ARKA Posted July 21, 2007 Posted July 21, 2007 g_o_n_i_a napisał(a):Arko - co do kontroli ciezko zeby jechać do Świętokrzyskiego zeby zrobić kontrolę. Nie mam pojęcia jak to jest z tymi tatuażami, ale schronisku nie udało się określić właściciela. ;) pare kobitek jest tu ze świetokrzyskiego. dam im link do tego wątku.;) Quote
g_o_n_i_a Posted July 21, 2007 Author Posted July 21, 2007 Dzięki Arko. W razie czego będę mogła podać nazwę hodowli, a nuż komuś jest znana. Quote
Diana S Posted July 21, 2007 Posted July 21, 2007 Ale o co tu chodzi wytlumaczcie mi cos wiem ze jedna osoba byla w stanie go wziac a powiedziano jej ze jest juz nieaktualne... po czym dalej piszecie ze pies szuka domu... nic z tego nie rozumiem... Quote
g_o_n_i_a Posted July 21, 2007 Author Posted July 21, 2007 Ja nie mam pojecia dlaczego ktos powiedzial ze to nieaktualne - byc moze dlatego, ze pani ktora byla dzisiaj w schronie zapowiedziala sie z jego adopcja tuż po kastracji - a mimo wszystko wątek nie zostanie zakonczony dopoki pies nie opuści schroniska. Quote
Diana S Posted July 21, 2007 Posted July 21, 2007 Czyli pies do zabranie tak??? czy jest osoba juz chetna go zabrac??? Quote
g_o_n_i_a Posted July 21, 2007 Author Posted July 21, 2007 Tak Cioteczko, pisałam wyżej, ze dostałam informacje od wolontariuszki, że dzisiaj była Pani zainteresowana poważnie adopcją laba, tylko czeka do przyszlego tygodnia by go wziasc - po kastracji. Quote
Majaa Posted July 22, 2007 Posted July 22, 2007 Północne świętokrzyskie się melduje do pomocy ! Arko dzięki za link do wątku ...... Jeśli można się do czegoś przydać w kontrolach, to oczywiście nie ma sprawy ! Polecam się ..... Ale jeśli mogę wtrącić się do dyskusji o ZK, o którym najlepszej opinii nie mam, wręcz odwrotnie tak jako osoba zajmująca się bezdomniakami, jak również jako hodowca...... Co by jednak nie powiedzieć o tej instytucji ..... nie bardzo jednak wierzę w to, że pod takim samym nr tatuażu są zarejestrowane 4 psy!!!! Owszem mogą być, ale w różnych rasach! Co do ustalenia właściciela po nr tatoo można to zrobić bez problemu własciwie jednym telefonem, pod jednym jednak warunkiem - własciciel zarejestrował siebie i psa w ZK i dzięki temu starał się o uzyskanie rodowodu. Pies najczęściej jest sprzedawany jedynie z metryką, a o wydanie rodowodu występuje już nowy własciciel ! Jeśli chodzi o hodowlę dajcie mi nr tatoo na maila mada-1000@wp.pl jeśli jest to pies ze świętokrzyskiego ... Będę niedługo w ZK w Kielcach zrobię wywiad .... i dalej się będziemy zastanawiać co z tym fantem zrobić No i spróbuję dojść do właściciela tak, jak mi się wielokrotnie to zdarzało z lepszym lub gorszym skutkiem ..... z przyczyn najczęściej niezależnych ode mnie ! Quote
marillka Posted July 22, 2007 Posted July 22, 2007 weterynarz mi powiedzial ze to sie zdarza niestety... :crazyeye: (kilka psow z jednym numerem) i wynika to z balaganu w hodowki i w zk :mad: jedyne co psiak napeno ma unikalne to chip :cool1: Quote
GrubbaRybba Posted July 23, 2007 Posted July 23, 2007 Trzymam kciuki za Lopesa! Mam nadzieję, że znajdzie nowy domek jak najszybciej :) Z tego, co przeczytałam, wiele osób pyta o niego. Jeśli jednak nie znalazłby domu, moja znajoma chętnie go weźmie. Jeszcze raz trzymam kciuki :) :) :) Quote
