Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 1.5k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

raczej autobusem...ale będzie pilna potrzeba sprobuję namówić mojego kolegę (student) zeby coś przewiózł samochodem jesli będzie taka potrzeba.....
nic nie obeecuję...bo on studiuje w innej części wrocka niż ja.
ale w gre wchodzą tylko weekendy

Posted

Nie ma mnie w kraju teraz i prosze Was o pomoc. Karte w telef. zuzylam i teraz ie moge zadzwonic nawet. Dorwalam sie do netu na chwile.

Prosze o pomoc w Slupsku. Jadac za granice zgarnelam ok 30km przed Slupskiem (jeszcze przed Darzynkiem troche) ze srodka jezdni potraconego malego rudego gladkowlosego kundelka, ktory unosil glowe rozpaczliwie probujac wstac i pewnie dlatego samochody probowaly go omijac i jeszcze zyl.
Rzad samochodow robil slalom zeby go ominac nikt jednak sie niE zatrzymal :-(. Zjechalismy wiec na pobocze i zatrzymalismy sie. Psiak musial zostac trafiony na krotko przed tym, gdyz dopiero przy nas zwrocil.
Moj kierowca przetoczyl go na pobocze i przy pomocy miejscowych (z ktorych nikt sie do psa nie przyznal ani go nie rozpoznal) udalo nam sie sciagnac tam weta, ktory mieszkal w poblizu ale niestety nie prowadzil tam praktyki. Zdiagnozowal wstrzas mozgu, zlamania itd ale powiedzial, ze jesli uda nam sie dowiezc go zywego do lecznicy pies jest do uratowania.

Zawiezlismy go do Lecznicy na Armi Krajowej w Slupsku tuz przed 16-ta w sobote. Dostal zastrzyk przeciwbolowy i nalezalo czekac az sie ustabilizuje jego stan, bo byl w szoku. Nie wiem co dalej bo musialam jechac i tak przez cala ta akcje mialam problem czasowy.
Czy ktos moglby dowiedziec sie co z psiakiem - czy przezyl?

Posted

Helga&Ares napisał(a):
Co z karmą od Vito. Dotarła. Nie odezwie się/ Ban/. Więc pytam

Umówiłam się z Bianką, u której jest karma, że postara się, żeby jej zięć przywiózł po niedzieli karmę do Uciechowa, albo umówimy się gdzieś w Dzierżoniowie

Posted

Patch Dinguś ma 15 lat........

:lol:

Realia sa takie ze czeka go uspienie.
Uspienie brzmi lagodnie ale ten pracowity pieszostanie zwyczajnie zamordowany

to chyba trzeba by bylo zmienic bo juz mu nei grozi uspienie

aha a w telefonach kontaktowych jak mozna by bylo dodać nr 510 433 322 ...........

Posted

Moja znajoma z Niemiec puściła apel do miłośników zwierząt o przekazywanie rzeczy, ktore mogłyby się Wam przydać a jeśli ktoś może to o przesłanie kasy na Uciechow. W zwiazku z tym jej prośba, żeby podać dokładnie ile i kto (jeśli ktoś wpłaci z Niemiec lub Holandii lub przyśle coś na rzecz Uciechowa.
Rzeczywistość jest taka, że ludzie boją się przelewać kasę bo boją się iż zostaną naciągnięci, więc dobrze byłoby gdzieś zamieścić jakieś podziękowania na stronie za to co wpłynie (o ile wpłynie) chociażby tylko po niemiecku.
Acha ona też zadeklarowała, że przeleje na moje konto jakas sume na ciepły koszyk i derke dla Dinga i Lisi czy czego tam potrzebuja w zwiazku z nadchodzaca zima.

Jeśli tylko kasa wplynie odezwe sie i powiem ile i chcialabym abyście mi wtedy napisali co mam za to kupic dla obu psiakow, kupie i wysle jej rachunek a Wy ze swojej strony mozecie na stronie umiescic jakies podziekowania za te rzeczy.
Moze to zacheci innych darczyncow zagranicznych aby Wam zaufac, bo niestety nie jest to proste.

Wiem, ze nie jest to duzo ale robie co moge aby Wam jakos pomoc.
DINGO i LISIA sa tez na holenderskiej stronie prywatnej.

-------
AKTUALIZACJA
nie będzie kasy! Babeczka wydała ją na wysyłkę paczki do punktu zbornego (Robert wie gdzie). Napisała, że wysłała "2 Thermodecken und 20kg Trockenfutter", czyli 20 kg suchej karmy i 2 ciepłe koce czy co to tam jest te Termodecken nie jestem do końca pewna - ale na pewno są one dla Dinga i dla Lisi (a jeśli Lisia coś takiego standardowo zjada to pewnie dla Reksia, bo miało być dla najstarszych uwzględnijcie to proszę jak uda się te rzeczy z Niemiec odebrać).
Może i lepiej, że nie prześle kasy bo to zawsze jakieś nieporozumienia mogłyby być a tak dar rzeczowy to dar rzeczowy i nic mi do tego.