justynavege Posted September 15, 2007 Author Posted September 15, 2007 Izis podpisałam wrzuclink do podpisów na watek uciechowski na pewno wiele osob podpisze dzieki Izis:) przyznam ze nie znam tych preparatów czy są skuteczne w zaawansowanej chorobie? bo wet odradzil Artroflex a zapisal Rymadyl twierdzac ze w tym stadium Artro za słąby Maść kupiona :multi:dziś było pierwsze smarowanko wielbicieli Dingusia zapraszam na watek jego nowego towarzysza niedoli szczeniak Adaś :-( http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=80201 Quote
rotek_ Posted September 15, 2007 Posted September 15, 2007 maść ładnie pachnie....jak krem do rąk... Quote
justynavege Posted September 16, 2007 Author Posted September 16, 2007 a Dinguś bardzo lubi jak mu się smaruje :) jest taki grzeczny Quote
yewcia1 Posted September 16, 2007 Posted September 16, 2007 A jak tam efekty rimadylu???????????????????????????? Quote
rotek_ Posted September 16, 2007 Posted September 16, 2007 hmmm... jak określił wet, dingo dostaje rimadyl zeby pewnego dnia nie padł i już nie wstał.... dinguś czasami się chwieje na nogach...ale w porównaniu do pierwszych dni pobytu u nas jest troszeczke lepiej.... ale przede wszystkim podniosł sie psychicznie:loveu: lubi kontakt z człowiekiem, zaczął sie przytulać...jest o.k. Quote
Gosiapk Posted September 16, 2007 Posted September 16, 2007 Dawno tu nie byłam, czy to znaczy, że nasz piesiunio jest u Rotek na DT? :loveu:Superaśno! Jesteś kochana, że mu pomogłaś. Quote
rotek_ Posted September 16, 2007 Posted September 16, 2007 yyyyy.... nie dingo jest w schronisku w uciechowie:evil_lol: ja tam pomagam przy psach i remontach;) Quote
Radek Posted September 17, 2007 Posted September 17, 2007 Kto się skusi na starszego ONka? :roll: Jemu potrzeba naprawdę niewiele. Quote
justynavege Posted September 17, 2007 Author Posted September 17, 2007 nie jest dobrze Dingo dziś dwa razy mi sie wywrocił cale szczescie ze pada "miekko" przeraza mnie to :placz::-(:shake: i jeszcze na dodatek jest taki chudy :placz: dajemy mu lepsze kąski ale nie za bardzo ma apetyt pies gaśnie w oczach wydaje mi sie ze to brak czlowieka Quote
uxmal Posted September 17, 2007 Posted September 17, 2007 justynavege napisał(a):nie jest dobrze Dingo dziś dwa razy mi sie wywrocił cale szczescie ze pada "miekko" przeraza mnie to :placz::-(:shake: i jeszcze na dodatek jest taki chudy :placz: dajemy mu lepsze kąski ale nie za bardzo ma apetyt pies gaśnie w oczach wydaje mi sie ze to brak czlowieka justy... jesli cos mogę wtrącić. Mam też psa staruszka. Mdlał i chodził ledwo co. Karmiłam go karmą dla seniorów. I jak się potem doczytałam była za nisko energetyczna. Zaczęłam go karmić karmą dla sportowców. Przestał mdleć. Nie jest taki żwawy jak bym chciała. Ale choroba nie ustepuje i tak już pewnie będzie :(. Ale chłopak przestał mi sie kiwać i opierać się o moje nogi. Quote
Koperek Posted September 17, 2007 Posted September 17, 2007 Dobrze uxmal zauważyłaś! Karma dla seniorów nie za bardzo poprawia komfort życia (np. nie zwiększa zbytnio ruchomości stawów- do tego trzeba dodatków) natomiast ma "w sobie" bardzo mało energii (to niby po to, żeby starszak się nie utuczył). Ale tak naprawdę nie dość, że starszy pies się nie rusza, bo go boli to jeszcze się nie rusza, bo nie ma energii:roll: Quote
uxmal Posted September 17, 2007 Posted September 17, 2007 [quote name='Koperek']Dobrze uxmal zauważyłaś! Karma dla seniorów nie za bardzo poprawia komfort życia (np. nie zwiększa zbytnio ruchomości stawów- do tego trzeba dodatków) natomiast ma "w sobie" bardzo mało energii (to niby po to, żeby starszak się nie utuczył). Ale tak naprawdę nie dość, że starszy pies się nie rusza, bo go boli to jeszcze się nie rusza, bo nie ma energii:roll: I błędne koło powstaje :) A może wiesz coś o leczeniu nadczynności nadnerczy. Czy tylko Kortyzon pomaga? Quote
