justynavege Posted August 20, 2007 Author Posted August 20, 2007 solito wyslalam pw w tej sprawie :) czekamy na odp Dingus psychicznie jakby odmłodnial ale te jego biedne nogi :-( dzis wywrócił się ze mną na spacerze na szczescie miekko lądował i nic się nie stalo Quote
justynavege Posted August 21, 2007 Author Posted August 21, 2007 nie dostalam jeszzce odpowiedzi an zapytanie o ten lek Quote
yewcia1 Posted August 21, 2007 Posted August 21, 2007 Czy ma ktś jakiś pomysł co dalej? Czy ktoś jeszcze pomoże Dingusiowi? Potrzebne pieniązki, ogłoszenia, leki ale najlepiej dom Quote
rotek_ Posted August 21, 2007 Posted August 21, 2007 dingowi pomaga rimadyll...chodzi na coraz dłuższe spacery....nie chwieje sie tak bardzo... jak podchodzi sie do boksu cieszy sie....na swój trochę indywidualny sposób... jutyro opowiem więcej bo padam...dopiero wróciłam ze schroniska Quote
Radek Posted August 22, 2007 Posted August 22, 2007 Czy poza Allegro Dingo jest jeszcze gdzieś ogłaszany? Może go gdzieś ogłosić? Dopiero dziś trafiłem na jego wątek. Wspaniały pies, brzydko mu podziękowano za tyle lat pracy i oddania człowiekowi :( Quote
justynavege Posted August 22, 2007 Author Posted August 22, 2007 Dingo ma chyba tylko allegro nie wiem czy jest u Anashara na owczarakach :oops: ech on ciągle płacze :placz: Quote
uxmal Posted August 22, 2007 Posted August 22, 2007 ja niestety nie dowiedziałam się nic konkretnego o środkach farmakologicznych dla Dinga. O chrząstce rekina tylko., ze jest:(. Quote
RITA & DIANA Posted August 22, 2007 Posted August 22, 2007 ja rozmawialam dzisiaj z Justyna, po uprzedniej konsultacji z wetem poki rimadyl dziala i DINGO czuje sie dobrze to moze przyjmowac jak zacznie wymiotowac albo stanie sie apatyczny trzeba przerwac kuracje, sa tez dostepne inne srodki jak np metakan-w zawiesinie i mozna podawac dlugotrwale, albo solpedine najpier iniekcja a potem tabletki przez piec dni i przerwa,lek o przedluzonym dzialaniu Quote
Donvitow Posted August 22, 2007 Posted August 22, 2007 Najlepiej odstawić farmauceutyki.Przeleczacie go. Dajcie spokój. Quote
rotek_ Posted August 22, 2007 Posted August 22, 2007 psiak dostaje tylko rimadyl... a dogomaniacy dają tylko sugestie... nie sądze ze go przeleczamy;) Quote
rotek_ Posted August 22, 2007 Posted August 22, 2007 a własnie... to tak może mało ważne ale spytam moze coś poradzicie... Dingo jest czesany codziennie.... powoli jego sierść zaczyna wyglądać na czarną.... jeszcze troche rudego podszerstka zostało ale to kwestia czasu.... zauważyłam ze na karku ma rude włosy...nie da sie tego wyczesać... czy po poprawie jedzenia....jego sierść będzie znowu czarna.... niby szczegół.... ...ale dingo wygląda najgorzej ze wszystkich naszych podoopiecznych Quote
uxmal Posted August 22, 2007 Posted August 22, 2007 Nie wiem czy będzie czarna-może to jego uroda. Na psu staruszku, próbowałam czegos takiego: Do karmy dodawałam trochę oleju z pestek winogron i siemięlniane. Po 2-tyg sierść zaczęła się śwecić i tak jakby ściemniała A dodatkowo siemię podobno pomaga na kooo... Quote
uxmal Posted August 22, 2007 Posted August 22, 2007 I dodaje- :) nadal A siemię najlepiej zmielone kupić Quote
Ulaa Posted August 22, 2007 Posted August 22, 2007 Być może "ten typ tak ma" że rudzieje na słońcu. Jedna z moich berneniek też tak ma. W lecie ma zawsze rudą poświatę, a pewnego lata kilka lat temu była prawie cała ruda jak seter (i to u niej dziedziczne po babce i matce). Może zimą ściemnieje, choć karma pewnie też ma jakiś wpływ i trzeba poczekać aż się odżywi. PS. rudzieją też źle obcinane, połamane, przesuszone i ogólnie zniszczone włosy. Quote
yewcia1 Posted August 22, 2007 Posted August 22, 2007 RITA & DIANA napisał(a):ja rozmawialam dzisiaj z Justyna, po uprzedniej konsultacji z wetem poki rimadyl dziala i DINGO czuje sie dobrze to moze przyjmowac jak zacznie wymiotowac albo stanie sie apatyczny trzeba przerwac kuracje, sa tez dostepne inne srodki jak np metakan-w zawiesinie i mozna podawac dlugotrwale, albo solpedine najpier iniekcja a potem tabletki przez piec dni i przerwa,lek o przedluzonym dzialaniu O właśnie justyna metacan jadł Bart a potem w spadku dostała to ta sunia od ciebie z parteru - metacan naprawde działa cuda tylko drogie to ok 150 zł 50 ml Quote
justynavege Posted August 22, 2007 Author Posted August 22, 2007 o Dingusia siersc raczej nikt nigdy nie dbał sadzac o wygladzie leczenie na pewno jest mu potrzebne i zaprzestac go nie mozna ten pies ledwo stoi na nogach , przewraca się Quote
Radek Posted August 22, 2007 Posted August 22, 2007 justynavege napisał(a):Dingo ma chyba tylko allegro nie wiem czy jest u Anashara na owczarakach :oops: ech on ciągle płacze :placz: Jutro mogę nie dać rady, może w piątek umieszczę jakieś ogłoszenia. Mam tylko pytanie. Czy mogę skorzystać z treści aukcji i fotek? Nie chodzi mi o skopiowanie całej treści tylko o wykorzystanie fragmentów. Quote
justynavege Posted August 22, 2007 Author Posted August 22, 2007 Mysle ze cioteczki zarowno fotografujace i opisujace nie beda mialy nic przeciwko :lol: Quote
Radek Posted August 23, 2007 Posted August 23, 2007 W takim razie jutro ogłoszę Onka :) Czy podać kontakty uciechowskie? Quote
justynavege Posted August 23, 2007 Author Posted August 23, 2007 oczywiscie bo w tej chwli Dinguś w Uciechowie Quote
izulkabu Posted August 23, 2007 Posted August 23, 2007 justynavege napisał(a):oczywiscie bo w tej chwli Dinguś w Uciechowie Dinguś razem z Lisią na pewno znajdą niedługo domek, gdzieś mi tak w środku coś mówi :iloveyou: Quote
justynavege Posted August 23, 2007 Author Posted August 23, 2007 izulka no fakt Dinguś ma troszkę zrudziałej siersci :evil_lol: Quote
patch75 Posted August 23, 2007 Posted August 23, 2007 wznowilam aukcje na allegro: http://www.allegro.pl/show_item.php?item=229310416 Quote
Recommended Posts