Diana S Posted July 24, 2007 Posted July 24, 2007 GrubbaRybba napisał(a):Trzymam kciuki za Lopesa! Mam nadzieję, że znajdzie nowy domek jak najszybciej :) Z tego, co przeczytałam, wiele osób pyta o niego. Jeśli jednak nie znalazłby domu, moja znajoma chętnie go weźmie. Jeszcze raz trzymam kciuki :) :) :) znajoma wezmie?? dobre wiadomosci... I co ze sloneczkiem??? Quote
ewatr Posted July 26, 2007 Posted July 26, 2007 Lopes jest przepiękny dopiero dzisiaj miałam przyjemnośc go poznać oto on : jest smutny jak nikt się nim nie interesuje :-( ale jak tylko stanie sie przy jego boksie to merda ogonem i pcha się do krat ....... Quote
Diana S Posted July 27, 2007 Posted July 27, 2007 cudne psisko... a jaki smutny.. za tych krat... Quote
ewatr Posted July 28, 2007 Posted July 28, 2007 Lopez szczęsliwie pomaszerował dzisiaj rano do nowego domu :multi: :multi: :multi: Quote
Diana S Posted July 28, 2007 Posted July 28, 2007 ewatr napisał(a):Lopez szczęsliwie pomaszerował dzisiaj rano do nowego domu :multi: :multi: :multi: :smilecol::sweetCyb::bigcool::Cool!: Swietnie...wiadomo do kogo?? Quote
ewatr Posted July 28, 2007 Posted July 28, 2007 Diana S napisał(a)::smilecol::sweetCyb::bigcool::Cool!: Swietnie...wiadomo do kogo?? Nie maiłam dzisiaj mozliwości dokładnie sie dopytać co i jak , wiem tyle , że przed południem zanim przyszlam do schroniska juz wyjechał do domu .........:p Quote
Ulaa Posted July 28, 2007 Posted July 28, 2007 ewatr napisał(a):Nie maiłam dzisiaj mozliwości dokładnie sie dopytać co i jak , wiem tyle , że przed południem zanim przyszlam do schroniska juz wyjechał do domu .........:p Kastrowany?? Quote
madzia828 Posted July 28, 2007 Posted July 28, 2007 powodzenia Lopesku w nowym domku mam nadzieje ze dobrze trafiłeś:loveu: Quote
g_o_n_i_a Posted July 28, 2007 Author Posted July 28, 2007 Labuś pojechał do dobrego i sprawdzonego domku - do znajomych p. Kierownik. Tyle ja się dowiedziałam. ;-) Lopesku dużo szczęscia! Quote
Ulaa Posted July 29, 2007 Posted July 29, 2007 ale czy został wykastrowany? Młody labek z rodowodem to przecież łakomy kąsek, materiał na "reploduktora" :razz: Quote
g_o_n_i_a Posted July 29, 2007 Author Posted July 29, 2007 Z tego co wiem Lopes nie został wykastrowany, ale jak mowilam, poszedł on do zaufanych ludzi, znajomych p. Kierownik i z pewnoscia nikt nie będzie z niego czerpał zarobku. Quote
Ulaa Posted July 29, 2007 Posted July 29, 2007 Wiesz Goniu... zaufanie zaufaniem, ale przypadki chodzą po ludziach, a tymbardziej po psach :razz: Wszystkie wyadoptowane psy powinny być akstrowane/sterylizowane - inaczej nigdy nie skończy się ta epidemia bezdomności :shake: A może państwo planują go wystawiać? Wtedy to inna sprawa ;) Quote
Diana S Posted July 29, 2007 Posted July 29, 2007 Ulaa napisał(a):Kastrowany?? Ale jak ma rodowód to dlaczego miałby być kastrowany? owszem mógłby ale nie musi..(on ma papiery)wydaje mi się że właściciele.. udadzą się z nim do Związku Kynologicznego pozałatwiać wszystkie niezbędne sprawy.. może Państwo będą go wystawiać.. a w przyszłości może będzie ojcem rodowodowych szczeniąt.. Quote
Recommended Posts