yewcia1 Posted September 24, 2007 Posted September 24, 2007 Co tam dzisiaj u naszego Dziadzia słychać?? Quote
justynavege Posted September 24, 2007 Author Posted September 24, 2007 dziadzio dziś sie wspaniale czul :multi: od kilku dni widze na prawde poprawe , czyzby to Geriadog??:crazyeye: nawet chcial mnie zaciagnac za Lisia na dłuzszy spacer ale wolalam z im jakby co krazyć w poblizu schroniska Quote
solito Posted September 24, 2007 Posted September 24, 2007 :loveu::loveu::loveu:Donvitow!!!:loveu::loveu::loveu: Dziękujemy!!! Quote
rotek_ Posted September 24, 2007 Posted September 24, 2007 Dingo bardzo chciałby biegać... widać na spacerach na na swoich trzęsących sie nóżkach próbuje podskakiwać.... niestety...jego obolałe stawy na to nie pozwalają... w duchu młodość a lata przypominaja sie na każdym spacerze:-( Quote
Radek Posted September 25, 2007 Posted September 25, 2007 Pewnie w warunkach domowych łapki poczułyby się lepiej. Betonowa podłoga, nawet przykryta, to nie jest to, co najlepiej służy starszym psom :shake: Może ktoś ma kawałek ogrodu i podłogi dla ONka - emeryta? Quote
solito Posted September 25, 2007 Posted September 25, 2007 Radek napisał(a):Pewnie w warunkach domowych łapki poczułyby się lepiej. Betonowa podłoga, nawet przykryta, to nie jest to, co najlepiej służy starszym psom :shake: Może ktoś ma kawałek ogrodu i podłogi dla ONka - emeryta? Please....!!!!!! Quote
yewcia1 Posted September 25, 2007 Posted September 25, 2007 Dingo bardzo prosi o dom czy znajdzie się jakaś bratnia dusza? Quote
justynavege Posted September 25, 2007 Author Posted September 25, 2007 Dziś Dingo dwa razy mi się wywrócil :placz: raz tak niefortunnie ze uderzył dość mocno tylną łapkę :-( Quote
solito Posted September 25, 2007 Posted September 25, 2007 Pamiętajcie o bazarku! http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=83386 Zapraszam! - dla Dinga! Quote
yewcia1 Posted September 25, 2007 Posted September 25, 2007 Biedny Dinguś:-( Justyna a może uda się boks wyłożyć starymi ciuchami - wtedy bedzie jakakolwiek amortyzacja? Prosze o wsparcie Uciechowskich psiaków Uciechów bardzo prosi dogomaniaków o pomoc i o głosy Kochani wielka prośba o Wasze cenne głosy. Uciechów tuż przed zalegalzowaniem ale nie ma jeszcze weryktu. Prosimy pomoc [FONT=Courier New]Prosimy og łos na uciechowskie schronisko[/FONT] [FONT=Courier New]Schronisko - "Ośrodek dla Zwierząt Porzuconych i Niechcianych" powstało w maju w 2006r. Do chwili obecnej nie posiada żadnych źródeł finansowania, utrzymuje się tylko ze zbiórek, darów i dzięki pomocy miłośników zwierząt z Forum Dogomanii[/FONT] [FONT=Courier New]Boksy odremontowane[/FONT] [FONT=Courier New][/FONT] [FONT=Courier New]Boksy - tutaj zostało otynkować i założyć kraty jako zamkniecie, może uda się skończyć za parę tygodni.[/FONT] [FONT=Courier New][/FONT] [FONT=Courier New]pracy jest jeszcze dużo....[/FONT] [FONT=Courier New]teraz zbliża się okres zimowy....[/FONT] [FONT=Courier New]wygrana karma w konkursie to zapas na całą zimę.[/FONT] [FONT=Courier New]---------------------------------------------[/FONT] [FONT=Courier New]1.Aby zagłosować należy kliknąć link[/FONT] [FONT=Courier New]http://www.krakvet.pl/forum/?osCsid=...68eb014b33a77f[/FONT] [FONT=Courier New]2.następnie na samej górze klikasz REJESTRACJA[/FONT] [FONT=Courier New]3.wybierasz opcje [/FONT][FONT=Courier New]Zgadzam Się na te warunki i mam powyżej 13 lat[/FONT] [FONT=Courier New]lub[/FONT] [FONT=Courier New]Zgadzam Się na te warunki i mam poniżej 13 lat[/FONT] [FONT=Courier New]4.wypełniasz formularz[/FONT] [FONT=Courier New]5.odbierasz link aktywacyjny na poczcie e-mailowj[/FONT] [FONT=Courier New]6. postępujesz zgodnie z instrukcja obsługi zawartą w mailu[/FONT] [FONT=Courier New]7.klikasz w link [/FONT][FONT=Courier New]http://www.krakvet.pl/forum/viewforum.php?f=4[/FONT] [FONT=Courier New]8. zaznaczasz schronisko w uciechowie [/FONT] [FONT=Courier New]i GOTOWE[/FONT] [FONT=Courier New]----------------------[/FONT] [FONT=Courier New]zajmuje to zaledwie kilka minut a dzieki Tobie mamy szanse na zapas karmy na całą zimę!!![/FONT] Quote
