Jump to content
Dogomania

Tyczunia odeszła[*] Tak bardzo smutno:(Była taka dobra i kochana.Zegnaj Tyczuniu:(

Recommended Posts

Posted

Dziewczyny, na jutro nie było żadnego terminu wolnego do specjalisty okulisty ale awaryjnie między pacjentami umówiłam Tynię. Doktor jest tylko do 14, a weelington, która mogłaby nas zawieźć ma popołudniu może nie zdążyć. Czy jest ktoś z krakusów na wątku, kto dysponuje czasem i autem od 11 jutro? Bo co do popołudnia to na kompleksowy przegląd byśmy ja wzięły w godzinach późnopopołudniowych, wieczornych i wtedy wellington może

Posted

Jestem na zaproszenie Bakusiowej.

Wątek przeczytałam od deski do deski,skończyłam przed chwilą i bałam się,że braknie dla mnie miejsca na cegiełkę,

zostało ostatnie 20.00 zł,biorę i deklaruję stałą. od stycznia.

Bardzo się cieszę,że sytuacja psiaka jest już stabilna i ma ciepło.

Tyśka,kocham Cie , Twój nick  jest mi szczególnie bliski,tak wołam na swoją wnuczkę.

Bardzo dziekuje za ostatnia stala dla Tyczuni......:)

Ma juz komptet deklaracji.

Podam na pw  numer konta do wplaty.

Za styczen mamy do zaplacenia za kilka dni.

Posted

jesli mogę się wtrącić, to dobrze jest rolizczać tu i tu. Jak się na pierwszą nie daje, to wątek traci przejrzystość. :) bo  nie każdy ma czas czytać całość.

Bede wstawiac rozliczenie na 1 strone,to co tutaj wstawi Ania ,to skopiuje i na pierwsza.

Posted

Wyslalam numer konta prawie wszystkim

do  agat21   nadal nie moge wyslac /zapchana skrzynka/

jesli ktos wie na ktorej stronie jest elficzkowa prosze napiszcie,bo nie moge znalezc,a jej tez jeszcze nie wyslalam

Posted

Dziewczyny, na jutro nie było żadnego terminu wolnego do specjalisty okulisty ale awaryjnie między pacjentami umówiłam Tynię. Doktor jest tylko do 14, a weelington, która mogłaby nas zawieźć ma popołudniu może nie zdążyć. Czy jest ktoś z krakusów na wątku, kto dysponuje czasem i autem od 11 jutro? Bo co do popołudnia to na kompleksowy przegląd byśmy ja wzięły w godzinach późnopopołudniowych, wieczornych i wtedy wellington może

Aga ,a czy dzwonilas do p.Ewy?

Bo ona prosila,zeby Tyczke zawiezc do tego weta,do ktorego ona chodzi ze wszystkimi jej tymczasowiczmi.

Posted

Dora, to dobry pomysł, żeby wydzielić wątek dla Arona. Jego sytuacja jest beznadziejna... i trudniej mu pomóc, gdy Ciebie nie będzie już lokalnie na miejscu. Gdyby znalazł się ktoś z tamtych okolic, kto mógłby chociaż nadzorować stale sytuację, byłoby łatwiej.

Jak myślisz, czy ta kobieta "właścicielka" po tym jak oddała Tynię, będzie chciała współpracować w zakresie pomocy Aronowi? Nie będzie oporów z jej strony?

Mysle,ze nie bedzie problemu.Ona nie jest taka zla,tylko bieda,niezaradnosc,maz,ktory zneca sie nad rodzina...:(

Teraz Aron,ale to jutro lub po......na razie czasowo nie ogarniam tego......zaloze mu watek

Niestety tutaj nie bedzie tego nikt nadzorowal,sama tutaj wszystko robie......

ale musze znalezc osobe,ktorej zostawie jedzenie dla Arona i Misia i kotkow dwoch

zeby raz w tygodniu zanosila to dla zwierzakow

oczywiscie nikt tego nie bedzie robil za darmo,tak jak ja,bede musiala sie odwdzieczyc...takie realia....takie spoleczenstwo.....

Posted

A co mówi o Tyni obecna Pani opiekunka? Jak sunia się odnajduje w nowej rzeczywistości? Schody, wiadomo, przeszkoda. Ale jak się Tynia czuje w domu? Jak kontakty z resztą zwierząt?

