justynavege Posted October 31, 2007 Author Posted October 31, 2007 tak listopadowy temat nas dopadł ;) Solito jak Łapa? Dingusia dzis sprzatnela mi rotek_- za wszzcesnie wstałą i jak przybylam do schroniska to juz po spacerach :razz: ale załapalam sie na podanie mu leków w pysznej konserwie od zdrojki :) Quote
yewcia1 Posted October 31, 2007 Posted October 31, 2007 A jak tam Lisia dalej maść z Diga łokcia zjada? Quote
Radek Posted October 31, 2007 Posted October 31, 2007 Justyno, czy lekarstwa trzeba Dingusiowi przemycać w smakołykach? Jedyny znany mi psiak, z którym podawanie leków idzie gładko to onek teściów. Quote
Izis Posted October 31, 2007 Posted October 31, 2007 Prosze o info jakich leków potrzebuje schronisko w Uciechowie. Ponieważ wysyłka koszy czy derek bylaby z Niemiec za droga to może chociaż jakiś mały pakiecik z lekami dla psów. Wiec piszcie mi tu szybciutko jakie (moze byc na priva) albo TU ale zaraz OK? Pelne nazwy (w tym producenta) a najlepiej i sklad - gdyz czesto leki w Niemczech nazywaja sie inaczej niz u nas. Nawet zwykly szampon u nas Nizoral a u nich Terzolin czy jakos tak ;-) To moze zrobia jakas zbiorke i kupia te leki dla Uciechowa. Quote
rotek_ Posted October 31, 2007 Posted October 31, 2007 Geriadog, rimadyl,nutradyl, sudecrem, skład jutro justyna będzie musiała spisać.... Quote
yewcia1 Posted November 1, 2007 Posted November 1, 2007 Justyna bedzie w schronie dopiero w sobotę wiec pewnie poda skład Quote
justynavege Posted November 1, 2007 Author Posted November 1, 2007 Lisia dalej yewciu probuje ale ja odganiam :) Radku tylko w smakołykach i i tak jak schowam niedokladnie to potrafi zjeśc konserwę a tabletkę wypluć :) cwaniak :evil_lol: Izis dla Dinga tak jak pisałą rotek Kosztowne leczenie jest jeszcze u Reksia http://www.dogomania.pl/forum/showthread.php?t=73937&page=7 "no to jestem po konsultacji u dr Garncarza. Niestety mail do niego nie doszedl, bo by odpisał - odpisuje na wszystkie maile. Cale szczescie, ze zgralam sobie na flasha zdjecia Reksia i wydrukowalam mail :smile: Ze zdjęc doktor wywnioskował, że to barwnikowe zapalenie rogowki i Reksio powinien dostawac Cyclosporyne (ale mialam nosa :smile: ) ale do tego leki sterydowe albo niesterydowe w zaleznosci czy nie ma tam w środku drożdzaków i bakterii, czy li albo maxitrol albo tobradex + zawsze sztuczne łzy, najkorzstniej wychodzi Tears Naturale - niestety Lcrimal, ktory jest najtanszy nie nadaje sie dla psow. Tak wiec: maxitrol/tobradex po 10 minutach cyclosporyna. Cyclosporyne bede mogla kupowac w lecznicy :smile: Nie mozna jej samej podawac bo jest na oleju rycynowym i jest bardzo silna. I kilka razy dziennie sztuczne łzy." teraz Reks dostaje Optimmune , lacrimal , dicortinef vet ale P Garncarz zalecił Tears Naturale , maxitrol albo tobradex i cyclosporynę - czyli np Optimune Quote
Radek Posted November 1, 2007 Posted November 1, 2007 justynavege napisał(a):tylko w smakołykach i i tak jak schowam niedokladnie to potrafi zjeśc konserwę a tabletkę wypluć :) cwaniak :evil_lol: Jak to onkowaty :evil_lol: norma Quote
Radek Posted November 2, 2007 Posted November 2, 2007 Ma ktoś może kawałek podłogi dla onka-emeryta :cool3: Quote
justynavege Posted November 2, 2007 Author Posted November 2, 2007 kawałek cieplej podlogi w domu bez schodów........ Quote
Helga&Ares Posted November 2, 2007 Posted November 2, 2007 Co z karmą od Vito. Dotarła. Nie odezwie się/ Ban/. Więc pytam Quote
justynavege Posted November 2, 2007 Author Posted November 2, 2007 Helga nie bylo mnie dwa dni ale jutro sie dowiem co to miala byc za karma ? i kiedy wysłana i skad ? :) Quote
Izis Posted November 2, 2007 Posted November 2, 2007 Niestety jedyna jak do tej pory zainteresowana Dingiem niestety wycofała sie bo nie jest on kastrowany i nie wiadomo czy toleruje inne psy a ona ma ich sporo. Szukam dalej ale bede w sieci pewnie dopiero okolo wtorku. Quote
justynavege Posted November 2, 2007 Author Posted November 2, 2007 Izis Dinguś nie byl kastrowany......... Jesli psy nie przejawiają do niego agresji toleruje je ale skad wiedzieć czy akutar te beda wobec niego nieagresywne :oops: Quote
Izis Posted November 2, 2007 Posted November 2, 2007 Nikt tego nie zagwarantuje dlatego sadze ze nie powinien isc gdzies gdzie sa samce. Ale sama zdaje sie napisalas mi ze z samcami to nie wiadomo, ze jesli go oszczekuja to on tez szczeka. Wiec nie wiesz jak by zareagował. Quote
justynavege Posted November 2, 2007 Author Posted November 2, 2007 Izis doklądnie tak nie wiem jakby zareagował na szczekajacego samca mimo niedołęznosci i wielkiej miłosci do ludzi moze do innych psow swojej płci przejawiac zachowania dominacyjne w schroniskowych warunkach wiele rzeczy jest trudne np przetestowanie psa wobec innych psow bo nawet jesli zachowa sie OK wg rozumienia ludzi w schronisku nei ma gwarancji ze tak samo bedzei np w domu Quote
Izis Posted November 2, 2007 Posted November 2, 2007 No wlasnie dlatego sadze ze jesli juz to tylko do suki moznaby go dolaczyc Quote
rotek_ Posted November 3, 2007 Posted November 3, 2007 dzisiaj malowałam okno w boksie u Dinga..... biedak często sie wywracał, pogoda zwyczajnie mu nie służy... dzisiaj był kiepski dzień jeśli chodzi o nogi dingulca. za to cały czas chodził obok mojego stołka i prosił o chwilkę głaskanka..... Psiak zrobił sie przesłodki:loveu: Quote
yewcia1 Posted November 3, 2007 Posted November 3, 2007 rotek_ napisał(a):dzisiaj malowałam okno w boksie u Dinga..... biedak często sie wywracał, pogoda zwyczajnie mu nie służy... dzisiaj był kiepski dzień jeśli chodzi o nogi dingulca. za to cały czas chodził obok mojego stołka i prosił o chwilkę głaskanka..... Psiak zrobił sie przesłodki:loveu: Rotek wyglaskałaś dziś dziadziusia:multi::multi::multi::multi::multi::multi::multi::multi::multi: Quote
Recommended Posts