yewcia1 Posted September 17, 2007 Posted September 17, 2007 Justyna a moze na lepszy apetyt podlać łyżeczkę oliwy na susz na zachęte? raz na siersc, a dwa zdrowotnie ux wielka prośba wcieło mi gdzieś ten bazarek tzn subskrybcję wątku tego z aniołami jak masz go to mi podeślij bo nie wiem gdzie co mam wysłać pucha na karmę juz zapakowana w srode wysle ux czy doszedł mail bazarkowy? A i wielkie dzięki za wszystk:lol: Quote
uxmal Posted September 17, 2007 Posted September 17, 2007 Aniołki http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=78815 Borowiki: http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=81636 Borowiki sa od wczoraj :) ps. wysłałam Ci pw. Bo mnie nie widzisz :( Quote
Koperek Posted September 17, 2007 Posted September 17, 2007 Niestety takowych dolegliwości żadne z moich podopiecznych nie miało i nic Ci na ten temat nie podpowiem. Natomiast wszystko o nowotworach wiem, niestety...:-( Oliwa lub olej (zwykly słonecznikowy) to super dodatek do wszystkiego! Psiaki go bardzo szybko spalają, a sierściucha do pozazdroszczenia! Quote
uxmal Posted September 17, 2007 Posted September 17, 2007 Koperek napisał(a):Niestety takowych dolegliwości żadne z moich podopiecznych nie miało i nic Ci na ten temat nie podpowiem. Natomiast wszystko o nowotworach wiem, niestety...:-( Oliwa lub olej (zwykly słonecznikowy) to super dodatek do wszystkiego! Psiaki go bardzo szybko spalają, a sierściucha do pozazdroszczenia! Dzięki, zapamiętam, Mam nadzieję, że nie będę w tej sprawie do Ciebie pisać. :-( Quote
justynavege Posted September 17, 2007 Author Posted September 17, 2007 dziewczyny.. Dingo nie chce oliwy nie ma apetytu On gaśnie:placz: Quote
rotek_ Posted September 17, 2007 Posted September 17, 2007 dingo bardzo schudł... nie chce jeść.... byliśmy dzisiaj u weta...jutro ma przyjechać i wziąć krew do analizy.... w zależności od wyników podejmiemy dalsze leczenie... na początku myśleliśmy ze to rimadyl moze powodować takie chudnięcie ale wet stanowczo zaprzeczył 3mamy kciuki za jutrzejsze leczenie a tymczasem fotki naszego bidulka Quote
justynavege Posted September 17, 2007 Author Posted September 17, 2007 Dingo wygląda jak psi szkielet :shake: Quote
Koperek Posted September 17, 2007 Posted September 17, 2007 A można prosić o linki do fotek, bo nic nie widzę, a kochanego dziadka chciałabym zobaczyć...:roll: Quote
uxmal Posted September 17, 2007 Posted September 17, 2007 proszę http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=75740 jeszce jest taka fotka z palmą, ale nie moge znaleźć.:( Quote
justynavege Posted September 17, 2007 Author Posted September 17, 2007 kochani Dingo i inne uciechowaiki potrzebują jedzenia http://www.krakvet.pl/forum/viewtopic.php?t=5567&start=45 mozecie zaglosować jesli wygramu psiaki beda zajadać pelnowartosciową karmę a nie marketowe byle co........... prosimy o glosy z jednego IP jeden głos Quote
Koperek Posted September 17, 2007 Posted September 17, 2007 Łeee tam! Te już widziałam:lol: Myślałam, że rotek jakieś nowe ma... Quote
Radek Posted September 18, 2007 Posted September 18, 2007 justynavege napisał(a):dziewczyny.. Dingo nie chce oliwy nie ma apetytu On gaśnie:placz: Wygląda jakby się bidulek poddawał. :shake: Mogę tylko trzymać kciuki za Dinga i jego zdrowie. Quote
justynavege Posted September 18, 2007 Author Posted September 18, 2007 Dingo miał dziś pobrana krew do badania przyznam ze jest waleczny ;) dobrze ze miał kaganiec Quote
Recommended Posts