Tyczka czuje sie dobrze u p.Ewy....:)

jak widac na zdjeciu spi na foteliku,apetyt jej dopisuje /jak zawsze/

siusiu i qpke  robi na dworze,p.Ewa wynosi ja na dwor,sunia nie umie chodzic po schodkach,a tam chyba jest kilka.

Spi w oddzielnym pokoiku,chyba z jakims tez staruszkiem,ale jak psiaki szczekaja to nadsluchuje co sie tam dzieje.....:)

P.Ewa miala ja wykapac,bo strasznie brudna,drapie sie........./nigdy w zyciu nie byla kapana/

Posted

Aga ,a czy dzwonilas do p.Ewy?

Bo ona prosila,zeby Tyczke zawiezc do tego weta,do ktorego ona chodzi ze wszystkimi jej tymczasowiczmi.

zaraz będę dzwonić.

Posted

Ja też rozmawiałam. Jutro zawozimy z wellington Tyczkę do weta na przegląd wstępny, no i by zaradzić wstępnie problemom z oczami. Diagnoza szczegółowa okulistyczna w przyszłym tygodniu będzie. Bardzo dziękuję wellington za transport, pani Ewa nie mogłaby z Tyczunia iść do weta już jutro, zwłaszcza, że sunia spora, no i przez to, że nie widzi, wymaga sporej pomocy

Posted

Kocham wszystkich za deklaracje stałe i jednorazowe, za zaangażowanie w polepszenie stanu Tyczki, szczególnie Krakusom oraz za obecność na wątku. W sposób szczególny Dorze - Anioł, nie człowiek :).
Trochę jeszcze pożebrzę o pieniążki, bo pamiętajmy że Tynia potrzebuje fachowej opieki weta, a to wiąże się z kosztami. Dlatego tak ważne są też jednorazowe, na pewno będą dobrze spożytkowane :)

Tynia po domowym SPA trzeba przyznać, że błyszczy.

1178.JPG

1179.JPG

1181.JPG

1182.JPG

Suczka w końcu trafiła na puchy, a to wszystko dzięki Wam! :)

Posted

Tyczunia wszystko teraz będzie tak, jak być powinno w życiu starego psa..

Posted

Bidulka pewnie pierwszy raz odpoczywa na czystym I mieciutkim poslanku.

Na czystym, mięciutkim i przy kaloryferze, nareszcie jest jej ciepło i nie jest głodna. Super!!!

Posted

...Jakie ona ma ładne podpalane łapy :)

Tyczunia cała jest śliczna. A jaki ma piękny kształt główki ! Piękna, dystyngowana staruszka :)
Posted

Tyczunia cała jest śliczna. A jaki ma piękny kształt główki ! Piękna, dystyngowana staruszka :)

nio, ale widac w jakim złym stanie skóra, Takie czerwone miejsce widzę, wyłysiałe. :(

Posted

jesli mogę się wtrącić, to dobrze jest rolizczać tu i tu. Jak się na pierwszą nie daje, to wątek traci przejrzystość. :) bo  nie każdy ma czas czytać całość.

Oczywiście, że możesz :) W takim razie, Dora będzie musiała przepisać pierwszy post u moderatora na mnie :)

Ps. Są już trzy pierwsze wpłaty dla Tyczki. Dzisiaj już nie dam rady, ale jutro przysiądę i zrobię wykaz zdeklarowanych cioteczek i zrobię rozliczenie :)

Posted

nio, ale widac w jakim złym stanie skóra, Takie czerwone miejsce widzę, wyłysiałe. :(

Jeśli to była pierwsza w Jej życiu kąpiel, to nie ma się co dziwić. Biedactwo :(
Posted

To juz tylko 2 dni........aby jeszcze czwartek...moze w piatek sie uda? A jak nie to w sobote.
Wyslalam numer konta Ani,nie do wszystkich .......reszta jutro...przepraszam,ale padam.......
agat21   do Ciebie nie moge wyslac pw

jestem, przepraszam, mam urwanie głowy w pracy, nie mogę być tak często na dogo, jakbym chciała, no i skrzynka się zapycha. Ale już odetkałam :)
Tak bardzo się cieszę, że Tyczunia już bezpieczna, zaopiekowana, najedzona .. cudownie :)