Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

justynavege napisał(a):
Pytam nie po to by pytac
ale jesli Dinguś ma zostać jeszcze
to potrzebna kolejna porcja lekow na kolejny miesiac
potrzebne szczepienie na wscieklizne bo konczy sie 1 wrzesnia

Solito mamy dług od dwoch tygodni u weta za przyjazd i leki Dinga
czy moglabys podjechac w wolnej chwili i zaplacic?
bo jak nie zaplacimy pewnie nie da juz na kreche

to nie ten wet ktory robil sterylki

Oczywiście! Tylko muszę wiedzieć, który to wet!

• Replies 1.5k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

dingo trazem z lisia i dinaną teraz....
biedne dziewczyny teraz musza słuchac jego skomlenia:evil_lol:
ale za to jak facet odmłodniacł przy dwóch lasakch:evil_lol:

Posted

[quote name='yewcia1']Ux jak jutro mi czas pozwoli czy mogę pozyczyć część tekstu i poogłaszać Dingusia?
Czy Dingo zmienił boks na miejsce po Jaszku?

Yewcia - text nie jest mój. Nie ja wystawiłam teraz Dingusia.
Przed urlopem go wystawiłam i wtedy tak na szybko było cos takiego.
http://www.allegro.pl/item220261870_15_letni_onek_ma_czas_tylko_do_konca_lipca_pomocy.html

Ale jeśli Rottek pozwoli to weż troszkę z Reskia.
Podobno podobni są
http://www.allegro.pl/item225960374__reksio_.html

Posted

justynavege napisał(a):
czy ktoś zna lek z linku mamaDorota??

To ten kwas hialuronowy, o którym pisałam kilka postów wcześniej. Jeśli jest okazja, to bierzcie go! Nie zaszkodzi, a pomóc może bardzo, tylko potrzeba jakiegos dobrego weta, żeby dokładnie obliczyć dawkę i właściwie go zaaplikować (nie ma informacji w jakiej postaci jest ten lek).

Posted

Jeśli mogę doradzić,to proponowałabym podać Dingusiowi Movalis 15mg raz na dobę,Dafalgan(paracetamol+codeina)dorażnie p/bólowo maksymalnie dwie tbl, na dobę i Zeel amp dwa razy w tyg.Movalis jest lekiem dość bezpiecznym i zwiększenie dawki do 30mg/dobę nie powoduje skutków ubocznych.Trzeba jednak pamiętać,że poza homeopatią nie ma 100%bezpiecznych leków.Niestety nie znamy też leku,który powodowałby regenerację chrząstki stawowej.Najlepsze wyniki daje przeszczep chrząstki do stawu,co raczej w tym przypadku jest nie możliwe.Wszystko co robimy to zmniejszamy odczyn bólowy i zapalny w zużytym stawie.Mam 14 letniego przygarniętego DONka i trudno byłoby znależć u niego zdrowy,nie zwyrodniały staw.Funkcjonuje na lekach w/w .Świetnie robi mu Zeel amp(homeopatia),który podaję mu podskórnie /10 amp./-dwa razy w tyg.po ampułce z trzymiesięczną przerwą.Leki niestety tylko rp(może być vet)w aptece.Orientacyjne ceny:Movalis 15mg 20tbl.~24zł;Dafalgan~9,50zł;Zeel10amp-ponad 70zł.Pozdrawiam,ala

Posted

Pisałam już o Zeel - w tabletkach jest DUŻO tańszy. Tylko trzeba go rozpuszczać w odrobinie wody i podawać do pyska 2-3 razy dziennie, więc bardziej kłopotliwe.
A Movalis jedzie po wątrobie... musi być coś osłonowo do tego...
Tak tylko chciałam uzupełnić, bo generalnie także uważam, że taka kuracja jest również ok.

Posted

Ulaa masz rację,że tbl sa tańsze ,ale wymagaja dawkowania 3xdz 1 tbl.A dodatkowo homeopatia doustna powinna minimum pół minuty pozostawać na śluzówce j.ustnej i to w przypadku psa jest trudne.Opakowanie 50 tbl starcza więc na 16 dni,że o uciążliwości aplikacji nie wspomnę.No i z wątrobą też masz rację,ale wątroba i nerki zawsze są zaangażowane w metabolizm leku i w podeszłym wieku jest to szczególnie ważny problem.Może zacząć od dawki movalisu 7,5mg,w razie potrzeby zwiększyć dawkę do uzyskania pożądanego efektu i przejść potem na dawke podtrzymującą?Niech to skonsultuje lekarz,bo ważny tu jest ogólny stan zdrowia.Wiem jak Wam trudno,bo sama mam dokładnie taki sam problem.Żal mi tak okrutnie Dingusia,bo kocham ONki i gdyby nie moje dwa przygarnięte(w tym jeden 1,5roczny dominant)to chyba już byłby u mnie.Nie znajduję słow żeby określić kim są osobniki tak traktujące stare,wierne psy,po całym życiu oddanej służby...Dzięki,że Wy macie dobre serduszka.Pozdrawiam,ala.

Posted

al-ka napisał(a):
Ulaa masz rację,że tbl sa tańsze ,ale wymagaja dawkowania 3xdz 1 tbl.A dodatkowo homeopatia doustna powinna minimum pół minuty pozostawać na śluzówce j.ustnej i to w przypadku psa jest trudne.Opakowanie 50 tbl starcza więc na 16 dni,że o uciążliwości aplikacji nie wspomnę.No i z wątrobą też masz rację,ale wątroba i nerki zawsze są zaangażowane w metabolizm leku i w podeszłym wieku jest to szczególnie ważny problem.Może zacząć od dawki movalisu 7,5mg,w razie potrzeby zwiększyć dawkę do uzyskania pożądanego efektu i przejść potem na dawke podtrzymującą?Niech to skonsultuje lekarz,bo ważny tu jest ogólny stan zdrowia.Wiem jak Wam trudno,bo sama mam dokładnie taki sam problem.Żal mi tak okrutnie Dingusia,bo kocham ONki i gdyby nie moje dwa przygarnięte(w tym jeden 1,5roczny dominant)to chyba już byłby u mnie.Nie znajduję słow żeby określić kim są osobniki tak traktujące stare,wierne psy,po całym życiu oddanej służby...Dzięki,że Wy macie dobre serduszka.Pozdrawiam,ala.

Masz rację we wszystkim. Popieram, Movalis 7,5 mg warto spróbować, moja sunia też go dostawała i przez pewien czas to było jedyne co jej pomagało. A o uciążliwości podawania Zeelu w tabletkach, właśnie dlatego jestem "uwiązana" w domu na czas kuracji (2 sunie go dostają teraz :roll:).