justynavege Posted September 25, 2007 Author Posted September 25, 2007 ewcia Dinguś upadł przy powrocie ze spaceru w budynku beton :( nie da rady wyscielić wszystkiego potrzebny DT z ogrodem Quote
uxmal Posted September 25, 2007 Posted September 25, 2007 justy... a może karma? Jeśli Dingo je karmę dla staruszków to będzie słabiutki, bo jest niskokaloryczna. Mój staruszek odzyskał formę jak zaczęłam dawać karmę dla sportowców. A też nie jest okazem zdrowia. pije i siusia naokrągło :( Nie widzi na jedno oko. Dugie tez ledwo co. stawy do kitu, bo to molosowaty. :( Quote
Radek Posted September 25, 2007 Posted September 25, 2007 Słabe stawy to niestety częste zjawisko u starych ONków :shake: On ma już swoje lata, co nie zmienia faktu, że przy dobrej opiece może dać jeszcze dużo radości opiekunom. Mój dobry kolega ma ONkę lat 17 (skończone), jest już przygłucha, słabo widzi, ma trochę kłopotów z chodzeniem, ale naprawdę jest wspaniałym psem :loveu: (pewnie jestem nieobiektywny, bo kocham ONki ;) ) Na pewno w domu Dingusiowi się poprawi. Quote
justynavege Posted September 25, 2007 Author Posted September 25, 2007 wiecie co . ja też kocham Onki :lol: Dinguś dostaje normalną karmę , nie dla starszych wyszukam dla niego jakiejs jeszcze bardziej kalorycznej najwiekszym problemem są teraz te słąbe nogi trzesą sie :shake: no i idą chłody co mnie martwi w przypadku Dinga Quote
uxmal Posted September 25, 2007 Posted September 25, 2007 A czy jemu nogi się tylko trzęsą czy cały? Jeśli cały to brakuje wapnia. Quote
justynavege Posted September 25, 2007 Author Posted September 25, 2007 nogi tylko tak jakby były bardzo słabe sam Dinguś wydaje się być " mocneijszy" te nogi tylko ..... Quote
rotek_ Posted September 25, 2007 Posted September 25, 2007 Dingo....odmłodniał..ale nóżki jakoś odmawiają mu posłuszeństwa Quote
justynavege Posted September 25, 2007 Author Posted September 25, 2007 Dusza w nim młoda :loveu: to wazne , ostatnio nawet z wielkim zainteresowaniem kręcil sie kolo Dzinki tylko nogi odmawiają posluszenstwa Quote
rotek_ Posted September 25, 2007 Posted September 25, 2007 kręcił sie tak...jakby miał jakies niecne zamiary:evil_lol: wyglądało to troche komicznie Quote
Koperek Posted September 25, 2007 Posted September 25, 2007 Zajrzyjcie na wątek rottka Amorka. majqa też obmyśliła pomysł, że aby słaby rociak zaczął się poruszać (co w połączeniu w odpowiednimi preparatami na stawy zwiększa wydzielanie chrząstki) trzeba mu przedstawić koleżankę, w której się zakocha:eviltong: Jak przeczytacie daje to efekty:lol: Quote
justynavege Posted September 26, 2007 Author Posted September 26, 2007 Koperek a możesz dać nam link? :) Quote
Radek Posted September 26, 2007 Posted September 26, 2007 Też chętnie poczytam :) I przypominam nieśmiało o bazarku dla Dinga ;) http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=82891 Quote
solito Posted September 26, 2007 Posted September 26, 2007 Może Dingo by się zakochał, gdyby któraś sunia miała cieczkę, ale, niestety, u nas wszystkie już po sterylkach...;) Quote
Recommended Posts