Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Tydzien temu do schroniska trafił ON - piękny biszkoptowy labrador. Leżał w Głogowie (okolice Rzeszowa) w rowie, był ranny, miał otarcia na ciele. Nikt nie zechciał mu pomóc, nawet okoliczni mieszkańcy - no bo po co :angryy:. W schronisku od razu sprawdzono, czy ma tatuaż - no i ma... Zorientowano się z jakiej hodowli pochodzi, jest z Częstochowy. Pojawilo się jednak małe "ale". Hodowce nie interesuje pies, nie zamierza mu pomóc.:shake: Nawet nie ma pojęcia kto jest jego właścicielem. W ZK pod tym samym tatuażem są zarejestrowane 4 psy... To tylko świadczy jaka jest ta hodowla.:-(
Z obecnej sytuacji schronisko postanowilo rozpocząć poszukwania domku dla labka, którego nazwano LOPES. Pies jest zadbany, zdrowy. Ma ok. 2 - 3 lat. Jest przyjazny i łagodny w stosunku do ludzi. Przychodzi na zawołanie do człowieka. Ma tylko problemy w chodzeniu na smyczy - ciągnie. Szuka odpowiedzialnego Opiekuna.

Kontakt w sprawie adopcji:
Schronisko " Kundelek " 35-322 Rzeszów
ul. Ciepłownicza 3
tel. 0 510-170-788

• Replies 54
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Lopes życzę Ci powodzenia w szukaniu domku

dlaczego na 1 numer zarejestrowane jest kilka psów ???
dlaczego związek kynologiczny tak zarejestrował - nic nie rozumiem:oops:

Posted

Nie wiadomo dlaczego na jeden numer są zarejestrowane 4 psy. To tylko świadczy zarówno o hodowcy - jakieś przekręty? Jak i o ZK, ich zaniedbanie i bałagan.

W góre Lopes!

Posted

matko, pod jednym numerem 4 psy :crazyeye: piekne przekrety 'hodoffcy" oraz burdel w ZK, co akurat nie dziwi :mad:

Chyba rzadko trafiaja sie w schroniskach psy z rodowodem :question:
Mam nadzieje, ze Lopes szybko znajdzie dom :thumbs:

Posted

Moja znajoma z pracy właśnie kończy budowę domu (pod warszawą) i :lol:właśnie powoli zaczyna szukać psa - labradora, goldena, huskie lub jakiegoś mixa oczywiście. Oby był łagodny i przyjaznie nastawiony do ludzi.
Lopes bardzo jej sie spodobał :)
Problem jest tylko taki, że ona mogłaby wziąć psa dopiero pod koniec września - początek października.

Jeśli jednak nikt nie przygarnąłby psiaka, to ona chętnie go weźmie. Miałby dom (duży) , podwórko i trójke dzieci (12, 15 i 20 lat) i dwóję dorosłych do głaskania i spacerów. Na pewno by nie narzekał :)

Posted

Madzia828 - czy dałaś go tam już? Mogę prosic o linka? Z góry bardzo dziękuję!

Aga, jak trafiały do nas psy z tatuażem, to zazwyczaj były tam bardzo krótko bo wracały do właścicieli. A w takiej sytuacji to chociaz hodowca powinien go wziaśc :shake: Ale po co...

GrubbaRybba - jeżeli psiak byłby do września w schronisku (choć to wątpliwe) i Znajoma moglaby samochodem przyjechac do Rzeszowa, to chyba nie będzie problemu ;-)

Ula - oczywiscie, ze możesz! :multi:

Posted

g_o_n_i_a napisał(a):
w takiej sytuacji to chociaz hodowca powinien go wziaśc :shake: Ale po co...

prawdziwy i to z sercem hodowca..
powinien się zająć tym psiakiem..
co to za hodowca...:angryy: :mad:

Posted

Zarejestrowałam się, bo mnie denerwuje takie podejscie i ich wnioski jakie to schronisko jest be :shake: są tam przeciez ci, ktorzy sie udzielaja na DGM i nie mozna poszukac kogos z Rzeszowa tylko wyciagac niepotrzebne wnioski.

Posted

Ulka18 napisał(a):

Chyba rzadko trafiaja sie w schroniskach psy z rodowodem :question:
Niestety nie rzadko :shake: ASTów z rodem nie brakuje:-(:-(

Piękny psiak, szybko znajdzie dom :multi::multi:

Posted

Moze wlasciel bedzie go szukal, skoro zadbany pies, widac zresztą. Mogl sie np. wystraszyc burzy i uciekł na oslep:shake: A na temat ZK i hodowcy szkoda słow. Czyli nawet nie wie kumu sprzedal psa. Moze powinniscie zrobic kontrole w tej hodowli, co tam sie dzieje, fabryka psow?:mad:

Posted

Arko - co do kontroli ciezko zeby jechać do Świętokrzyskiego zeby zrobić kontrolę.
Nie mam pojęcia jak to jest z tymi tatuażami, ale schronisku nie udało się określić właściciela.