ktora moze zebrac dobra karme Royal, koce, poslania itp.. ale nie ma transportu regulranego aby stamtad zabrac:shake: kolo bochun Quote
Izis Posted November 7, 2007 Posted November 7, 2007 http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?p=8675361#post8675361 czy ktoś z Was zna kogoś w okolicach Słupska kto mogłby dać Rudzikowi DT chocby na czas leczenia? W schronisku dali go do boksu z dwoma innym psami lezy na malym kocyku i w ogole sie nie rusza. Nawet RTG mu nie zrobili po tym wypadku choc prosilam. jak on ma jesc jak nie nie wstaje... sam odejdzie... Cholera ... slow mi brak. To taki maly wdzieczny psiak... Quote
Izis Posted November 7, 2007 Posted November 7, 2007 patch75 napisał(a):a ja mam tez znajoma, ktora moze zebrac dobra karme Royal, koce, poslania itp.. ale nie ma transportu regulranego aby stamtad zabrac:shake: kolo bochun To moze trzeba popytac ludzi co beda do Polski na swieta samochodami przyjezdzac (przeciez mnostwo takich osob jezdzi w okresie swiatecznym) i wejsc w jakis uklad. Tylko pewnie musieliby miec na to jakich papier (czego i ile dokadnie i ze sa to dary dla schroniska dla psow). Quote
patch75 Posted November 7, 2007 Posted November 7, 2007 zmienilam-wiek i uspienie i dodalam telefon kontaktowy;) Quote
patch75 Posted November 7, 2007 Posted November 7, 2007 jak znacie kogos kto jedzie, to super-tylko musi jechac w okolice bochun, bo do samego bertlina lub hamburga nie wystarczy:shake: Quote
Izis Posted November 7, 2007 Posted November 7, 2007 Przepraszam ale przez jakiś czas nie będę się chyba udzielać tu. Próbuję pomóc psu w Słupsku ale nie moge mu DT znaleźć. Mały pies po wypadku a nawet RTG mu nie zrobiono lezy (dobrze, ze w cieple) i pozostawiony jest sam sobie. Nie wiadomo czy je (bo z nim sa 2 inne psy), nie wiadomo czy ma siłe podejsc do jedzenia i czy zdaża bo lezy tylko. Quote
justynavege Posted November 7, 2007 Author Posted November 7, 2007 http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?p=1966797#post1966797 Ratunek na juz dla Dinga wszystko w poscie 8835 na watku Uciechowskim Quote
Radek Posted November 8, 2007 Posted November 8, 2007 Dinguś jest w najgorszej sytuacji ze wszystkich uciechowiaków. W schronisku nie ma szans :( Quote
quasimodo Posted November 8, 2007 Posted November 8, 2007 Dingulec do góry!!! Cóż z nim począć teraz??? Quote
justynavege Posted November 8, 2007 Author Posted November 8, 2007 Dingo ma juz tyle lat i tak jest schorowany a leczenie tak drogie ze w schronisku jako neiadopcyjny chory stary - no coz uspienie ma pewne :placz: Quote
quasimodo Posted November 8, 2007 Posted November 8, 2007 Nic nie można zrobić? Może udałoby się nam zebrać na jakiś płatny tymczas, hotelik - cokolwiek? Żeby chociaż umarł blisko człowieka i w cieple :-( Quote
yewcia1 Posted November 8, 2007 Posted November 8, 2007 Kochani kolejny raz Dinga goni śmierć czytaj schronisko - bardzo prosze o pomoc Quote
justynavege Posted November 8, 2007 Author Posted November 8, 2007 quasimodo napisał(a):Nic nie można zrobić? Może udałoby się nam zebrać na jakiś płatny tymczas, hotelik - cokolwiek? Żeby chociaż umarł blisko człowieka i w cieple :-( Potrzebne by byly deklaracje wplat na hotelik lub DT płatny jesli taki sie znajdzie plus koszty leczenia a nie są niskie :placz: Quote
Radek Posted November 8, 2007 Posted November 8, 2007 Wiele wpłacić nie mogę, ale jeśli byłaby potrzeba to wpłaty będą systematyczne, dotąd, dokąd byłyby potrzebne. Quote
solito Posted November 8, 2007 Posted November 8, 2007 Błagamy o pomoc dla Dingusia!!!:placz::placz::placz: Quote
quasimodo Posted November 8, 2007 Posted November 8, 2007 justynavege napisał(a):Potrzebne by byly deklaracje wplat na hotelik lub DT płatny jesli taki sie znajdzie plus koszty leczenia a nie są niskie :placz: A wiadomo może jakie byłyby te koszty - wtedy pewnie łatwiej byłoby zbierać? Quote
yewcia1 Posted November 9, 2007 Posted November 9, 2007 nie wiem jaki koszt ale pewnie ze 400 zł miesięcznie Quote
mysza 1 Posted November 9, 2007 Posted November 9, 2007 Tyle to uzbieramy na pewno. Ja tez deklaruję systematyczne wpłaty, zreszta juz i tak byłam jego wirtualnym opekunem. Musimy mu cos znaleźć. Quote
justynavege Posted November 9, 2007 Author Posted November 9, 2007 Dzis nie mozna bylo wejsc do schroniska :placz: Dingo nei dostał leków :angryy: ktos nasypał na rozmoknięte kupy im karmy :-( i rzodkiewkę :angryy: Quote
Recommended Posts